Ταξιδια

Η Don Julio μάς ξεναγεί στα πιο hot στέκια της Μυκόνου

Εκλεκτές γεύσεις, μοναδικά κοκτέιλ, γιορτινά τραπέζια και υπέροχοι άνθρωποι

42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg
Ελένη Μπεζιριάνογλου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παΐσιος Μεντεσίδης, Μελίνα Κόαν, Ιάνθη Μιχαλάκη, Μαρία Αλαφούζου, Δήμητρα Γρίβα, Κρίτωνας Πουλής
Παΐσιος Μεντεσίδης, Μελίνα Κόαν, Ιάνθη Μιχαλάκη, Μαρία Αλαφούζου, Δήμητρα Γρίβα, Κρίτωνας Πουλής

Don Julio: Η premium τεκίλα που συνοδεύει τις καλοκαιρινές στιγμές στην κοσμοπολίτικη Μύκονο.

Όταν φτάνει στα χέρια σου μια πρόσκληση για ένα καλοκαιρινό τριήμερο στη Μύκονο –και μάλιστα τη μέρα που έχεις γενέθλια- ξέρεις ήδη ότι τα καλύτερα έρχονται! Λίγες ώρες δοκιμών για ρούχα μετά και τα απαραίτητα απαντητικά email «out of office until» προσγειώνομαι στη Μύκονο μαζί με δεκάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο που έρχονται να ζήσουν την αυθεντική «Mykonos experience». Το boutique hotel Mileo με θέα την παραλία Καλό Λιβάδι είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να ζητήσει κανείς για τη διαμονή του και τα δώρα που βρίσκω στο δωμάτιο με κάνουν να ανυπομονώ για τα πρώτα Don Julio tasting. Η premium τεκίλα Don Julio ως ένα ποτό που συνοδεύει τις καλύτερες καλοκαιρινές στιγμές, δημιουργήθηκε από τον Don Julio Gonzalez, από τον οποίο πήρε το όνομα αλλά και την αίγλη της. Η ιστορία της Don Julio αποτελεί ένα ξεχωριστό, inspirational tale για όλους: ένας αγρότης, που ανακάλυψε το πάθος του κι αφιέρωσε την ψυχή του σ’ αυτό, δημιουργώντας με αγάπη και προσήλωση την high-end Don Julio τεκίλα.

Don Julio 1942
Don Julio 1942

«Αν έχεις πάθος, έχεις τα πάντα», δε θα μπορούσε να υπάρχει πιο ταιριαστό manifesto. Ο αρχικός σκοπός της δημιουργίας της ήταν να τοποθετηθεί ανάμεσα σε αγαπημένους, σε μεγάλα γιορτινά τραπέζια, να περάσει από χέρι σε χέρι, να την γευτούν αυτοί που μπορούν να την εκτιμήσουν και αυτοί που ξέρουν να απολαμβάνουν τη ζωή τους με πάθος. Η Don Julio θέλει να συνοδεύσει στιγμές έμπνευσης και δημιουργικότητας και να μεταδώσει την καίρια σημασία που έχει να ζεις με πάθος και να το εκφράζεις σε ό,τι κάνεις.

Παραλία Φτελιά, Μύκονος
Παραλία Φτελιά, Μύκονος

Το μεσημέρι μας βρίσκει στην παραλία Φτελιά και στο ομώνυμο beach bar, όπου συναντάμε τον Ιωσήφ Ζααλούκ, κορυφαίο bartender που κέρδισε τον τίτλο World Class Greece 2022. Θα είμαι ειλικρινής: η επαφή που είχα μέχρι πρόσφατα με την τεκίλα περιοριζόταν σε κάποια παγωμένη μαργαρίτα απολαμβάνοντας το αγαπημένο μου μεξικάνικο. Ήταν λοιπόν πρωτόγνωρη εμπειρία για εμένα να δοκιμάζω την Don Julio Blanco, όπως ένα ποτήρι καλό κρασί, να απολαμβάνω πρώτα τα αρώματα και μετά να δίνω χρόνο στη γεύση μου να αναγνωρίσει το πιπέρι, τα εσπεριδοειδή και τις φρέσκιες βοτανικές νότες, ενώ η επίγευση διαρκεί! Η γνώριμη παγωμένη μαργαρίτα συνοδεύει ιδανικά το φαγητό και με βάζει στο απόλυτο καλοκαιρινό mood, ενώ λίγο πριν το εμπνευσμένο από την Don Julio επιδόρπιο που επιμελήθηκε ο Κρίτωνας Πουλής, δοκιμάζουμε την Don Julio 1942 με την περίπλοκη γεύση. Ίχνη καραμέλας, καραμέλας βουτύρου, άρωμα βανίλιας και επίγευση γλυκιάς αγαύης ταξιδεύουν στον ουρανίσκο και τη μύτη.

Alemagou, Μύκονος
Alemagou, Μύκονος

Την επόμενη ημέρα το μεσημεριανό ραντεβού δίνεται στο εξωτικό Alemagou με πειραγμένες μεσογειακές γεύσεις και δροσιστικά κοκτέιλ παλόμα. Η Don Julio Reposado που παράγεται από 100% μπλε αγαύη είναι εκεί για να εμπλουτίσει τις γεύσεις μας με τον ελαφρύ, γλυκό της χαρακτήρα που προκύπτει από την διπλή απόσταξη και την 8μηνη παλαίωση σε δρύινα βαρέλια. Ξεχωρίζει για τα αρώματα αμυγδάλου-καρύδας και λευκής σοκολάτας και έχει διαρκή επίγευση με γεύσεις από λευκά πιπέρια και μπισκοτένιο τελείωμα. Εκτός από τον Κρίτωνα, στην παρέα μας βρίσκονται και οι υπόλοιποι καταξιωμένοι artisans Παΐσιος Μεντεσίδης, Μαρία Αλαφούζου, Ιάνθη Μιχαλάκη, Μελίνα Κόαν, Δήμητρα Γρίβα-, που πρωταγωνιστούν στην νέα καμπάνια Don Julio. Tαξιδεύουν στην Μύκονο, στον απόλυτο προορισμό για έμπνευση και δημιουργικότητα, για να εξελίξουν την τέχνη που τους γεμίζει, να αποκτήσουν νέα ερεθίσματα και να απογειώσουν το πάθος τους, με την ίδια ζέση, που χαρακτηρίζει την τεκίλα Don Julio.

Jackie'O, Μύκονος
Jackie'O, Μύκονος
Ιωσήφ Ζααλούκ
Ιωσήφ Ζααλούκ

Ο Ιωσήφ ολοκληρώνει την εμπειρία Don Julio την τελευταία ημέρα δημιουργώντας μπροστά μας τα πιο απολαυστικά κοκτέιλ –μαργαρίτα και παλόμα με Don Julio blanco και Don Julio Reposado αντίστοιχα-, και φόντο τα γαλάζια νερά της Μυκόνου όπως τα θαυμάζει κανείς από το σούπερ δημοφιλές Jackie΄Ο. Οι δημιουργίες του Χριστόφορου Πέσκια γεμίζουν το τραπέζι και τα τελευταία τσουγκρίσματα γίνονται με την υπόσχεση της σύντομης επιστροφής.

Don Julio

Παρακαλείστε να μην προωθήσετε το παρόν σε άτομα κάτω των 18 ετών. Απολαύστε υπεύθυνα. https://www.apolafste.ypefthina.gr/

eneap

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ