Ταξιδια

Το Ρέθυμνο της Ελισάβετ Αβραμίδου (Elli AvrRam)

«Έχω τόσες πολλές ωραίες αναµνήσεις από το Ρέθυµνο που σχεδόν µπορώ να γράψω βιβλίο µε όσα έζησα µέσα σε µια εβδοµάδα...»

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 836
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ελισάβετ Αβραμίδου (Elli AvrRam)
© Δημήτρης Σκορδάς

Η ηθοποιός Ελισάβετ Αβραµίδου γράφει για το δικό της Ρέθυμνο

Το 2017 χρειαζόµουν διακοπές και το µόνο εισιτήριο που ήταν διαθέσιµο, τελευταία στιγµή, ήταν από Στοκχόλµη προς Ρέθυµνο. Την ίδια µέρα, είχα µόλις προσγειωθεί στη Σουηδία από την Ινδία, και είπα στον πατέρα µου ότι θέλω να πάω στην Ελλάδα ΤΩΡΑ και να χαλαρώσω κάπου µόνη µου, δίπλα στη θάλασσα. Μέχρι σήµερα ήταν ένα από τα καλύτερα ταξίδια που έχω κάνει ποτέ.

Ελισάβετ Αβραµίδου
© Δημήτρης Σκορδάς
Ελισάβετ Αβραµίδου
© Δημήτρης Σκορδάς

Η παραλία του Ρεθύµνου, απλά µαγική. Καθόµουν µε τις ώρες για να βλέπω τα υπέροχα ηλιοβασιλέµατα. Γνώρισα πολλούς καταπληκτικούς ανθρώπους εκεί, έκανα και µια υπέροχη φιλία µε τη Λίνα που είµαστε πολύ καλές φίλες µέχρι σήµερα. Ξεκίνησε κάπως έτσι… ήµουν ξαπλωµένη στην παραλία, τη ρώτησα αν µπορώ να πάρω από κάπου µια µπουγάτσα και εκείνη άρχισε να γελάει λέγοντάς µου «είσαι από την Θεσσαλονίκη»;

Ελισάβετ Αβραµίδου
© Δημήτρης Σκορδάς

Ύστερα πήγα νότια, στο µαγευτικό Ελαφονήσι και απλά δεν ήθελα να φύγω… το θυµάµαι σαν τον απόλυτο παράδεισο! Η Λίνα, και πάλι, µε πήγε και σε ένα ρεθυµνιώτικο πανηγύρι, ήταν καταπληκτικό να βλέπω πώς οι κρητικοί χοροί µοιάζουν πολύ µε τους ποντιακούς που τόσο αγαπώ. Προσπάθησα να µάθω κι εγώ να χορεύω αλλά ήταν λίγο δύσκολο, το οµολογώ. Μου άρεσαν πολύ τα κρητικά έθιµα, οι παραδόσεις αλλά και η ιδιαίτερη κρητική διάλεκτος. Και η πόλη του Ρεθύµνου ήταν τόσο γραφική, µε γλυκούς και ζεστούς ανθρώπους, ταβερνάκια µε πολύ νόστιµο φαγητό και, φυσικά, µε καλή ρακή.

Ελισάβετ Αβραµίδου
© Δημήτρης Σκορδάς

Έχω τόσες πολλές ωραίες αναµνήσεις από το Ρέθυµνο που σχεδόν µπορώ να γράψω βιβλίο µε όσα έζησα µέσα σε µια εβδοµάδα. Υπάρχουν τόσα άλλα µέρη που θέλω να επισκεφτώ εκεί, αλλά µου λείπει ο χρόνος, κάποια στιγµή θα τα καταφέρω και θα ξαναπάω! Το πιο πολύτιµο που κρατάω από αυτό το ταξίδι είναι οι στιγµές που ολοµόναχη στην παραλία, απολάµβανα τον χρόνο µου και τον ήχο της θάλασσας, ατενίζοντας το µαγικό ηλιοβασίλεµα. Κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή µου…

Ελισάβετ Αβραµίδου
© Δημήτρης Σκορδάς

* Η Ελισάβετ Αβραµίδου είναι Eλληνοσουηδέζα ηθοποιός που ζει στην Ινδία µε σηµαντικές επιτυχίες στο Μπόλιγουντ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ