Ταξιδια

Η Ίος της σεφ Μάγκυς Ταμπακάκη

Η σχέση μου με την Ίο ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 667
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ios_tambakaki-_1.jpg

Ίος: Η σεφ Μάγκυ Ταμπακάκη γράφει για το αγαπημένο της νησί στην Athens Voice

Η σχέση μου με την Ίο ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Είμαι ερωτευμένη με όλες τις Κυκλάδες, αλλά η Ίος μού έκλεψε το ενδιαφέρον με το πολυποίκιλο του χαρακτήρα της και κυρίως με τα υπέροχα προϊόντα της. 

Η μαγική  Ίος, απομακρυσμένη από τις πιο «διάσημες» Νάξο και Πάρο, κάνει αισθητή την παρουσία της λόγω της «διπρόσωπης» ιδιομορφίας της. Έντονη και άυπνη για τους λάτρεις της νυχτερινής ζωής, αυθεντική και καθαρά κυκλαδίτικη γι’ αυτούς που αγαπούν την ηρεμία. Η  Ίος αλλάζει πρόσωπο μαγικά, χωρίς καν να το συνειδητοποιείς. Νωρίς το πρωί, όταν ακόμα όλοι κοιμούνται, παραμένει το όμορφο, αγνό κυκλαδίτικο νησί που ακολουθεί τους ρυθμούς της ρουτίνας του. Απαράμιλλη η ομορφιά της με τις υπέροχες εκκλησίες της – αποκορύφωμά τους η Γκρεμνιώτισσα, που το ηλιοβασίλεμά της θα το ζήλευε κάθε γωνιά της Σαντορίνης. Αλλά και τις παραλίες της, με το μυθικό Μαγγανάρι όπου γυρίστηκε το «Απέραντο γαλάζιο» (σύμφωνα τουλάχιστον με αυτά που διηγούνται οι ντόπιοι).

Η  Ίος δεν είναι μόνο γι’ αυτούς που θέλουν να ξενυχτήσουν, να μεθύσουν και να χορέψουν μέχρι τελικής πτώσης (είναι και γι’ αυτό... ή μάλλον ήταν). Η Ίος είναι και για το φαγητό της, για τα περίφημα και στρουμπουλά τσιμέτια (κολοκυθανθοί γεμιστοί με ρύζι) ή το σκοτύρι (μαλακό πικάντικο τυρί) που αν το φας με σπιτική μαρμελάδα σύκου θα ξεχάσεις και το όνομά σου! Τα γλυκά της, με βασίλισσα τη μοσέντα (παραδοσιακή καρπουζόπιτα), τους απίθανους καρπουζολουκουμάδες της, τα μέλια της. Απρόσμενα στη Χώρα, έχω φάει το καλύτερο burger ever, φρέσκο, ζουμερό, τεράστιο.

Την Ίο την αγαπώ πολύ, διότι ως γνωστόν, ο έρωτας περνάει από το στομάχι… 

* Η Μάγκυ Ταμπακάκη είναι σεφ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ