Ταξιδια

Island: Το beach bar που αγαπώ στη Θάσο

Αραχτό, βρίσκεται πάνω στην αμμουδιά με γαλάζια θάλασσα μπροστά του κι έναν μόλο, να κάνεις βόλτες τα παιδάκια σου

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Island: Το beach bar που αγαπώ στη Θάσο

Beach bar Island στη Θάσο, στο Παλιό Λιμάνι, στον Λιμένα - Η χαλαρή ατμόσφαιρα και η ωραία θάλασσα 

Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα ωραία beach bar(s) που λέγονται «Island», αλλά αυτό που αγαπάω είναι στη Θάσο. Η Θάσος φέτος πέρασε έναν δροσερό Μάιο και ημι-δροσερό Ιούνιο, όπως πολλά κομμάτια της Ελλάδας, ειδικά της βόρειας (που κόντεψε να πνιγεί στη βροχή…). Τώρα που φτιάχνει ο καιρός, σκέφτομαι το beach bar «Island» στον Λιμένα με σχεδόν-ανακούφιση: είναι αραχτό, βρίσκεται πάνω στην αμμουδιά με γαλάζια θάλασσα μπροστά του κι έναν μόλο, να κάνεις βόλτες τα παιδάκια σου, όταν είναι μικρά και χαριτωμένα. Έχει τη σωστή μουσική, στη σωστή ένταση, δεν σου παίρνει τα αυτιά και είναι χαμογελαστά καλοκαιρινή μουσική, με κομμάτια που χαμογελάς όταν τα ακούς και μυρίζουν αντι-ηλιακό.

Beach bar Island στη Θάσο, στο Παλιό Λιμάνι, στον Λιμένα - Η χαλαρή ατμόσφαιρα και η ωραία θάλασσα

Beach bar Island, στο Παλιό Λιμάνι, στον Λιμένα, στη Θάσο

Το φαγητό είναι μπιτσο-μπαρικό, ελαφρύ, τραγανό και όσο πρέπει φιλικό προς τα πιτσιρίκια, που σκοτώνονται να παραγγέλνουν όποτε πατάνε το πόδι τους σε μπιτσόμπαρο – αν και έχει και μενού με σπιτικό φαγητό, με σπεσιαλιτέ που αλλάζουν κάθε τόσο. Οι ξαπλώστρες είναι αναπαυτικές, η ατμόσφαιρα είναι νησιώτικη – δεν θέλεις τίποτε παραπάνω από ένα μπαρ απλωμένο πάνω σε μια ωραία, αμμουδερή παραλία.

Η παραλία είναι «του χωριού». Οι ντόπιοι φίλοι μου μεγάλωσαν κολυμπώντας εδώ, και μέχρι την άκρη της είναι σπαρμένη με νόστιμα μπιτσόμπαρα, ταβερνάκια και μπαρ. Άκρη-άκρη είναι το «Καρνάγιο», το chic beach bar του ίδιου χωριού, με την εντυπωσιακή θέα από το πάνω κατάστρωμα (=την κομψή βεράντα του). Όλη η παραλία είναι ήρεμη, με όχι-πολύ-κρύα θάλασσα που βαθαίνει σιγά-σιγά, χωρίς βραχάκια, αχινούς και μέδουσες, χωρίς ρεύματα και κύματα, άρα κατάλληλη για μικρά παιδάκια, για αυτό και οικογενειακή.

Beach bar Island στη Θάσο, στο Παλιό Λιμάνι, στον Λιμένα - Η χαλαρή ατμόσφαιρα και η ωραία θάλασσα

Το «Island» είναι χαλαρό όπως πρέπει να είναι κανονικά το ίδιο το καλοκαίρι στην Ελλάδα, από τα νύχια ως την κορφή. Το σκέφτομαι δηλαδή το «Island» και τον χειμώνα στην Αθήνα, όταν τα πράγματα είναι ζόρικα και προσπαθώ επί τούτου να μπω σε καλοκαιρινό mood, πόσο μάλλον τώρα, που περιμένω πώς και πώς να βουτήξω σε αυτό ακριβώς το κομμάτι του Αιγαίου – το πιο αγαπημένο μου.   

Beach Bar Island, Παλιό Λιμάνι, Λιμένας, Θάσος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ