Ταξιδια

Η Μήλος του Anduze

Το Σαρακήνικο είναι η αγαπηµένη µου παραλία στον κόσµο, απλά και µόνο για την ξεχωριστή του φύση

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 836
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Anduze

Ο soul καλλιτέχνης και frontman των Parov Stelar, Αnduze, γράφει για τη δική του Μήλο.

Το Σαρακήνικο είναι η αγαπηµένη µου παραλία στον κόσµο, απλά και µόνο για την ξεχωριστή του φύση – δεν υπάρχει πουθενά αλλού τέτοιο µέρος. Η λέξη «σουρεαλιστικό» είναι ίσως ο µόνος τρόπος για να περιγράψει κανείς τους βραχώδεις σχηµατισµούς που κατακλύζουν τη µικροσκοπική περιοχή της παραλίας – τους βράχους στο χρώµα του φεγγαριού που αναδύονται από τη θάλασσα σαν σκηνικό κάποιου ξένου πλανήτη σε ταινία. Όταν είµαι εκεί νιώθω συγκεντρωµένος.

Η καταγάλανη Μεσόγειος φεύγει και ξαναέρχεται µε δύναµη ενάντια στη γη, υπενθυµίζοντάς µας ποιος είναι ο κυρίαρχος. Επίσης, δεν χάνω ποτέ την ευκαιρία να πηδήξω από τα βράχια στη θάλασσα, προκαλώντας µου µια αναζωογονητική έκρηξη αδρεναλίνης – νιώθοντας ξανά παιδί.

Στην κρυφή πλευρά διακρίνεται ένα ναυάγιο που αξίζει επίσης να εξερευνήσετε. Υπάρχει κάτι τροµακτικό αλλά και κάτι µαγικό σε αυτό, και πάντα περνάω λίγο χρόνο γοητευµένος από το µυστήριό του. Η παραλία Τσιγκράδο είναι η δεύτερη αγαπηµένη µου στο νησί. Πρέπει να είσαι σε φόρµα και λίγο τολµηρός, γιατί ο µόνος τρόπος για να φτάσεις είναι µια σκάλα που κρατιέται από ένα σχοινί σχεδόν ευθεία κάτω από το βουνό. Η ανταµοιβή είναι σκέτη ευτυχία. Παρθένος χώρος, καθαρά νερά, µυστικιστικές σπηλιές. Και µετά, όπως λέω σε όλους τους φίλους και την οικογένειά µου που επισκέπτονται τη Μήλο, είναι απολύτως απαραίτητο να νοικιάσετε ένα σκάφος για να δείτε το Κλέφτικο στην ακατοίκητη πλευρά του νησιού, ένα από τα πιο όµορφα αξιοθέατα. Το λατρεύω. Οι περισσότερες εκδροµές µε σκάφος προσφέρουν κολύµβηση µε αναπνευστήρα και καγιάκ, καθώς και ένα γεύµα. Αλλά µπορείτε απλώς να χαλαρώσετε εν πλω και να µην πάρετε όλο το πακέτο, εάν το προτιµάτε.

Όσον αφορά το φαγητό, ειλικρινά δεν µπορώ να θυµηθώ τα ονόµατα από όλα τα µέρη που έχω φάει (εκτός από τη Μέδουσα, δεν ξεχνιέται αυτό το όνοµα), είναι όλα τόσο καλά. Αρκεί να είναι κάποια ταβέρνα ή εστιατόριο κάπου στα περίχωρα!

Μπαρ; Όπως είπα δεν πάω ποτέ για πάρτι, αλλά ίσως ένα από τα πιο ωραία είναι η Άκρη –  χαλαρά, δίπλα στη θάλασσα, καλή µουσική.

Οπότε… νοικιάστε ένα αυτοκίνητο, ξεχάστε τον χάρτη και οδηγήστε µέχρι να χαθείτε. Θα βρεθείτε  σε µέρη όπως το Κλήµα, τα Μανδράκια και οι Κατακόµβες. Μήλος σηµαίνει «λάτρης της δόξας»… νοµίζω ότι αυτό τα λέει όλα. Απολαύστε την!

* Ο Αnduze είναι soul καλλιτέχνης και frontman των Parov Stelar.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ