Ταξιδια

Λέσβος 2020: Αξιοθέατα, παραλίες, φαγητό, διασκέδαση

Φημισμένη για το ούζο και το λάδι της, αξίζει να την επισκεφτούμε ξανά και ξανά για πολλούς λόγους.

Athens Voice
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 749
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Λέσβος
© Paula Jorunn Naes / Unsplash

Λέσβος 2020: Τι να δεις, πού να κολυμπήσεις, πού να μείνεις και πού να φας το καλοκαίρι του 2020

Φημισμένη για το ούζο και το λάδι της, αξίζει να την επισκεφτούμε ξανά και ξανά για πολλούς λόγους. Από την πόλη της Μυτιλήνης με τα περίφημα αρχοντικά και την έντονη νυχτερινή ζωή μέχρι τα μικρά χωριά και οικισμούς, τη φύση με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα, τις κρυστάλλινες παραλίες, μέχρι και τα σοκάκια της Αγιάσου και του Μολύβου, είναι το ιδανικό μέρος για να δεις μία Ελλάδα βγαλμένη από πίνακες του Θεόφιλου.


Τι να δεις

Το Απολιθωμένος Δάσος της Λέσβου. Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου στο χωριό Σίγρι. Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να κάτσεις σε ένα καφενείο και να πιεις τον καφέ σου σε ένα από τα γραφικά χωριουδάκια ή στους μεγαλύτερους οικισμούς της Λέσβου. Πολιχνίτος, Αγιάσος, Μανταμάδος, Αγία Παρασκευή, Πέτρα. Ο Μόλυβος, στα βορειοδυτικά του νησιού –με αρχαίο όνομα Μήθυμνα–, είναι ένας πανέμορφος παραδοσιακός οικισμός, με το παλιό φρούριο να δεσπόζει πάνω από τον όρμο. Οι υδροβιότοποι σε Καλλονή, Βατερά-Πολιχνίτο, Ερεσσό και Ντίπι-Λάρσος αποτελούν το ιδανικό περιβάλλον για χιλιάδες ενδημικά και αποδημητικά πουλιά και αμφίβια. Το μουσείο για τον λαϊκό ζωγράφο Θεόφιλο στη Βαρειά, αξίζει τη διαδρομή, όπως και το Mουσείο Μοντέρνας Τέχνης Λέσβου.

 

Πού να κολυμπήσεις

Βατερά, Άγιος Ισίδωρος, Τσόνια, Χαραμίδα, Πέτρα, Άντισσα, Άγιος Ερμογένης.

 

Πού να φας
Για ουζομεζέδες στον Γιώτη (2252041329), στη Σκάλα Πολιχνίτου. Στη Σκάλα Ερεσού στο Αιγαίο (2253053808) με ελληνική κουζίνα, και στον Καραβόγιαννο (2253053665) για φρέσκα ψάρια, λαδερά με βιολογικά προϊόντα από τη φάρμα τους αλλά και ντόπια κρέατα. Συγκλονιστικό χταπόδι στη Μουριά του Μυριβήλη (2253055319), και για φρέσκα ψάρια στην Ανεμόεσσα (2253055360). Για καφέ και γλυκά στο ιστορικό Πανελλήνιον (2251021706), στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στο Μπαλκονάκι στον Μόλυβο. Δοκίμασε γκιουζλεμέδες στο παραδοσιακό καφενείο-μεζεδοπωλείο Ερμής (2251026232). Το Στέκι του Γιάννη (2251028244), από τα καλύτερα ουζερί του νησιού.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ταξίδι στο Παρίσι
Παρίσι: Από τη συναυλία της Σελίν Ντιόν στην Εβδομάδα Μόδας και τον Σηκουάνα

Μια πρόσκληση σε επίδειξη μόδας έγινε η αφορμή για ένα απρόβλεπτο ταξίδι στο Παρίσι, με τη Σελίν Ντιόν, εκπλήξεις στον Σηκουάνα και συναντήσεις γεμάτες συγκίνηση

Επόμενη Στάση Δυτική Μακεδονία: Πάρε το μετρό και πήγαινε στην Κοζάνη
Επόμενη Στάση Δυτική Μακεδονία: Πάρε το μετρό και πήγαινε Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα

Η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας, Πολυτίμη Φαρμάκη, μιλά για τη δράση στη στάση μετρό Σύνταγμα 

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY