Ταξιδια

Οι Σπέτσες της Υβόννης Ντόστα

Τι πιο chic, ρομαντικό και vintage από το να κάνεις βόλτα με τα αμαξάκια από την Ντάπια στο Παλιό Λιμάνι;

A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 710
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το γνωστό μοντέλο και σχεδιάστρια Υβόννη Ντόστα γράφει για τις δικές της Σπέτσες

Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι είμαι κορίτσι του καλοκαιριού. Σχεδόν ζω στην παραλία, κάνοντας κολύμπι και άλλα σπορ. Ταυτόχρονα, όμως, ξέρουν και ότι είμαι και vintage κορίτσι. Λατρεύω κάθε τι παλιό κι αρχοντικό. Γι’ αυτό, άλλωστε, λατρεύω και τις Σπέτσες
Κάθε φορά που πατάω το πόδι μου στο μικρό αυτό νησί του Αργοσαρωνικού και μπαίνω στο Poseidonion Grand Hotel, νιώθω ότι μπαίνω σε άλλη εποχή. Τι πιο chic, ρομαντικό και vintage από το να κάνεις βόλτα με τα αμαξάκια από την Ντάπια στο Παλιό Λιμάνι.
Αν και δεν είναι το νησί που επιλέγεις για τις παραλίες, ωστόσο μπορείς με σκάφος να το γυρίσεις και να ανακαλύψεις μικρούς θαλάσσιους παραδείσους.

Άσε που είναι πολύ κοντά στην Αθήνα και με διευκολύνει για υπέροχες stylish εξορμήσεις το Σαββατοκύριακο, ακόμη και τον χειμώνα. Ναι, τον χειμώνα. Οι Σπέτσες είναι το τέλειο location για τρέξιμο. Έχουν μια υπέροχη διαδρομή που τη γνώρισα με αφορμή το Spetses Mini Marathon κι από τότε τις επιλέγω και για προπονήσεις κι εκτός καλοκαιριού. Σίγουρα, θα με πετύχεις στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων. Συμμετέχω κάθε χρόνο. Και πάντα ανταμείβω τον εαυτό μου στο τέλος με παγωτάκι στον Πολίτη στη Ντάπια.

Τέλος, αγαπώ τις Σπέτσες για την αρχιτεκτονική τους, την ιστορία τους και για το πώς το φως αντανακλάται στο νερό και τα παλιά αρχοντικά, κάνοντας το νησί το τέλειο σκηνικό για φωτογράφιση για τη beachwear συλλογή μου Yvonni Ntosta Swimwear. Θα σε δω στις Σπέτσες…

*Η Υ.Ντ. είναι μοντέλο και σχεδιάστρια. Μπορείς να βρεις τη συλλογή με τα μαγιό της στο yvonnintostaswimwear.com

Βρείτε τον καλοκαιρινό οδηγό των Σπετσών εδώ.