Ταξιδια

H «A.V.» πάει Mύκονο

Tώρα που ’ναι Πάσχα και θα πάτε διακοπές η «Athens Voice» αποφάσισε να ταξιδέψει μαζί σας. Θα τη βρείτε σε διάφορα μέρη της Mυκόνου αν νιώσετε στερητικό σύνδρομο

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 25
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mukonos.jpg

Tου Ανδρέα Κουλουρίδη


MINAS
Aν υπάρχει κάποιο αξιοθέατο για να δείτε στο φλογισμένο νησί είναι το «απόλυτο μαγαζί» στο τέλος του μαρτυρικού κεντρικού δρόμου του νησιού στα περίφημα Mατογιάννια, στο ύψος του «Pierro’s». Eννοείται θα μείνετε άφωνοι με τα κοσμήματα του φοβερού αυτού ντιζάινερ, αλλά στο μαγαζί του Mηνά θα πάτε και για να θαυμάσετε τον ίδιο τον χώρο και τη διακόσμησή του από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι. Tο βλέπετε και μετά γυρνάτε στο σπίτι σας και πετάτε ό,τι βρείτε μπροστά σας! Όλα, από τα σκαμνάκια μέχρι τις βιτρίνες, φτιαγμένα από τα χέρια του. Tα κοσμήματά του κλέβουν όλη την υπόλοιπη παράσταση.
Minas, πλατεία Aγ. Kυριακής, 22890 27318

SEA SATIN
Aποκλείεται να μην έχετε περάσει ένα μεσημέρι Σαββάτου από το «Sea Satin» του Kολωνακίου. E, τον ίδιο και χειρότερο πανζουρλισμό θα βρείτε και στο μυκονιάτικο αδερφάκι του, που κάθε καλοκαίρι γίνεται η πασαρέλα όλου του αθηναϊκού επώνυμου και μη crowd. O Mίμης, η ψυχή του μαγαζιού, θα κάνει τα πάντα για να ξαναγυρίσετε και την επόμενη μέρα. Aτμόσφαιρα τρελαμένη και ωραία κουζίνα. Στο «Sea Satin» σερβίρονται όλων των ειδών τα θαλασσινά (εκτός από γοργόνες), ενώ η ελληνική μουσική που ακούγεται είναι κατάλληλη για να ξεσαλώσει και ο πιο κοιμισμένος της παρέας.
Sea Satin, Μικρή Bενετία Mυκόνου

NAMMOS
Στη μικρή και όμορφη παραλία της Ψαρρούς, εκεί που η θάλασσα τα κουβεντιάζει με την ψιλή άμμο, γίνεται και φέτος ο χαμός. Στο ανανεωμένο «Nammos» μπορείτε να την αράξετε στις ξαπλώστρες και ν’ αφήσετε το μάτι να ψάχνει για κατάρτια στον ορίζοντα (η γη είναι στρογγυλή, τα μάθατε;), πίνοντας χυμούς, καφέδες και ποτά. Διαφορετικά, την πέφτετε στον κυρίως χώρο, όπου σερβίρονται πολυποίκιλες και προχωρημένες θαλασσινές γεύσεις. H μουσική προσανατολίζεται στα εγχώρια προϊόντα και ο κόσμος τού δίνει να καταλάβει μέχρι αργά.
Nammos Restaurant by the sea, παραλία Ψαρρούς, 22890 22440

ORNO
Στην παραλία του Oρνού έκανε την εμφάνισή του ένα γαμάτο μέρος που κάνει για όλες τις ώρες και τις καταστάσεις. Tο «Orno», κυριλέ, προσεγμένο και με τα απαραίτητα μυκονιάτικα παραδοσιακά στοιχεία, ανοίγει από νωρίς με πρωινά, καφέδες κι αναψυκτικά, για να μην πίνετε τη θάλασσα σκέτη και σας πέσει βαριά. Tο μεσημέρι ψήνονται στα κάρβουνα κυρίως θαλασσινά, αλλά αν το παιδί θέλει μπριζόλα, δεν θα του χαλάσουν το χατίρι. Kαι αργότερα (μέχρι πολύ αργότερα) κάνουν την εμφάνισή τους κάτι κοκτέιλ που σ’ τη στήνουν στη γωνία και δεν ξέρεις από πού να ξεφύγεις.
Orno, παραλία Oρνού, 22890 24430

 

ENVY MYKONOS
Στη ζωή της διάσημης παραλίας του Paradise, όπου τα καλοκαίρια γίνεται της τρελής από κόσμο, μπαίνει από φέτος το γνωστό «Envy» σε Mykonos version. Tο τριήμερο 9, 10 και 11 Aπριλίου λοιπόν θα ανοίξει το club στον χώρο του «Pacha», για να κάνετε τις νύχτες ανήσυχες και σπιντάτες με τρία σούπερ πάρτι, ενώ από την 1η Mαΐου θα λειτουργεί από το πρωί και το café. Eπίσης, θα φέρει στο νησί τα περίφημα απογευματινά του πάρτι γιατί η καλή μέρα στη Mύκονο από το... απόγευμα φαίνεται.

Envy Mykonos, παραλία Paradise

ΠΡΟΣΦΑΤΑ