- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Ικαρία του Graffiti writer, Dreyk the Pirate
Όσα κι αν γράψω, αν δεν πας να τα ζήσεις από κοντά, δεν λένε τίποτα απολύτως.
Ικαρία: O Dreyk the Pirate γράφει για το αγαπημένο του νησί στην Athens Voice
Πρώτη φορά άκουσα για το νησί της Ικαρίας όταν ήμουν παιδάκι, από τον παππού και τη γιαγιά μου. Είχανε πάει για θεραπευτικά λουτρά, διότι ο παππούς είχε κάποια προβλήματα με το χέρι. Φαίνεται πως εντελώς ασυνείδητα συνέδεσα το μέρος με αυτό το γεγονός – γι’ αυτό πίστευα πως είναι ένα μάλλον βαρετό νησί.
Μετά από χρόνια, το χειμώνα του 2004, ένας φίλος είπε στην παρέα πως τα καλοκαίρια και το Πάσχα πηγαίνει εκεί, διότι έχει σπίτι, και πρότεινε να μας φιλοξενήσει το καλοκαίρι. Έτσι κι έγινε. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, απλά όταν επέστρεψα από το νησί, το μόνο που σκεφτόμουν ήταν πότε θα ξαναπάω! Και ξαναπήγα το επόμενο καλοκαίρι. Και ξανά μετά και ξανά. Τέσσερις χρονιές, μόνο Ικαρία πάω για διακοπές!
Δεν μπορώ να πω ότι έχω γυρίσει το μεγάλο αυτό νησί (για να το γυρίσεις, θες οπωσδήποτε αυτοκίνητο κι εμείς την πρώτη χρονιά μόνο οτοστόπ κάναμε – άλλη τρέλα κι αυτή). Εκεί ζω λίγο πολύ σαν ντόπιος, και πιστεύω ότι αξίζει με χίλια, έστω μία φορά στη ζωή του, κάποιος να την επισκεφτεί. Οι Ικαριώτες είναι ξέγνοιαστοι άνθρωποι – όποιον και να συναντήσεις θα το διαπιστώσεις. Μου κάνει τόση εντύπωση, αλλά και ζηλεύω επίσης, το να μην έχεις άγχος – είναι πολύ σημαντικό στη ζωή. Ξεκλείδωτο σπίτι, αγοράζεις κάτι από ψιλικατζίδικο και ο μαγαζάτορας δεν έρχεται καν να δει αν αφήνεις τα σωστά λεφτά – εκπληκτικό lifestyle, αλλά σίγουρα είναι και θέμα εμπιστοσύνης!
Η όμορφη, άτακτη θάλασσα (η καλύτερη για ένα σερφά), το γέλιο και η άνεση να αγκαλιάζεσαι για να χορέψεις με έναν εντελώς άγνωστό σου τον Ικαριώτικο στα μεγάλα πανηγύρια, η ανεμελιά τα πρωινά όταν όλοι κοιμούνται, η ζωντάνια μετά το απογευματινό μπανάκι, τα βράδια στα μπαράκια στον Χριστό Ραχών, είναι μόνο μια γεύση… Γεγονός είναι πως όσα κι αν γράψω, αν δεν πας να τα ζήσεις από κοντά, δεν λένε τίποτα απολύτως.
* O Dreyk the Pirate είναι Graffiti writer.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βόλτες με σκάφη, tailor-made εμπειρίες και νόστιμη κουζίνα
Ανακάλυψε τη Μήλο με σκάφος
Μια αξέχαστη εμπειρία διακοπών
Ο screenwriter και podcaster γράφει για τη Μύκονο στις αρχές του '90
Προτάσεις για ένα ολοκληρωμένο ταξίδι, μιάμιση ώρα μακριά από την Αθήνα
Το Μουσείο προσφέρει σε έναν τυχερό μια μοναδική εμπειρία στη Μαδρίτη
Βρες τα πιο νόστιμα στέκια και τα καταλύματα που ονειρεύεσαι
Τρεις ανεξάρτητες βίλες που συνδυάζουν τη διακριτική πολυτέλεια με την αίσθηση της απόλυτης ιδιωτικότητας
Η ιστορία συναντά τη σύγχρονη αισθητική με τρόπο που σαγηνεύει
Από το Airbnb και τα beach bars μέχρι τον καύσωνα, τις διακοπές και την ακτοπλοΐα.
Ένα resort εμπνευσμένο από τη φύση, την απλότητα και τον αυθεντικό χαρακτήρα της Τήνου
Από την Τέιλορ Σουίφτ μέχρι το Μουντιάλ
Η πιο δροσερή καλοκαιρινή απόδραση στη Θάσο δεν είναι δίπλα στη θάλασσα
Πευκοδάση, ορεινά χωριά, εξωτικές παραλίες, φαράγγια, παραθαλάσσιες ταβέρνες και μικρές στάσεις που αξίζουν το ταξίδι σε ένα από τα πιο πολυσύνθετα νησιά της Ελλάδας
«Όλοι οι Έλληνες καταλαβαίνουν νορβηγικά αλλά διστάζουν να μιλήσουν γιατί δεν έχουν ευχέρεια»
Χαρακτηρίζει το νησί ως «παράδεισο σε σχήμα πεταλούδας»
Ο δημοσιογράφος, παρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός γράφει για όλα όσα αγαπά στο νησί
Η συγγραφέας μάς αποκαλύπτει το μυστικό για το πώς θα ζήσουμε εκατό χρόνια
Ο Νορβηγός δημοσιογράφος, εκδότης και συγγραφέας αγόρασε το θρυλικό «Κόκκινο Σπίτι» της Αλκυόνης Παπαδάκη στο Νέο Χωριό στην Κρήτη, αναβίωσε μαζί με αυτό και τον ελαιώνα του και βρήκε τη χαρά του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.