- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Σύρος της Αθηναΐδας Νέγκα
Η Σύρος δεν έχει την καλοκαιρινή μελαγχολία των διακοπών, την προτείνω ανεπιφύλακτα στον υπερευαίσθητο τουρίστα
Σύρος: Η Αθηναΐς Νέγκα γράφει για το αγαπημένο της νησί στην Athens Voice
Η χαρά του να πηγαίνεις διακοπές στη Σύρο έχει να κάνει με το παιχνίδι της. Θα σας εξηγήσω πώς παίζεται, γιατί ο σκοπός είναι να αρχίσεις να το παίζεις πριν κατέβεις από το καράβι, όπου λες στον εαυτό σου ότι θα επισκεφτείς μια μικρή χώρα που είναι μυστική.
Η Σύρος έχει παραλίες, πόλη με συνοικίες, προάστια, θέατρο αντάξιο ευρωπαϊκής πρωτεύουσας, δύο θρησκείες, καλοκαιρινό θέρετρο στην εξοχή για να πας να ξεσκάσεις, παραλίες κοσμικές και ήσυχες, μέχρι και μικρό βουνό διαθέτει ώστε να μην μπορεί κανείς να της καταλογίσει την έλλειψη. Επίσης είναι ειρηνική με όλες τις άλλες χώρες του κόσμου και έτσι στη Σύρο είσαι ασφαλής και μπορείς να ζήσεις σαν επίτιμος τουρίστας όσο θες, δεν θα σου λείψει τίποτα.
Όταν περνάω από το μεγαλόπρεπο δημαρχείο της, λέω από μέσα μου πως με κάλεσαν για να λάβω μέρος σε διάσκεψη κορυφής, και όταν τελειώσω τη βόλτα μου στο κέντρο κατευθύνομαι στα Βαπόρια, προσποιούμαι πως είμαι κοσμοπολίτισσα διεθνούς φήμης και πως βρίσκομαι στο 1960 και μπορώ να πάω με τα πόδια για βουτιές στα βαθιά, σκούρα μπλε αγαπημένα μου νερά.
Το Απολλώνειον θα το έβαζα στη λίστα με τα εξαιρετικά ξενοδοχεία της Ελλάδας, έχω μείνει και σε ένα από τα ωραία παραλιακά εξοχικά στις Αγκαθωπές – εκεί είμαι τουρίστρια από τη Γαλλία, που καίγεται από τον ήλιο εύκολα και της αρέσει που τα νερά δεν βαθαίνουν αμέσως. Το καλύτερο φαγητό το βρίσκω στο Αλλού γι’ Αλλού στο Κίνι και στο Ηλιοβασίλεμα στον Γαλησσά. Την καλύτερη μουσική την ακούω στο Barola, που τη διαλέγει ο ιδιοκτήτης του Βαγγέλης Περρής, όταν έχει διάθεση, και δεν είναι ευτυχώς τυπική μουσική σε μπαρ νησιού. Επίσης έχει νόστιμα πράγματα να πιεις και να φας όλη την ημέρα μέχρι πολύ αργά το βράδυ. Κάθε απόγευμα τρώω λουκούμια που είναι το «εθνικό γλυκό» της περίεργης αυτής μυστικής χώρας, που άλλοτε λειτουργεί σαν βίζα και άλλοτε σαν δεισιδαιμονία (αν δεν φας λουκούμια δεν περνάς καλά) στο παιχνίδι της Σύρου. Η Σύρος δεν έχει την καλοκαιρινή μελαγχολία των διακοπών, την προτείνω ανεπιφύλακτα στον υπερευαίσθητο τουρίστα.
* Η Αθηναΐς Νέγκα είναι δημοσιογράφος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς το δημοφιλές ρούχο απειλεί την υγεία και τη σωματική σας ακεραιότητα
Το αφιέρωμα της γαλλικής ιστοσελίδας Le Figaro Nautisme
Οι εντυπωσιακές ακτογραμμές, τα σμαραγδένια νερά και τα παραδοσιακά χωριά κερδίζουν τους ταξιδιώτες
Η επίσκεψη στον Αχέροντα γίνεται σε τρεις στάσεις: το Νεκρομαντείο, τη βαρκάδα στις εκβολές και τις δραστηριότητες στις Πηγές στο χωριό Γλυκύ
Με ιστορία, μνημεία και παραδόσεις είναι ένα διαχρονικό στολίδι του Αιγαίου
Το εκτενές αφιέρωμα γερμανικής ιστοσελίδας
Η πρώτη εκπαιδευτική εφαρμογή του σχεδίου «Τήνος 2030»
Το κάμπινγκ στο Καψάλι επιστρέφει από τις 29 Μαΐου για δεύτερη σεζόν, προσφέροντας μια αυθεντική εμπειρία διακοπών δίπλα στη φύση και τη θάλασσα
Φωλιασμένο στα Ιμαλάια, απαιτεί παράτολμους ελιγμούς ανάμεσα σε βουνοκορφές και σπίτια
Οι παστέλ αποχρώσεις, τα μαρμάρινα σοκάκια, τα αρχοντικά και τα επιβλητικά δημόσια κτίρια
Εργαζόμενη σε αεροπορική εταιρεία προειδοποιεί για μικρόβια, βρώμικες συνήθειες επιβατών και κινδύνους υγιεινής στις πτήσεις
Οι παραλίες και τα τοπία που μάγεψαν εκατομμύρια θεατές
Μια πόλη γεμάτη μουσική, με τις πιο όμορφες διαδρομές, τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα και τις γεύσεις που αξίζει να δοκιμάσετε
Από τις «κρυφές» χρεώσεις μέχρι τις επικίνδυνες κρατήσεις της τελευταίας στιγμής
Θάλασσα, ήλιος και πολιτισμός κρατούν την Ελλάδα στις πρώτες επιλογές των ταξιδιωτών
Oι πόλεις που βρέθηκαν στην κορυφή της λίστας
Το νέο αφιέρωμα του διεθνούς ταξιδιωτικού περιοδικού Condé Nast Traveller
Τοπικές γεύσεις, φυσική ομορφιά και λιγότερη τουριστική κίνηση πριν την καλοκαιρινή αιχμή
Οι μικροσκοπικές «αναπνευστικές» οπές στα παράθυρα των αεροσκαφών δεν είναι τυχαίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.