Ταξιδια

Μερικοί σοβαροί λόγοι να φεύγεις τον Μάιο και όχι τον Αύγουστο

Ο σωστός μήνας διακοπών στην Ελλάδα

Επιστήμη Μπινάζη
Επιστήμη Μπινάζη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Επιστήμη Μπινάζη γράφει για τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ο Μάιος για διακοπές στην Ελλάδα.
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η Επιστήμη Μπινάζη γράφει για τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ο Μάιος για διακοπές στην Ελλάδα.

Αν θέλεις διακοπές χωρίς ουρές και αναμονές, με άπλα, ησυχία και κανονικότητα, ο Μάιος είναι ο μήνας σου. Η χωριάτικη και ο λογαριασμός έρχονται στην ώρα τους. Βρίσκεις πάρκινγκ έξω από το δωμάτιο σου. Οι τιμές είναι λογικές. Η μέρα σαφώς μεγαλύτερη απ’ του Σεπτέμβρη και το αεράκι που δροσίζει το κορμί σου κάτω απ τον ζεστό ήλιο δεν μοιάζει με αερόθερμο ξεχασμένο σε πρίζα έτοιμο να εκραγεί.

Το μόνο πρόβλημα εντοπίζεται στη θερμοκρασία του νερού. Δεν ξεπερνάει τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου αναγκάζοντας τους λουόμενους να βρέχονται στην ακροθαλασσιά μέχρι τον αφαλό και να υποχωρούν ντροπιασμένοι απ την ατολμία στην παραλία. Στατιστικά πρόκειται για Έλληνες. Όσοι καταφέρνουν να βουτήξουν και το κεφάλι είναι πολίτες της βόρειας Ευρώπης. Άνθρωποι που έχουν συνηθίσει εξ απαλών ονύχων τα μαύρα παγωμένα νερά της βόρειας θάλασσας. Τις λίμνες και τα ποτάμια πολικών θερμοκρασιών. Άνθρωποι που δεν κινδυνεύουν από ψύξη και ιγμορίτιδα όπως το δικό μας ευαίσθητο ανοσοποιητικό.

Ο Μάιος βοηθά τις εξορμήσεις σε φαράγγια, και αρχαιολογικούς χώρους. Το λιοπύρι δεν στραγγίζει την ενέργειά σου. Τα καταφέρνεις και δίχως καπέλο. Δεν αναζητάς τη σωτηρία του κλιματιστικού στο πρώτο μισάωρο. Οδηγείς με ανοιχτά παράθυρα. Καταναλώνεις λιγότερο νερό κι έτσι γλιτώνεις την άβολη συχνοουρία. Τον Μάιο οι σερβιτόροι σε βλέπουν. Δεν ξεχνούν τρεις φορές να σου φέρουν το αλατοπίπερο που είχες ζητήσει εδώ και ένα τέταρτο. Οι μετρ των κυριλέ κλαμπ αναγνωρίζουν την ύπαρξή σου. Αν έχεις μάλιστα την τύχη να επισκεφθείς το κλαμπ βροχερή μέρα έχεις την ευλογία της περιποίησης ενός celebrity. Σου βρίσκουν ξαπλώστρα πρώτη θέση χωρίς πουρμπουάρ. 

Παιδικές τσιρίδες! Αυτός ο άγνωστος. Ούτε ανεξέλεγκτα παιδιά Ελλήνων. Ούτε πειθαρχημένα παιδιά Δανών. Άτεκνη η μαγιάτικη φυλή τουριστών. Είναι περίοδος εξετάσεων. Μαντρωμένοι και οι έφηβοι! Αυτό επιδρά και στις μουσικές επιλογές των beach Bar που λιώνουν το «Sodade» της Cesaria Evora και αφήνουν για αργότερα την τραπ.

Ο Μάιος είναι το μυστικό της καλοκαιρινής ευτυχίας και για τους σκαφάτους. Λιγότερα λιμανιάτικα. Λιγότερα ναύλα. Βρίσκεις να δέσεις. Δεν έχεις το νου σου μη ξεσύρεις άγκυρα διπλανού. Δεν κινδυνεύεις από τους άσχετους καπετάνιους του Αυγούστου. 

Ο Μάιος είναι ο σωστός μήνας διακοπών στην Ελλάδα. Θυμίζει τον ελληνικό Αύγουστο πριν την κλιματική αλλαγή. Πριν τον υπέρ-τουρισμό.

Ο Μάιος είναι ο πραγματικός μήνας ξεκούρασης.

Ο Αύγουστος είναι σκέτη παγίδα. Μην πέφτεις μέσα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ