Ταξιδια

Η Αίγινα της Νατάσσας Μποφίλιου

Φτάνω. Ερωτεύομαι µε την πρώτη ματιά. Την ενέργειά της, τα δρομάκια της, τους ανθρώπους που έγιναν φίλοι µε το πρώτο καλημέρα.

114823-643693.jpg
Νατάσσα Μποφίλιου
ΤΕΥΧΟΣ Summer Guide 2011
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Αίγινα της Νατάσσας Μποφίλιου
Η Αίγινα της Νατάσσας Μποφίλιου

Αίγινα: Η Νατάσσα Μποφίλιου γράφει για το αγαπημένο της νησί στην Athens Voice

Διακοπές στην Αίγινα. Τίτλος αγαπηµένης ταινίας, τίτλος τραγουδιού που χαζοέγραψα στο πλοιαράκι της επιστροφής. Οι πρώτες µοναχικές διακοπές µου. Τελείως µόνη. Παρασκευή βράδυ το ανακοινώνω στα παιδιά. «Αύριο φεύγω! ∆εν ξέρω πού θα πάω. Απλώς πρέπει να φύγω». Με κοιτάνε σαν χαζοί, µου απαντούν κάτι «πρόσεχε, ρε συ, και άµα θες ερχόµαστε µαζί» και κάτι τέτοια. Παίρνουν απάντηση αρνητική. Σάββατο πρωί επιβιβάζοµαι στο καρυδότσουφλο που θα µε πάει απέναντι.

Φτάνω. Ερωτεύοµαι µε την πρώτη µατιά. Την ενέργειά της, τα δροµάκια της, τους ανθρώπους που έγιναν φίλοι µε το πρώτο καληµέρα. Δεν µε πειράζει που είµαι µόνη εδώ, µε αγκαλιάζει το νησάκι, διαβάζω πολύ, ξεκουράζοµαι, ακούω τη µουσική του. Γυρνάω τα βράδια και πίνω τα κοκτέιλ µου µε το ανάλαφρο αεράκι να µου µιλάει. Κι είναι σούπερ και ειδυλλιακά χωρίς όµορφο αγόρι δίπλα µου, χωρίς πολλά ρούχα, χωρίς καθόλου λεφτά, χωρίς τα αστεία και τις αγκαλιές της παρέας, χωρίς το σάουντρακ της αγαπηµένης µου τζαζ µουσικής. Σκέτα, χωρίς πολλά-πολλά.

Πέρασε νερό ο καιρός και έπρεπε να φύγω – τελευταίο µεθύσι. Κακό, αλλά στην Αίγινα όλα φαίνονται πιο όµορφα, ακόµη και το κακό µεθύσι. Στο καραβάκι γράφω το χαριτωµένο τραγουδάκι. Κατεβαίνω. Οι φίλες µε περιµένουν στο λιµάνι. «Πώς πέρασες;»

«Όµορφα...» Και το εννοούσα στο ακέραιο.

* Η Νατάσσα Μποφίλιου είναι τραγουδίστρια

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ