Ταξιδια

Η Μύκονος του Nick Giannopoulos

Πρωτοπήγα στη Μύκονο αρχές του ’90 και αμέσως την ερωτεύτηκα. Επιστρέφω σχεδόν κάθε χρόνο στο νησί, κατευθείαν από Αυστραλία.

115137-627021.jpg
Nick Giannopoulos
ΤΕΥΧΟΣ Guide Summer 2010
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Nick Giannopoulos, Ζέτα Μακρυπούλια
Nick Giannopoulos, Ζέτα Μακρυπούλια

Μύκονος: Ο Nick Giannopoulosγράφει για το αγαπημένο του νησί στην Athens Voice

Πρωτοπήγα στη Μύκονο αρχές του ’90 και αμέσως την ερωτεύτηκα. Επιστρέφω σχεδόν κάθε χρόνο στο νησί, κατευθείαν από Αυστραλία. Έχω παρατηρήσει επίσης όλα αυτά τα χρόνια ότι πολλά παιδιά πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς Ελλήνων που είχαν μεταναστεύσει στην Αυστραλία, την Αμερική, τον Καναδά, τη Ν. Αφρική, τη Γερμανία, έρχονται στη Μύκονο για τις διακοπές τους. Αυτό ήταν ένα μοναδικό φαινόμενο, που ήθελα να προβάλω και με την ταινία μου. 

Το πιο αστείο περιστατικό που θυμάμαι από τα γυρίσματα στο νησί ήταν αυτό που μας συνέβη με τον Kevin Sorbo (γνωστό κυρίως από το ρόλο του ως «Ηρακλή»). Μια μέρα που πηγαίναμε με το αυτοκίνητο στο set, ξαφνικά αρχίζει επιτακτικά να ζητά να σταματήσουμε το αυτοκίνητο. «Κοίτα» μου λέει δείχνοντάς μου μια ταμπέλα ενός καταστήματος, «το μαγαζί ονομάζεται Hercules Car rental – πρέπει να κατέβουμε να με βγάλεις μια φωτογραφία με την ταμπέλα!». Βγαίνουμε λοιπόν από το αυτοκίνητο και, με το που πλησιάζουμε, βγαίνει ο ιδιοκτήτης, ο οποίος αναγνωρίζοντας τον Kevin, αρχίζει να φωνάζει «Hercules, επέστρεψες στην Ελλάδα! Σε παρακαλώ, πρέπει να βγούμε μαζί μια φωτογραφία και με την οικογένεια μου!». Ήταν απίστευτο το πόσο γρήγορα, χωρίς να το καταλάβουμε, εκτός της οικογένειας μαζεύτηκαν σχεδόν εκατό άτομα στο μαγαζί, φίλοι και γνωστοί του ιδιοκτήτη που ήθελαν να βγουν φωτογραφία μαζί του! Αποτέλεσμα, να αργήσουμε πάνω από μία ώρα στο γύρισμα!

Το πιο πάνω περιστατικό αποκαλύπτει και την αγάπη που μας έδειξαν στο νησί. Δεν μπορώ να ξεχάσω τη γενναιοδωρία και την καλοσύνη των κατοίκων και του δημάρχου της Μυκόνου, που υπήρξαν πολύ συνεργάσιμοι, με κατανόηση, και μας βοήθησαν τόσο. Χωρίς τη βοήθειά τους η ταινία δεν θα γινόταν, γι’ αυτό και είναι αφιερωμένη σε αυτούς.  

*O Nick Giannopoulos είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης. Στη Μύκονο γύρισε την ταινία του “The Kings of Mykonos”.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ