Ταξιδια

Η Αστυπάλαια του Πέτρου Πιτσιλή

Όταν ο ήλιος αρχίσει πια να πέφτει, μη χάσεις χρόνο, πάρε τον δρόμο προς τη Χώρα

A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 793
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο επιχειρηματίας Πέτρος Πιτσιλής γράφει για τη δική του Αστυπάλαια

Ήξερα από την αρχή του καλοκαιριού ότι ήθελα να πάω στην περίφημη Αστυπάλαια. Χρόνια το σκεφτόμουν και επιτέλους κατάφερα να την επισκεφθώ, να ανακαλύψω όλες τις υπέροχες πτυχές της και να θαυμάσω την απαράμιλλη ομορφιά της.

Η Αστυπάλια, όπως την ονομάζουν οι ντόπιοι του νησιού, έχει να σου προσφέρει πολλές στιγμές ευφορίας και ξεγνοιασιάς είτε είσαι με την παρέα σου είτε με το ταίρι σου. Οι ρυθμοί του νησιού ακολουθούν την πορεία του ήλιου και του αέρα. Νωρίς το πρωί, πριν ο ήλιος φτάσει στο απόγειό του, ξεκινάμε για την πρώτη παραλία που συναντάμε μόλις βγούμε από τη Χώρα. Αν μόνος θες να είσαι στα καταγάλανα νερά, και βότσαλα να έχεις αντί για αμμουδιά, στα Τζανάκια με θέα το κάστρο θα έλεγα να πας. Το μεσημέρι, όταν πια θα έχεις πεινάσει, κατευθύνσου προς τη Μαλτεζάνα όπου θα βρεις τους καλύτερους ψαρομεζέδες στην ξακουστή Αλμύρα. Μια άλλη επιλογή για φαγητό και γρήγορη βουτιά είναι η παραλία Στενό και η καντίνα της με λίγες αλλά πεντανόστιμες ντόπιες προτάσεις. Εκεί σίγουρα θα πετύχεις κάποιον γνωστό να μοιράσεις ένα τσίπουρο, όπως είδα κι εγώ τον φίλο μου τον Δημήτρη!

Όταν ο ήλιος αρχίσει πια να πέφτει, μη χάσεις χρόνο, πάρε τον δρόμο προς τη Χώρα. Αφού περιπλανηθείς στα στενά της, μη χάσεις το ηλιοβασίλεμα από την κορυφή του κάστρου. Στην κάθοδο για την επιστροφή πρέπει να σταματήσεις στον Καραή, ένα καφενείο με θέα μαγική, τόσο απλό, τόσο ελληνικό. Σίγουρα το δικό μου highlight του νησιού. Κατεβαίνοντας από τον Καραή, κλείσε οπωσδήποτε τη μονοήμερη εκδρομή για να πας να κολυμπήσεις στα πράσινα και τιρκουάζ νερά του Κουτσομύτη. Θα με θυμηθείς!

Θα μπορούσα να μιλάω ώρες για την Αστυπάλαια, αλλά θα σας αφήσω να την ανακαλύψετε περισσότερο μόνοι σας. Είναι ένα νησί με τρομερή ενέργεια, φιλόξενους ανθρώπους, υπέροχο φαγητό και αστείρευτη θέα. Ένα νησί ανέμελο.

Ένα νησί της άγονης γραμμής που πρέπει να επισκεφθείς.

Ο Πέτρος Πιτσίλης μας μιλάει για την Αστυπάλαια

Πέτρος Πιτσιλής είναι επιχειρηματίας.


Βρείτε τον καλοκαιρινό οδηγό για την Αστυπάλαια εδώ.