Ταξιδια

Η Νίσυρος του Σύλλα Τζουμέρκα

Το μέρος που ονειρεύομαι ακόμα – είναι η Νίσυρος. Έζησα εκεί τέσσερα χρόνια

114746-643721.jpg
Σύλλας Τζουμέρκας
ΤΕΥΧΟΣ Summer Guide 2011
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Νίσυρος του Σύλλα Τζουµέρκα
Η Νίσυρος του Σύλλα Τζουµέρκα

Νίσυρος: O Σύλλας Τζουμέρκας γράφει για το αγαπημένο του νησί στην Athens Voice

Tο δικό µου Tree of Life –το μέρος δηλαδή που ονειρεύομαι ακόμα µε τέτοιον τρόπο– είναι η Νίσυρος. Έζησα εκεί τέσσερα χρόνια, από τη δευτέρα μέχρι και την πέμπτη δημοτικού. Κι επειδή ακριβώς τη βλέπω στον ύπνο µου (έτσι είν’ αυτά), τις δυο-τρεις φορές που ξαναπήγα για λίγες μέρες την τελευταία δεκαετία, νόμιζα ότι ονειροβατούσα – άρα τίποτα από τα παρακάτω δεν είναι σίγουρο ότι είναι όντως εκεί.

(Ενώ ο κόσμος καίγεται)... η Νίσυρος έχει ελαφρόπετρα, ζεστά χώματα, ενεργό ηφαίστειο, φραγκόσυκα, πολλή κάπαρη, αμυγδαλιές και ευκάλυπτους, σαλιγκάρια όταν βρέχει, µονοπάτια και χωριά, γίδια και βόδια, σκορπιούς, θειάφι, µαύρες και κόκκινες παραλίες, χορούς και πανηγύρια, τουρίστες και ντόπιους, Παχιαμμίτες και Ελληνοαμερικάνους, στέρνες, λουτρά, το Κάστρο, τη Σπηλιανή, την Ευαγγελίστρια και τον Σταυρό, το δηµοτικό σχολείο και το Ζησιµοπούλειο, µπαρ και γυµναστήριο, rent-a-car, ξενώνα πάνω στο λιµάνι, ξενοδοχεία και πανσιόν, φοβερές προβέζες και σπίτια που τα τρώει η θάλασσα, αχινούς και πεταλίδες, ωραία ζωή και τρία µικρά νησιά γύρω-γύρω (το Γυαλί, την Παχιά και την Καντελιούσα). Αυτά, και άλλα πολλά ακόµα, είναι για όλους και είναι υπέροχα.

Το πιο ωραίο όμως είναι ένα κολασμένο χιούμορ, έτοιμο να σκάσει πάνω σε ό,τι κινείται, ζώο, πράγμα, ιδέα, μόδα ή άνθρωπο, ένα vanitas χοντρό που σου λέει να χασμουρηθείς όταν ο άλλος κλαίγεται (ψέματα θα λέει) και που, αν σε πιάσει να το παραποτίζεις το γλαστράκι σου, θα σου πει πως «καταλείς το νερό για τα πορδολούλουδά σου». Ωραία.

* Ο Σύλλας Τζουμέρκας είναι σκηνοθέτης

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πειραιάς - Μήλος - Ηράκλειο: 191 ναυτικά μίλια σε Αιγαίο και Κρητικό Πέλαγος
Πειραιάς - Μήλος - Ηράκλειο: 191 ναυτικά μίλια σε Αιγαίο και Κρητικό Πέλαγος

Ένα νέος προορισμός, η Μήλος, έχει προστεθεί στο παραδοσιακό δρομολόγιο Πειραιάς - Ηράκλειο φέρνοντας το νησί ακόμα πιο κοντά και αναβαθμίζοντάς το σε ακτοπλοϊκό κόμβο των Κυκλάδων

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.