Ταξιδια

Η Κέα του George Perot (Τζιά)

Ένας μικρός παράδεισος τόσο κοντά, και τόσο μακριά!

115143-627015.jpg
George Perot
ΤΕΥΧΟΣ Guide Summer 2010
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
George Perot
George Perot

Κέα: Ο George Perot, διοργανωτής της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στην Ελλάδα, γράφει για το αγαπημένο του νησί στην Athens Voice

Ήταν μια αντίστοιχη περίοδος (αμέσως μετά από Γιορτή της Μουσικής).Ονειρευόμασταν την επομένη μέρα, έπειτα από πολύμηνη δουλειά. Πού να πάρουμε μια καλή ανάσα (ξέρετε, τα κλασικά στοχαστικά ερωτήματα), πού να ξεφύγουμε από τον πολιτισμό;! Κοντά και μακριά από όλα. Μπορεί να μην πιάνει το κινητό!;

Και έτσι βρεθήκαμε μια Ιταλίδα, μια Ελληνίδα κι εγώ, μετά από προτροπή από κάτι Ελληνο-γάλλους… μέσα σε ένα καράβι και ξαφνικά σε ένα μικρό λιμανάκι... στην Τζια!

Είμαι από το Ιόνιο (ο μισός έστω) και γενικώς δεν εντυπωσιάζομαι εύκολα από παραλίες και τοπία (καλομαθημένος από μικρός!).

Η εντύπωση από την αρχή ως το τέλος της απόβασής μας στο νησί, τέλεια. Ήμασταν τυχεροί (δεν ξέρω εάν είναι πάντα έτσι), αλλά όλοι και όλα ήταν σαν να ανήκαν σε μια carte postale του ομορφότερου ελληνικού τουριστικού φυλλαδίου που θα μπορούσαμε να φανταστούμε!

Από το γαϊδουράκι μέχρι την ΤΕΛΕΙΑ Χώρα, την ερημιά και τα γνωστά και όμως πάντα συναρπαστικά ηλιοβασιλέματα… Ένας μικρός παράδεισος τόσο κοντά, και τόσο μακριά!

* O George Perot είναι διοργανωτής της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στην Ελλάδα


INFO:

Η Κέα (Τζια αν προτιμάς) είναι το πιο κοντινό νησί στην Αττική – και ιδανική για σύντομες αποδράσεις από τον αθηναϊκό καύσωνα.

Πού να πας

Η Χώρα, χτισµένη στην θέση της αρχαίας Ιουλίδας, είναι η πρωτεύουσα. Χαρακτηριστικό της τα παραδοσιακά σπίτια µε τις κεραµοσκεπές τους και τα πλακόστρωτα δροµάκια. Για τους εθισμένους στην τεχνολογία τα νέα είναι καλά: ο ∆ήµος έχει εγκαταστήσει δωρεάν ίντερνετ για όλη την περιοχή. Οι Πήσσες, ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό, φηµίζονται για τον εντυπωσιακό αρχαιολογικό χώρο της Ποιήεσσας. Το Βουρκάρι είναι ένα κοσµοπολίτικο θέρετρο µε πολλά µπαρ και εστιατόρια.  

Πού να κολυµπήσεις

Ο Οτζιάς είναι η πιο γνωστή παραλία και η πρόσβαση είναι εύκολη. Φανταστικές παραλίες αλλά µε δύσκολη πρόσβαση (χωµατόδροµος) είναι η Ξύλα, που έχει ξαπλώστρες και οµπρέλες, και το Σπαθί. Ωραία είναι και η παραλία του Κούνδουρου, 45 λεπτά από τη Χώρα, καθώς επίσης και το Γυαλισκάρι

Πού να φας και να πιεις

Ο Κώστας Τουλουμτζής άνοιξε την καλοκαιρινή του Enoteca (21785) στο Βουρκάρι με πολύ ψάρι α λα ιταλιέν και ωραία κρασιά. Αξίζει ένα Σ/Κ και μόνο γι’ αυτό! Στο Βουρκάρι επίσης θα πας στο Afro, µε τζαζ και mainstream µουσική,  αλλά και στο Βινύλιο, ένα κλασικό νησιώτικο µπαρ µε ροκ στοιχεία. Για φαγητό οπωσδήποτε Στη Ζούλα (22880) στην Κορησσία, και στο Βουρκάρι, για ησυχία και θέα, στις Εννέα Κόρες (21702). 

  Πού να µείνεις

Παντού θα βρεις πολλά ξενοδοχεία και ενοικιαζόµενα δωµάτια, πολλά από αυτά σε αρκετά προσιτές τιμές. Για τους πιο απαιτητικούς προτείνονται το Porto Kea Suites (22873, www.aigissuites.com) στη Χώρα και το Aigis Suites (21825) στο Βουρκάρι. Στον Κούνδουρο το Saint George Bungalows (31385) έχει αρκετές παροχές, συν ταβέρνα µε προσεγµένο φαγητό.

Κωδικός: 22880

Αστυνοµία: 21100

Λιµεναρχείο: 21344

∆ήµος: 22883 60000

Πρ. Βοήθειες: 22200

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ