Ταξιδια

H ταξιδιωτική εμπειρία του Glamping

Nisi, Mountain Tea, Αχυροκαλύβες, Art Farm Yurt Δενδρόσπιτο Combo, Σκιάχτρο Eco Farm και Bell Tents

Μαριάννα Μανωλοπούλου
ΤΕΥΧΟΣ 838
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Όχι camping αλλά γκλάμπινγκ. 6 glamping πολυτελείας σε λουξ σκηνές κοντά στην Αθήνα που αξίζει να επισκεφτείς.

Από τις λέξεις glamorous και camping προέκυψε το Glamping. Mια hot τάση στη διαμονή που κάνει θραύση τα τελευταία χρόνια, μια εμπειρία πολυτελούς διαβίωσης στη φύση σε καταλύματα εναρμονισμένα με το φυσικό περιβάλλον μέσα σε σκηνές, domes, δεντρόσπιτα, γιούρτες και άλλες κατασκευές πολλά υποσχόμενες. Βρήκαμε τις τοπ προτάσεις με διαθέσιμα καταλύματα κοντά στην Αθήνα για τον Αύγουστο για σένα που δεν έχεις κλείσει τίποτα ακόμη.

NISI στην παραλία Ραχών Φθιώτιδας

Πρώτη επιλογή είναι το καινοτόμο και με περιβαλλοντική συνείδηση Glamping NISI στις Ράχες Φθιώτιδος σε ένα καταπράσινο περιβάλλον δίπλα στη θάλασσα, δυόμισι ώρες από την Αθήνα. Δημιουργήθηκε το 2017 και η φιλοσοφία του είναι: «Ένα με τη φύση σου». Προσφέρει διαμονή σε πολυτελείς επιπλωμένες σκηνές Bell Tents, σπιτάκια χτισμένα με φυσική δόμηση και en suite bungalows. Φιλοξενεί καθημερινά πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις και αθλητικές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες. Υπάρχουν δωρεάν εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους στο Χειροτεχνείον ενώ ο πολυχώρος διαθέτει γήπεδα beach tennis/volley, πίστα survivor, πίστα mini golf, ping pong, τοίχο αναρρίχησης, υπαίθριο γυμναστήριο, παιδική χαρά και μια τεράστια έκταση με καταπράσινο γρασίδι για κάθε λογής δραστηριότητα όπως πεζοπορία στους καταρράκτες του Βελλά, εξόρμηση στα μαγικά Λιχαδονήσια, βόλτα με canoe kayak ανάμεσα στους κολπίσκους του Μαλιακού ή να μάθεις wind surf με εξειδικευμένο προσωπικό. Ακόμα έθνικ βραδιές φαγητού, χορού, εκθέσεις, κουκλοθέατρο, πανηγύρια, cocktail nights, cooking classes, φτιάχνουν το πρόγραμμα του Raches Summer Festival που φιλοξενείται και έχει φέτος άρωμα από Λατινική Αμερική.
Σκηνή 49 ευρώ η διανυκτέρευση με πρωινό/ Bungalow τετράκλινο 108 ευρώ η διανυκτέρευση με πρωινό/ Διαθεσιμότητα 16-31 Αυγούστου
Nisi
, Άγιος Ιωάννης, Παραλία Ραχών, Φθιώτιδα, 2238031809

Mountain Tea στην Παύλιανη Φθιώτιδας

Παραμυθένια «σπιτάκια», σύγχρονα, μοντέρνα, με μαλακά στρώματα και ωραία διακόσμηση σε περιμένει στο Mountain Tea για να ζήσεις μια αξέχαστη εμπειρία. Κι αυτό απέχει δυόμισi περίπου ώρες από Αθήνα. Τα domes του Mountain Tea είναι 40 τ.μ. και διαθέτουν πλήρως εξοπλισμένη minimal κουζίνα, μπάνιο, king size κρεβάτια, cozy καθιστικό με φλοκάτες, μαξιλάρες και γούνες-πατάκια, a/c, και τηλεόραση 43''. Εξωτερικά υπάρχει ιδιωτικό ξύλινο deck 50 τ.μ. καθώς και εξωτερικό θερμαινόμενο jacuzzi με υδρομασάζ.
140 ευρώ η διανυκτέρευση / Διαθεσιμότητα:  1-10/8 και 20/31/8  
Mountain
Tea, Παύλιανη Φθιώτιδας, 6973201688

Αχυροκαλύβες στο Λαμπίρι Αχαΐας

Μία ιδιαίτερη κατασκευή αχυρένιας καλύβας, ικανή να φιλοξενήσει έως και 4 άτομα, φτιαγμένη εξ ολοκλήρου από φυσικά υλικά, μπροστά στη μοναδική παραθαλάσσια τοποθεσία της Δυτικής Αιγιαλείας, στην ακτή του Κορινθιακού κόλπου, δυόμισι ώρες από την Αθήνα. Οι αχυροκαλύβες διαθέτουν ένα ημίδιπλο κρεβάτι, μια διπλή κουκέτα, ένα ψυγείο και έναν κήπο σε ένα πιο απομακρυσμένο μέρος του κάμπινγκ για να απολαύσεις την ηρεμία και την ησυχία της φύσης, με υπέροχη θέα προς τον Κορινθιακό κόλπο. Δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι κάπου στον Παναμά ενώ διαθέτει οργανωμένη ιδιωτική παραλία καθώς και εστιατόριο με πρωινό αλλά και all day beach bar μπροστά στη θάλασσα για όλα τα γούστα.
39 ευρώ η διανυκτέρευση για 3-4 άτομα / Διαθεσιμότητα: 27-31/8
Αχυροκαλύβες -
Camping Tsolis, 6981449912

Art Farm Yurt Δενδρόσπιτο Combo, Καλαμάτα

Διαμονή σε αρμονία με τη φύση, pet friendly σε ένα μέρος που απέχει μόλις δύομισι ώρες από την Αθήνα. Το δεντρόσπιτο Yurt Tree House Combo του Art Farm, κατασκευασμένο από καλάμια, είναι το σήμα κατατεθέν της φάρμας, ένα μοναδικό καταφύγιο στο πρότυπο αγρόκτημα που αναδεικνύει την αγροτική και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής. Στο αγρόκτημα υπάρχουν βιολογικοί λαχανόκηποι και οπωροφόρα δέντρα, διαθέσιμα κατά τη διάρκεια της διαμονής, και πραγματοποιούνται διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Αυτό που θέλεις να δοκιμάσεις σίγουρα είναι το σεμινάριο drone όπου μπορείς να μάθεις τα βασικά σχετικά με την πτήση ενός drone από πιστοποιημένο δάσκαλο και να καταγράψεις τη δική σου πτήση σε full HD έχοντας την καλύτερη ανάμνηση των διακοπών σου.
60 ευρώ για 2 άτομα, 75 ευρώ το τρικλίνο/ Διαθεσιμότητα: 1-6/8 και 22-31/8
Art Farm Yurt Tree House, Μεγάλη Μαντινεία, 6936513421

Σκιάχτρο Eco Farm στη Μαραθόπολη Μεσσηνίας

Θα σου άρεσε να κάνεις διακοπές σε ένα αγρόκτημα που βρίσκεται 200 μ. από τη θάλασσα και να κοιμάσαι σε μία υπέροχη σκηνή κάτω από τα δέντρα; Το κτήμα 4 στρεμμάτων που βρίσκεται σε μια κομβική τοποθεσία στη δυτική Μεσσηνία, τρεις ώρες από την Αθήνα, έχει ελιές κι άλλα καρποφόρα δέντρα, ένα μικρό πέτρινο σπιτάκι με κουζίνα, άνετο καθιστικό με σκιά, τρεις αιώρες στα δέντρα, μια μεγάλη τραπεζαρία 4 μέτρων και τέσσερις σκηνές με διάμετρο 5 μέτρα η καθεμία. Η κάθε σκηνή μπορεί να φιλοξενήσει τρία άτομα, ωστόσο δεν είναι κατάλληλο για  παιδιά. Αν είσαι λάτρης της γιόγκα γίνονται μαθήματα.
65-70 ευρώ η διανυκτέρευση το δίκλινο / Διαθεσιμότητα: 18-30/8 
Skiaxtro
Eco Farm, επαρχιακή οδός Φιλιατρών-Κορυφάσιου, Μαραθόπολη,6937840077

Bell Tents στον Γαλατά Πόρου

Για τους ρομαντικούς της υπόθεσης και όσους επιζητούν περισσότερη άνεση οι Bell Tents είναι ιδανικές. Οι σκηνές Bell είναι παρόμοιες με glamping αφού διαθέτουν ένα διπλό ή δύο μονά κρεβάτια, κλινοσκεπάσματα, κρεμάστρες, ανεμιστήρα, ψυγείο και ιδιωτικό μπάνιο μόλις λίγα μέτρα μακριά. Έξω από τη σκηνή υπάρχει επίσης σαλόνι με ξύλινα έπιπλα, αιώρα και καναπέδες. Οι μεγαλύτερες σκηνές μπορούν να φιλοξενήσουν τέσσερα άτομα, ενώ μη φύγεις από τον χώρο αν δεν διαβάσεις κάτι από τη βιβλιοθήκη Odyssey που διαθέτει ποικιλία βιβλίων σε πολλές γλώσσες.
60-95 ευρώ η διανυκτέρευση/ Διαθεσιμότητα 21-31/8
Bell Tends, Γαλατάς, Πόρος, 6949707053

Τip για το τέλος: Στο Campsaround.com μπορείς να βρεις όλα τα glamping για Ελλάδα και εξωτερικό.