Ταξιδια

Η Αίγινα του Μάξιμου Μουμούρη και της Νάντιας Γιαννακοπούλου

Για εμάς και τα παιδιά καλοκαίρι στην Αίγινα σημαίνει όλη μέρα θάλασσα, παγωτά, θερινό σινεμά, βόλτα με την άμαξα ή τα 8θέσια ποδήλατα

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 710
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
aigina_moumouris.jpg

Ο γνωστός ηθοποιός Μάξιμος Μουμούρης και η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου γράφουν για τη δική τους Αίγινα

Η πρώτη ανάμνηση που έχουμε από την Αίγινα είναι το Πάσχα του 2013, που πήγαμε οικογενειακώς να φάμε με τους φίλους και συγγενείς μας. Κάναμε μια βόλτα, μαζευτήκαμε στο σπίτι, ψήσαμε το αρνί και το βραδάκι φύγαμε. Τόσο πολύ μας άρεσε, που το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς επιστρέψαμε για λίγες ημέρες διακοπών. Από τότε επισκεπτόμαστε κάθε χρόνο το νησί, έστω και για λίγες ημέρες.

Για εμάς και τα παιδιά καλοκαίρι στην Αίγινα σημαίνει όλη μέρα θάλασσα, παγωτά, θερινό σινεμά, βόλτα με την άμαξα ή τα 8θέσια ποδήλατα. Σημαίνει ότι τρώμε ό,τι υπάρχει σε φιστίκι Αιγίνης, ωμά, ψημένα, φιστικοβούτυρο, υποβρύχιο φιστίκι και ό,τι μπορείς να φανταστείς. Σημαίνει βόλτα στην Πέρδικα για ψαράκι και ούζα ή κάτω στη Χώρα στα σοκάκια. Άλλωστε η πόλη της Αίγινας είναι πανέμορφη, μάλλον δεν είχε επιλεγεί τυχαία ως πρώτη πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους. Ο συνδυασμός του σύγχρονου με το παραδοσιακό, η αρχιτεκτονική της που συνδυάζει Αργοσαρωνικό και Κυκλάδες, τα γραφικά στενά, οι επιβλητικές εκκλησίες, τα μαγαζιά με τα χειροποίητα παραδοσιακά κεραμικά, οι χαλαροί ρυθμοί της, όλα σε καλούν να την περπατήσεις.

Έχουμε πάει σε αρκετές παραλίες του νησιού, αλλά πρέπει να ξεχωρίσουμε τον Σαρπά. Ένας μικρός κόλπος, ήσυχος, με λεπτή χρυσαφένια άμμο και καταγάλανα νερά. Η μικρή καντίνα στο πίσω μέρος έχει ό,τι χρειαζόμαστε για να περάσουμε όλη την ημέρα εκεί, χαλαρώνοντας. Συνήθως μένουμε κοντά στην περιοχή του Μαραθώνα ή στην Πέρδικα, αλλά θυμόμαστε πολύ έντονα τότε που είχαμε μείνει στο ξενοδοχείο Moondy Bay (το οποίο ανακαινίζεται τώρα και δυστυχώς είναι κλειστό), θύμιζε πολύ 80s, έμοιαζε σα να βγήκε από ελληνική ταινία. Τα παιδιά μάλιστα είχαν τρελαθεί με την πισίνα που γέμιζε νερό από τη θάλασσα και πέρναγαν όλη την ημέρα εκεί.

Ξέρουμε ότι υπάρχουν πολλά ακόμα στο νησί να δούμε και να γνωρίσουμε, οπότε σε κάθε μας επίσκεψη προσπαθούμε να εξερευνούμε κι άλλα μέρη της Αίγινας. Αυτό όμως που οπωσδήποτε πρέπει να δει κάποιος όταν έρθει, επιβάλλεται δηλαδή, είναι ο Ναός της Αφαίας. Είναι πολύ εντυπωσιακός και εκπέμπει μια δυνατή ενέργεια που νιώθεις να σε συνδέει με το παρελθόν του.

Τι σημαίνει με μία λέξη για εμάς και τα παιδιά η Αίγινα; Παράδεισος.


* Ο Μ.Μ. είναι ηθοποιός και η Ν.Γ. είναι βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Βρείτε τον καλοκαιρινό οδηγό της Αίγινας εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ