- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
H Κίμωλος του Πλάτωνα Παπαγιαννόπουλου
«Όλα άσπρα και παστρικά και φούξια μπουκαμβίλιες ανθισμένες»
O Πλάτων Παπαγιαννόπουλος μας μιλάει για την δική του Κίμωλο
Το φετινό μου καλοκαίρι ξεκίνησε με ένα ταξίδι στη μαγευτική Κίμωλο. Ένας προορισμός που θα μου μείνει αξέχαστος. Έφτασα στο νησί με την «παντόφλα» που πήρα από τα Πολλώνια στο ΒΑ άκρο της Μήλου και από τη στιγμή της άφιξης μου δεν σταμάτησα να απολαμβάνω την υπέροχη φιλοξενία των κατοίκων και την ομορφιά αυτού του τόπου.
Ευγενικοί, φιλόξενοι και χαμογελαστοί κάτοικοι που χαίρονταν όταν βλέπουν επισκέπτες, ετοίμαζαν τα μαγαζιά τους ενώ οι νοικοκυρές μαγείρευαν με ανοιxτά πόρτες και παράθυρα με τις μυρωδιές από τις κουζίνες τους να σου σπάνε τη μύτη.
Ελλάδα όμορφη! Όλα άσπρα και παστρικά και φούξια μπουκαμβίλιες ανθισμένες. Ήπια ένα ελληνικό καφεδάκι στο καφενείο του νησιού και στη συνέχεια περπάτησα όλα τα στενάκια για να εξερευνήσω το νησί.
Οι μαγικές παραλίες του νησιού είναι απερίγραπτης ομορφιάς, σαν να κολυμπάς συνέχεια σε πισίνα. Τόσο διαυγής και καθαρή είναι η θάλασσα. Αν σε βγάλει ο δρόμος σου μέχρι εκεί αξίζει να πας στο Ρέμα με τα καταγάλανα νερά, στη Γούπα, σ’ ένα πολύ ήσυχο κόλπο με ψαρόβαρκες, στον Καρρά με τα τρομερά νερά και τον βράχο που μοιάζει με ελέφαντα, και φυσικά μην παραλείψεις να επισκεφτείς τη γνωστή σε όλους παραλία της Αλυκής και τα Πράσσα με την υπέροχη λευκή παραλία.
Για ουζάκι και τσίπουρο στο χωριό επισκέφθηκα τις Κυκλάδες ένα μικρό κουτουκάκι με τέλεια μεζεδάκια.
Φαγητό στο λιμάνι έφαγα στο εστιατόριο του Νίκου, το Κύμα. Πολύ ωραίο σεβίτσε και πεντανόστιμη χταποδοσαλάτα με πλιγούρι. Στο χωριό έφαγα στον Αυγουστή που έχει το Μελτέμι, γκουρμέ κουζίνα με την πιο ωραία θέα σε όλο νησί, καθώς και στον κύριο Αποστόλη που έχει την ταβέρνα Καλή καρδιά με παραδοσιακά φαγητά που αξίζει να δοκιμάσετε, όπως κατσικάκι στη γάστρα και τυροπιτάκια που δεν θα ξεχάσετε ποτέ!
Στο Καλαμίτσι, μετά τις βουτιές, αξίζει να δοκιμάσετε φρέσκο μπαρμπούνι στην ομώνυμη ταβέρνα, ολόφρεσκιες σαλάτες από το μποστάνι του κυρίου Στέλιου, καθώς και φρέσκα αγγουράκια, ντομάτες και φασολάκια με γεύση από άλλη εποχή. Στην Αλυκή στο εστιατόριο Σάρδης έφαγα την καλύτερη αστακομακαρονάδα και μοναδική ψαρόσουπα με φρέσκο ψάρι.
Για παγωτό επισκέφτηκα το παγοτοπωλείο Stavento στο χωριό ενώ στο λιμάνι, δίπλα ακριβώς από το Κύμα, δοκίμασα τα τρομερά γλυκά του ζαχαροπλαστείου Ραβέντι.
Το καλύτερο σας το άφησα για το τέλος !
Μαζί με το συγκλονιστικό ηλιοβασίλεμα αξίζει να απολαύσετε τα δροσερά κοκτέιλ και ποτά στην Αγορά. Θα με θυμηθείτε.
*Ο Πλάτων Παπαγιαννόπουλος είναι μοντέλο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή ένα γλυκύτατο ταξιδιωτικό άρθρο στην Athens Voice
«Προσφέρει τη χαρά της εξερεύνησης και της αληθινής απόδρασης»
Το νησί της Αφροδίτης και των συναισθημάτων
Το World Pass powered by Telekom, μας ταξίδεψε στο τουρνουά gaming «T-Esports Championship»
Ο συγγραφέας Άρης Σφακιανάκης μας ταξιδεύει ως τη χιονισμένη κορυφή του Αραράτ
Κορυφαίος βιώσιμος προορισμός για τους Βρετανούς
Κάθε Νοέμβριο, το νησί ευγνωμονεί τον Άγιο Σπυρίδωνα, γιατί σε αυτόν οφείλει τη σωτηρία της
Ένα ταξίδι στο μεταίχμιο Αφρικής και Ευρώπης
Εξερευνήστε φαράγγια, λίμνες και εθνικούς δρυμούς με σεβασμό στη φύση και τη βιοποικιλότητα
Ο έγκυρος ταξιδιωτικός οδηγός προτείνει διακοπές εκτός σεζόν «χωρίς ορδές τουριστών»
Το πανέμορφο παραδοσιακό χωριό στα νοτιοδυτικά της Λέσβου φημίζεται για τις πηγές του
Το διθυραμβικό αφιέρωμα βρετανικού Μέσου στο ελληνικό νησί
Τα πολλά και διαφορετικά κομμάτια της δένουν μεταξύ τους με φροντίδα και αγάπη, την οποία αγάπη καταθέτουν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους οι κάτοικοί της…
"Ella" και ζήσε μια ολοκληρωμένη εμπειρία αναζωογόνησης στα "Ella Resorts"
Το νησί αποτελεί την «καρδιά» ενός εκ των μεγαλύτερων φυσικών θαλάσσιων πάρκων της Ευρώπης
Το αφιέρωμα στην «αγαπημένη εποχή του έξυπνου ταξιδιώτη για διακοπές»
«Ένα ελληνικό νησί που δεν το εντοπίζουν τα ραντάρ του μαζικού τουρισμού»
...και την αξίζει γιατί σηκώνει βάρη περισσότερα απ' όσα αντέχει - να τα λέμε κι αυτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.