- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Μήλος του Κυριάκου Ποντικέα
Αν με ρωτάς τι σου προτείνω αν κλείσεις εισιτήρια για Μήλο, να πας οπωσδήποτε για μπάνιο στην πιο μαγική παραλία του Αιγαίου, το Σαρακήνικο
Ο γνωστός πολίστας Κυριάκος Ποντικέας γράφει για τη δική του Μήλο
Αν και κατάγομαι από τη μεσσηνιακή Μάνη την οποία λατρεύω κι επισκέπτομαι κάθε καλοκαίρι, δεν παραλείπω να ξεκλέβω μερικές μέρες για να πάω και στο πιο εξωτικό νησί του Αιγαίου, τη Μήλο. Βλέποντάς την κανείς εύκολα καταλαβαίνει γιατί σε αυτό το νησί ανακαλύφθηκε το άγαλμα της θεάς της Ομορφιάς, της Αφροδίτης. Πανέμορφο μέσα στα πιο γαλαζοπράσινα νερά των Κυκλάδων, με κατακόμβες, εξωτικές παραλίες, πολύχρωμα σπίτια και υπόσκαφα κτίσματα.
Αν με ρωτάς τι σου προτείνω αν κλείσεις εισιτήρια για Μήλο, να πας οπωσδήποτε για μπάνιο στην πιο μαγική παραλία του Αιγαίου, το Σαρακήνικο. Το τοπίο μοιάζει με σεληνιακό καθώς απουσιάζει κάθε ίχνος βλάστησης και τα ηφαιστειογενή βράχια από τα οποία έχει σχηματιστεί έχουν λευκό χρώμα. Απλά υπέροχο. Να ξέρεις, όμως, πως τη Μήλο θα τη γυρίσεις καλύτερα με το καραβάκι. Σου προτείνω να μην επιλέξεις τον Αδάμαντα (το λιμάνι του νησιού) για την πρωινή σου εξόρμηση, αλλά τον Κήπο, έναν υπέροχο, γραφικό και λιγότερο τουριστικό κολπίσκο. Από εκεί το καΐκι θα σε πάει στο Κλέφτικο. Εκεί, που η θάλασσα μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής, αλλά και σε άλλες ανεξερεύνητες παραλίες στις οποίες δεν φτάνει το αυτοκίνητο.
Στο τέλος της ημέρας, απόλαυσε το ηλιοβασίλεμα στο μέρος όπου ανακαλύφθηκε το άγαλμα της Αφροδίτης, το Κλίμα. Ένα πολύχρωμο ψαροχώρι πάνω στη θάλασσα που σου θυμίζει παλιά αυθεντική ελληνική φιλοξενία. Ξέρεις, αυτό που στην ταβέρνα δεν υπάρχει κατάλογος και τρως ό,τι έχει βγάλει η ψαριά.
*Ο Κ.Π. είναι διεθνής παίκτης της ομάδας πόλο ΝΟ Βουλιαγμένης.
Βρείτε τον καλοκαιρινό οδηγό της Μήλου εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν πηγαίνεις στο νησί για εικοστή φορά, έχεις τη δική σου Κέρκυρα αλλά και τους ανθρώπους της με τους οποίους έχεις δεθεί με τα χρόνια.
O γνωστός ηθοποιός μιλάει για την δική του Αίγινα
Η παραολυμπιακής, αθλήτρια ξιφασκίας και μπάσκετ μιλάει για τη Ρόδο των παιδικών της καλοκαιριών, των οικογενειακών αναμνήσεων και της προσβασιμότητας
H ιδιοκτήτρια του Cine Paris και ιδρύτρια του Cinobo μοιράζεται τις αναμνήσεις της από το νησί
Ο δημοφιλής παρουσιαστής μιλά για όσα τον κέρδισαν στο νησί
H ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός θυμάται τις αγαπημένες της διακοπές στο νησί
Ο φαρμακοποιός και ιδρυτής της APIVITA μιλάει για το νησί του Ιπποκράτη, τον φυσικό πλούτο της και τη βαθιά σχέση του νησιού με την υγεία και την ανθρώπινη σοφία
Η ηθοποιός, μιλάει για το νησί που έγινε έμπνευση, έργο, μουσική και μια βαθιά προσωπική ιστορία ζωής
Όρεξη, μέρες και φαγητό να έχεις και θα περάσεις τέλεια
Ο γνωστός δημοσιογράφος γράφει για το νησί που δεν αλλάζει ποτέ
Ο γνωστός σκηνοθέτης μοιράζεται εικόνες από τη δική του εμπειρία στο νησί
Ο διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο (UHN) γράφει για το νησί που επισκεφτηκε πρόσφατα
Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και βουλεύτρια Α' Πειραιώς και Νήσων γράφει για έναν τόπο που αξίζει να ζει όλον τον χρόνο.
Η συμπρόεδρος του πολιτικού κόμματος Βολτ Ηλέκτρα Ρώμη Δόχτση γράφει για την ξεχωριστή θέση που έχει η Αλόννησος στην καρδιά της
Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Βασίλαινας γράφει για το αγαπημένο του νησί, την Σκόπελο
Ο ηθοποιός Δημήτρης Καπετανάκος γράφει για την αγαπημένη του παραλία
Η επιχειρηματίας Ειρήνη Ντέρου γράφει για τη Σκύρο, που την νιώθει πατρίδα της
Η Ελληνοιταλίδα ηθοποιός γράφει για τις παιδικές της αναμνήσεις από τα καλοκαίρια στη Σκύρο
Ο σεφ στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα, επισκέπτεται το νησί κάθε χρόνο και εξηγεί τον λόγο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.