- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Μύκονος του Nick Giannopoulos
Πρωτοπήγα στη Μύκονο αρχές του ’90 και αμέσως την ερωτεύτηκα. Επιστρέφω σχεδόν κάθε χρόνο στο νησί, κατευθείαν από Αυστραλία.
Μύκονος: Ο Nick Giannopoulosγράφει για το αγαπημένο του νησί στην Athens Voice
Πρωτοπήγα στη Μύκονο αρχές του ’90 και αμέσως την ερωτεύτηκα. Επιστρέφω σχεδόν κάθε χρόνο στο νησί, κατευθείαν από Αυστραλία. Έχω παρατηρήσει επίσης όλα αυτά τα χρόνια ότι πολλά παιδιά πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς Ελλήνων που είχαν μεταναστεύσει στην Αυστραλία, την Αμερική, τον Καναδά, τη Ν. Αφρική, τη Γερμανία, έρχονται στη Μύκονο για τις διακοπές τους. Αυτό ήταν ένα μοναδικό φαινόμενο, που ήθελα να προβάλω και με την ταινία μου.
Το πιο αστείο περιστατικό που θυμάμαι από τα γυρίσματα στο νησί ήταν αυτό που μας συνέβη με τον Kevin Sorbo (γνωστό κυρίως από το ρόλο του ως «Ηρακλή»). Μια μέρα που πηγαίναμε με το αυτοκίνητο στο set, ξαφνικά αρχίζει επιτακτικά να ζητά να σταματήσουμε το αυτοκίνητο. «Κοίτα» μου λέει δείχνοντάς μου μια ταμπέλα ενός καταστήματος, «το μαγαζί ονομάζεται Hercules Car rental – πρέπει να κατέβουμε να με βγάλεις μια φωτογραφία με την ταμπέλα!». Βγαίνουμε λοιπόν από το αυτοκίνητο και, με το που πλησιάζουμε, βγαίνει ο ιδιοκτήτης, ο οποίος αναγνωρίζοντας τον Kevin, αρχίζει να φωνάζει «Hercules, επέστρεψες στην Ελλάδα! Σε παρακαλώ, πρέπει να βγούμε μαζί μια φωτογραφία και με την οικογένεια μου!». Ήταν απίστευτο το πόσο γρήγορα, χωρίς να το καταλάβουμε, εκτός της οικογένειας μαζεύτηκαν σχεδόν εκατό άτομα στο μαγαζί, φίλοι και γνωστοί του ιδιοκτήτη που ήθελαν να βγουν φωτογραφία μαζί του! Αποτέλεσμα, να αργήσουμε πάνω από μία ώρα στο γύρισμα!
Το πιο πάνω περιστατικό αποκαλύπτει και την αγάπη που μας έδειξαν στο νησί. Δεν μπορώ να ξεχάσω τη γενναιοδωρία και την καλοσύνη των κατοίκων και του δημάρχου της Μυκόνου, που υπήρξαν πολύ συνεργάσιμοι, με κατανόηση, και μας βοήθησαν τόσο. Χωρίς τη βοήθειά τους η ταινία δεν θα γινόταν, γι’ αυτό και είναι αφιερωμένη σε αυτούς.
*O Nick Giannopoulos είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης. Στη Μύκονο γύρισε την ταινία του “The Kings of Mykonos”.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι συμβουλές ενός ειδικού ασφαλείας για να μην γίνετε στόχος κλοπής
Πώς το δημοφιλές ρούχο απειλεί την υγεία και τη σωματική σας ακεραιότητα
Το αφιέρωμα της γαλλικής ιστοσελίδας Le Figaro Nautisme
Οι εντυπωσιακές ακτογραμμές, τα σμαραγδένια νερά και τα παραδοσιακά χωριά κερδίζουν τους ταξιδιώτες
Η επίσκεψη στον Αχέροντα γίνεται σε τρεις στάσεις: το Νεκρομαντείο, τη βαρκάδα στις εκβολές και τις δραστηριότητες στις Πηγές στο χωριό Γλυκύ
Με ιστορία, μνημεία και παραδόσεις είναι ένα διαχρονικό στολίδι του Αιγαίου
Το εκτενές αφιέρωμα γερμανικής ιστοσελίδας
Η πρώτη εκπαιδευτική εφαρμογή του σχεδίου «Τήνος 2030»
Το κάμπινγκ στο Καψάλι επιστρέφει από τις 29 Μαΐου για δεύτερη σεζόν, προσφέροντας μια αυθεντική εμπειρία διακοπών δίπλα στη φύση και τη θάλασσα
Φωλιασμένο στα Ιμαλάια, απαιτεί παράτολμους ελιγμούς ανάμεσα σε βουνοκορφές και σπίτια
Οι παστέλ αποχρώσεις, τα μαρμάρινα σοκάκια, τα αρχοντικά και τα επιβλητικά δημόσια κτίρια
Εργαζόμενη σε αεροπορική εταιρεία προειδοποιεί για μικρόβια, βρώμικες συνήθειες επιβατών και κινδύνους υγιεινής στις πτήσεις
Οι παραλίες και τα τοπία που μάγεψαν εκατομμύρια θεατές
Μια πόλη γεμάτη μουσική, με τις πιο όμορφες διαδρομές, τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα και τις γεύσεις που αξίζει να δοκιμάσετε
Από τις «κρυφές» χρεώσεις μέχρι τις επικίνδυνες κρατήσεις της τελευταίας στιγμής
Θάλασσα, ήλιος και πολιτισμός κρατούν την Ελλάδα στις πρώτες επιλογές των ταξιδιωτών
Oι πόλεις που βρέθηκαν στην κορυφή της λίστας
Το νέο αφιέρωμα του διεθνούς ταξιδιωτικού περιοδικού Condé Nast Traveller
Τοπικές γεύσεις, φυσική ομορφιά και λιγότερη τουριστική κίνηση πριν την καλοκαιρινή αιχμή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.