Ταξιδια

Αυξάνονται οι επιβάτες στα πλοία - Νέο πρωτόκολλο στην ακτοπλοΐα

Τι αναφέρει ο Γιάννης Πλακιωτάκης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Με μάσκα η επιβίβαση στα πλοία λόγω κορωνοϊού
Με μάσκα η επιβίβαση στα πλοία λόγω κορωνοϊού © EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ανακοινώθηκε το νέο πρωτόκολλο στην ακτοπλοΐα. Αυξάνονται οι επιβάτες στα πλοία.

Με μεγαλύτερο αριθμών επιβατών θα ταξιδεύουν πλέον τα πλοία για τα ελληνικά νησιά, σύμφωνα με το νέο πρωτόκολλο που ανακοινώθηκε στην ακτοπλοΐα.

«Η θετική πορεία περιορισμού του COVID-19 στη χώρα μας, σε συνδυασμό με την πλήρη και συνεπή εφαρμογή του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου για τα επιβατηγά πλοία, επιτρέπει πλέον την αναθεώρηση του» δήλωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Έτσι, με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Υγείας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, το υπουργείο Ναυτιλίας αποφάσισε πως ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών αυξάνεται στο 60% (από 50%) για τα πλοία που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% (από 55%) για τα πλοία που διαθέτουν καμπίνες. Αυξάνεται επίσης σε 2 (από 1) το όριο ατόμων ανά καμπίνα, ενώ διατηρείται το αντίστοιχο όριο των τεσσάρων ατόμων αν πρόκειται για οικογένεια ή ΑΜΕΑ με τον συνοδό τους.

Σχολιάζοντας την θετική αυτή εξέλιξη ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους επιβάτες, τα πληρώματα και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για τη συνέπεια που επέδειξαν και εξακολουθούν να επιδεικνύουν στην τήρηση των μέτρων στα πλοία. «Όπως είχα δηλώσει από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του Πρωτοκόλλου», είπε, «αυτό θα συνεχίσει να αναθεωρείται, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα. Συνεχίζουμε με συνέπεια, μένουμε ασφαλείς».  

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ