Η Σέριφος της Ηλιάνας Κερεστετζή
Πού; Πάλι Χώρα; Πάλι Μεταλλείο; Πάλι Γιοτ; Εννοείται βέβαια τελικά και ξεπατωνόμασταν στο Μεταλλείο και το κλείναμε και το Γιοτ με «NewYork, NewYork». Κάθε βράδυ.
Η γνωστή αρχιτέκτονας Ηλιάνα Κερεστετζή γράφει για τη δική της Σέριφο
Η Μαρίνα φταίει για όλα. Μεγάλο τσογλάνι. Κολλητή μου βέβαια από τα 0. Στο συγκρότημα στα Λειβαδάκια είχαμε στήσει κανονική συμμορία. Μόνο κομπίνα. Μια αρκετά κερδοφόρα θα έλεγα επιχείρηση ήταν το περίπτερο που ανοίξαμε σ’ ένα δέντρο στο συγκρότημα. Το κόνσεπτ ήταν απλό. Τρέχοντας στο πρωινό πλοίο αγοράζαμε πρώτες τις εφημερίδες και τις πουλούσαμε στους γονείς μας –κι όποιο άλλο θύμα– γύρω στις 20 φορές πάνω. Όταν βαρέθηκαν και μας τo ’κοψαν, περάσαμε στην επίθεση. Νομίζω διαρρήξαμε και τα 16 σπίτια του συγκροτήματος. Το νέο προτζεκτ ήταν να παίρνουμε πράγματα απ’ το ένα σπίτι και να τα βάζουμε στο άλλο και μετά θα γινόταν χαμός. Ποτέ δεν έγινε χαμός, ούτε που το κατάλαβαν και ήταν πολύ βαρετό αυτό.
Έτσι είπαμε –η Μαρίνα το ’πε– να επεκταθούμε και στο κάμπιγκ. Το βράδυ με φακούς μπερδεύαμε τα παπούτσια στις σκηνές και το πρωί πηγαίναμε να απολαύσουμε την εμπόλεμη κατάσταση. Αλλά μπα. Όλοι χαλαροί, τζιτζίκια, ζέστη, τίποτα. Ούτε στο σούπερ μάρκετ που κλέβαμε τσίχλες και τέτοια δεν έγινε κανένας σαματάς. Μας είχαν καταλάβει στάνταρ και μας αφήνανε. Ήταν εξευτελιστικό που δεν περνάγαμε με τίποτα για ληστές. Έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε στροφή στην Τέχνη. Για 4-5 καλοκαίρια σερί ανεβάζαμε θεατρικά στο συγκρότημα. Μιλάμε για μεγάλες παραγωγές. Παίζαν όλοι. Από 5 ως 85. Σενάριο, σκηνοθεσία, σκηνικά εμείς. Και πολύ κοινό. Μεχρι κι ο Ζακ Λανγκ μας είδε και, ναι, ενθουσιάστηκε.
Μεγαλώνοντας τα κόψαμε όλα αυτά. Χρειαζόμασταν κατι πιο εξτρίμ. Αποφασίσαμε –η Μαρίνα– να πηδήξουμε από τη γέφυρα στο Μεγάλο Λιβάδι. Δεν το κάνεις αυτό. Άλλοι τη λένε 18 μέτρα, άλλοι 13, αλλά είναι σίγουρα 100 πλας. Γενικά πάντως βαριόμασταν στη Σέριφο. Αυτό ήταν το στόρι. Πού; Πάλι Χώρα; Πάλι Μεταλλείο; Πάλι Γιοτ; Εννοείται βέβαια τελικά και ξεπατωνόμασταν στο Μεταλλείο και το κλείναμε και το Γιοτ με «NewYork, NewYork». Κάθε βράδυ. Άπειρα βράδια και χρόνια. Το τελευταίο ήταν προχτές. Χωρίς τη Μαρίνα πια, που την έκανε, το κωλόπαιδο, κι εγκαταστάθηκε στην Ικαρία, που σιγαααά... ε και τώρα τ’ ομολογώ πως γι’ αυτό σε έδωσα έτσι, γαμώτο σου! Άντε έλα, σε περιμένω τέλη Ιουλίου, να δω τι θα μας ξημερώσει...
*Η Η.Κ. είναι αρχιτέκτονας.
Βρείτε τον καλοκαιρινό οδηγό της Σερίφου εδώ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή ένα γλυκύτατο ταξιδιωτικό άρθρο στην Athens Voice
«Προσφέρει τη χαρά της εξερεύνησης και της αληθινής απόδρασης»
Το νησί της Αφροδίτης και των συναισθημάτων
Το World Pass powered by Telekom, μας ταξίδεψε στο τουρνουά gaming «T-Esports Championship»
Ο συγγραφέας Άρης Σφακιανάκης μας ταξιδεύει ως τη χιονισμένη κορυφή του Αραράτ
Κορυφαίος βιώσιμος προορισμός για τους Βρετανούς
Κάθε Νοέμβριο, το νησί ευγνωμονεί τον Άγιο Σπυρίδωνα, γιατί σε αυτόν οφείλει τη σωτηρία της
Ένα ταξίδι στο μεταίχμιο Αφρικής και Ευρώπης
Εξερευνήστε φαράγγια, λίμνες και εθνικούς δρυμούς με σεβασμό στη φύση και τη βιοποικιλότητα
Ο έγκυρος ταξιδιωτικός οδηγός προτείνει διακοπές εκτός σεζόν «χωρίς ορδές τουριστών»
Το πανέμορφο παραδοσιακό χωριό στα νοτιοδυτικά της Λέσβου φημίζεται για τις πηγές του
Το διθυραμβικό αφιέρωμα βρετανικού Μέσου στο ελληνικό νησί
Τα πολλά και διαφορετικά κομμάτια της δένουν μεταξύ τους με φροντίδα και αγάπη, την οποία αγάπη καταθέτουν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους οι κάτοικοί της…
"Ella" και ζήσε μια ολοκληρωμένη εμπειρία αναζωογόνησης στα "Ella Resorts"
Το νησί αποτελεί την «καρδιά» ενός εκ των μεγαλύτερων φυσικών θαλάσσιων πάρκων της Ευρώπης
Το αφιέρωμα στην «αγαπημένη εποχή του έξυπνου ταξιδιώτη για διακοπές»
«Ένα ελληνικό νησί που δεν το εντοπίζουν τα ραντάρ του μαζικού τουρισμού»
...και την αξίζει γιατί σηκώνει βάρη περισσότερα απ' όσα αντέχει - να τα λέμε κι αυτά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.