Ταξιδια

Κάρπαθος

Ψηλά βουνά, ωραίες παραλίες, παραδοσιακοί οικισµοί

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 667
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κάρπαθος
© Eddie & Carolina Stigson / Unsplash

Το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων, μετά τη Ρόδο, με πρωτεύουσα και λιµάνι τα Πηγάδια. Ψηλά βουνά, ωραίες παραλίες, παραδοσιακοί οικισµοί. Να φτάσεις μέχρι την ξακουστή Όλυμπο, το διάσημο ορεινό χωριό της Καρπάθου. Οι Καρπάθιοι αγαπούν τη µουσική, σχεδόν κάθε εβδοµάδα και ένα πανηγύρι.

Πού να κολυμπήσεις
Η πιο διάσηµη είναι τα Άπελλα, φτάνεις οδικώς και µε καϊκάκι. Τα νερά της είναι σµαραγδένια και βαθαίνουν απότοµα, µε φόντο µια πευκόφυτη πλαγιά. Εξίσου πανέµορφη και η παραλία της Κυρά Παναγιάς, με τεράστιους κάθετους βράχους, πολύ κοντά στον οµώνυµο οικισµό. Άμμος - Ξενώνα, Άφωτη, Βρόντη, αµµουδερές, οι πιο κοντινές στο λιµάνι. Τα Βοτσαλάκια, µε ψιλό βότσαλο, κοσµική και πλήρως οργανωµένη. Τα Βατά, η αγαπηµένη των σέρφερ, αλλά και οι επόµενες Βαλιάς και του Νικολάκη η Πούντα. Εντυπωσιακή λευκή αµµουδιά στην παραλία του Διακόφτη, µε λίγο κόσµο στου Ψωράρη και την Πούντα (περιοχή Αρκάσα), συνεχόµενες στην περιοχή του Λευκού.

Τι να φας
Από τα δηµοφιλέστερα πιάτα είναι οι χυλοπίτες και οι µακαρούνες με σάλτσα από τηγανητά κρεμμύδια, το φρέσκο ψάρι έχει την τιµητική του, ενώ εκπληκτικά είναι και τα πιάτα µε κατσίκι, που υπάρχουν χιλιάδες στο νησί. Όλα µπορείς να τα συνοδεύσεις µε ντόπιο κρασί. Να δοκιµάσεις µπακλαβάδες, λουκουµάδες αλλά και σουσαµόµελο, που σερβίρεται στους γάµους.

Πού να μείνεις  
Από πολυτελή ξενοδοχεία µε πισίνες και σπα, έως γραφικά ενοικιαζόµενα µε βουκαµβίλιες, στα Πηγάδια, στο δεύτερο µεγαλύτερο χωριό, την Αρκάσσα, αλλά και σε άλλους µικρότερους οικισµούς. Μπορείς να τα βρεις στην επίσηµη ιστοσελίδα του δήµου: www.karpathos.gr. Οργανωµένο κάµπινγκ δεν υπάρχει, µπορείς όµως να στήσεις διακριτικά σε µία από τις ήσυχες βόρειες παραλίες.

Δήµος: 2245360116
Αστυνοµία: 2245022222
Κέντρο Υγείας: 2245022228
Λιµεναρχείο: 2245022227

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ