Ταξιδια

Η Κέρκυρα της Marseaux

«Αχ ρε Κερκυράρα, δεν θα σε βαρεθώ ποτέ!»

A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 836
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Marseaux, τραγουδίστρια, γράφει για τη δική της Κέρκυρα. 

Το όνοµα Κορφού ή Κορυφώ προέρχεται από το «πόλεις των κορυφών», από τις δύο ακροπόλεις που υπάρχουν στη Χώρα. Η µυθολογία λέει πως το νησί πήρε το όνοµά του από τη νύµφη Κέρκυρα, που την έφερε εκεί ο Ποσειδώνας. Ο καρπός του έρωτα του θεού µε τη νύµφη ήταν ο Φαίακας, πρόγονος των αρχαίων Φαιάκων, λαός που φέρεται να φιλοξένησε τον Οδυσσέα λίγο πριν φτάσει στην Ιθάκη.

Τρέφω ιδιαίτερη αγάπη για την Κέρκυρα, καθώς δεν υπάρχει καλοκαίρι τα τελευταία 3 χρόνια που να µην την έχω επισκεφτεί. Μία από τις αγαπηµένες µου στιγµές στις διακοπές της Κέρκυρας είναι η στιγµή που παίρνω το «πειρατικό» καραβάκι το οποίο µας περνάει απέναντι, στο νησί του Βίδο που αποτελεί έναν µικρό φυσικό παράδεισο, µια όαση αναλλοίωτης περιβαλλοντικής ισορροπίας, αφού συνδυάζει ισορροπηµένα φύση και θάλασσα. Το νησί δεν κατοικείται από ανθρώπους αλλά από εκατοντάδες κουνελάκια.

Αξίζει να σηµειωθεί ότι την πρώτη χρονιά που πήγα είχα µεγάλη περιέργεια για την ιστορία του νησιού οπότε επισκέφτηκα το µνηµείο των Σέρβων στρατιωτικών (Μαυσωλείο) που έστησε η σερβική κυβέρνηση, χώρος µνήµης και τακτικών επισκέψεων του σερβικού λαού, που διατηρεί στενότατους δεσµούς µε τους Κερκυραίους όπως και την ιστορική εκκλησία του Αγίου Στεφάνου.

Ροβινιά, Γλυφάδα, Άγιος Γόρδιος, Παλαιοκαστρίτσα και Χαλικούνας είναι κατ’ εµέ παραλίες που δεν πρέπει να χάσει κάποιος που επισκέπτεται την Κέρκυρα. Με τα δροσερά, καθαρά νερά τους και την εκπληκτική φύση που τις περιβάλλει, κάθε χρόνο χάνω την αίσθηση του χρόνου. Πηγαίνω πρωί και φεύγω βράδυ!

Τις πιο ωραίες καλοκαιρινές βραδιές τις περνάµε στη Σπιανάδα, τη µεγαλύτερη πλατεία της Κέρκυρας αλλά και όλων των Βαλκανίων. Μαζεύεται πολύς κόσµος, κυρίως νέοι, παίζουν  µουσική, συζητάνε, χορεύουν. Άλλος ευχάριστος βραδινός προορισµός είναι τα τσιπουράδικα. Με την παρέα µου περνάµε αρκετά βράδια στο Εκτός Σχεδίου, που πίνουµε τα τσιπουράκια µας και τα κρασάκια µας συνοδευόµενα από πολύ νόστιµους µεζέδες και ρεµπέτικη µουσική.

Η Κέρκυρα, εκτός από την οµορφιά των κτιρίων και των δρόµων της, έχει φοβερό φαγητό. Η Φαβέλα είναι το ιδανικό µέρος για brunch, µε τις πεντανόστιµες βάφλες και τα pancakes της. Το πιο όµορφο στη Φαβέλα είναι ότι την περιτριγυρίζουν πανέµορφες βουκαµβίλιες, όπως και όλο το νησί άλλωστε. Η Βεράντα είναι η αγαπηµένη µου ταβέρνα στην Κέρκυρα και είναι στα Μουράγια. Έχει φοβερό ψάρι αλλά και υπέροχη τοποθεσία, µια που τρως κυριολεκτικά σε ένα µπαλκόνι µε θέα τη θάλασσα.

Ανυποµονώ πώς και πώς να επισκεφτώ και φέτος το αγαπηµένο µου νησί, µε αγαπηµένους ανθρώπους, και να ζήσω αξέχαστες στιγµές. Αχ ρε Κερκυράρα, δεν θα σε βαρεθώ ποτέ!

* Η Marseaux είναι τραγουδίστρια. Aυτή την περίοδο πραγµατοποιεί την καλοκαιρινή της περιοδεία µαζί µε τον Solmeister και τους WNC. Το νέο της single µε τους STAVENTO «Χαιρετισµούς» κυκλοφορεί από τη Minos EMI / Universal .