Ταξιδια

Η Σέριφος της Δανάης Μπάρκα

«Ερωτεύτηκα τις πανέµορφες ερηµικές παραλίες της. Ερωτεύτηκα τη µοναδική Χώρα µε τη θέα που σου κόβει την ανάσα»

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 836
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δανάη Μπάρκα

Η ηθοποιός και παρουσιάστρια Δανάη Μπάρκα γράφει για τη δική της Σέριφο.

Μήπως επειδή σ’ αυτό το νησί ο Δίας ερωτεύτηκε τη Δανάη κι έγινε χρυσή βροχή για να ενωθούν;

Μήπως γιατί γνώρισε τεράστια ανάπτυξη τον 6ο αιώνα χάρη στα µεταλλεία της; Μήπως επειδή έχει την οµορφότερη άγρια οµορφιά που έχω συναντήσει; Μήπως επειδή –παρά το µικρό της µέγεθος– έχει 83 χιλιόµετρα ακτών µε πάνω από 70 πανέµορφες παραλίες; Μήπως επειδή δεν θα βρεις παραλία µε µουσική στη διαπασών αλλά θα απολαύσεις ήσυχα το απέραντο γαλάζιο;

Ίσως αυτοί είναι κάποιοι απ τους λόγους που η Σέριφος είναι µοναδική. Πήγα πρώτη φορά πριν περίπου 12-14 χρόνια. Από τότε δεν υπάρχει καλοκαίρι που να µην πάω. Ερωτεύτηκα τις πανέµορφες ερηµικές παραλίες της. Ερωτεύτηκα τη µοναδική Χώρα µε τη θέα που σου κόβει την ανάσα. Το καφενείο του Στράτου µε τα πολύχρωµα τραπεζοκαθίσµατα και τον ωραίο ελληνικό καφέ. Ερωτεύτηκα το κοκτέιλ στον Ναυτικό Όµιλο χαζεύοντας τη δύση του ηλίου. Το Γάνεµα, ίσως µία από τις πιο ωραίες παραλίες που έχω πάει, µε απόλυτη ησυχία, κρύα και καθαρά νερά και µια µικρή ταβερνούλα στην άκρη που αν είσαι τυχερός θα βρεις να κάτσεις και να αποχαιρετήσεις τον ήλιο που χάνεται στο βάθος. Οι άνθρωποι... από τον γιατρό που θα τον δεις να τριγυρνά µε τη βέσπα του και να χαιρετάει, µέχρι τον κύριο Νίκο, καπετάνιο 95 χρόνων που θα σε πάει βόλτα µε το καΐκι του. Ο Άγιος Σώστης µε την εντυπωσιακή αµµουδιά και το πανέµορφο εκκλησάκι που δεν χορταίνεις να το χαζεύεις. Η Ψιλή Άµµος που θυµίζει εξωτικό νησί αλλά να που είναι σε ένα όµορφο γραφικό µέρος της Ελλάδας µας. Η Λια, ένας πανέµορφος κόλπος που σε κάνει να νιώθεις πιο ελεύθερος από οπουδήποτε άλλου. Δεν ξέρω τι να πρωτοδιαλέξω. Υπέροχο φαγητό, ωραίοι άνθρωποι, τόπος µαγικός και ασύγκριτος. Όνειρό µου; Να ζω εκεί µερικούς µήνες του χρόνου και να περπατάω ξυπόλυτη στο Λιβάδι µε τους φίλους µου τραγουδώντας. Αχ, Σεριφούλα!

Δανάη Μπάρκα

* Η Δανάη Μπάρκα είναι ηθοποιός - παρουσιάστρια. Παρουσιάζει την εκποµπή «Πάµε Δανάη» Δευτέρα µε Παρασκευή 10:50 στην τηλεόραση του MEGA.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ