Ταξιδια

Η Χίος του Λεωνίδα Γιαννακόπουλου

Ένας καλοκαιρινός προορισμός που προσφέρεται για πραγματική ξεκούραση και ηρεμία, ενώ παράλληλα έχεις και την επιλογή για πιο έντονη νυχτερινή ζωή

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 667
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λεωνίδας Γιαννακόπουλος

Χίος: Ο Λεωνίδας Γιαννακόπουλος γράφει για το αγαπημένο του νησί στην Athens Voice

Ένας σπάνιος, πολύ ιδιαίτερος και αγαπημένος καλοκαιρινός προορισμός είναι το νησί της Χίου. Απομακρυσμένες φανταστικές παραλίες σε διάφορα μέρη του νησιού με εναλλασσόμενο φυσικό τοπίο, τα Μαστιχοχώρια, τα μεσαιωνικά χωριά, η Νέα Μονή, ο Κάμπος και η διαφορετικότητα της βόρειας Χίου με τη νότια, σου δημιουργεί μια αίσθηση ταξιδιού σε πολλά διαφορετικά μέρη ενώ βρίσκεσαι σε ένα. Βασικό πλεονέκτημα για τη συγκεκριμένη επιλογή είναι και το υπέροχο φαγητό. Φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, πολύ καλό κρασί και σούμα που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως τοπικό ποτό του νησιού.

Λεωνίδας Γιαννακόπουλος

Πέρα από τις φυσικές ομορφιές και το καλό φαγητό, η Χίος μαζί με τη μεγάλη ιστορία της σου προσφέρει μια πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα που ξεκινάει από τα αμέτρητα πανηγύρια που μπορεί να πετύχεις κάθε βράδυ σε διαφορετικό χωριό μέχρι πιο σύνθετες πολιτιστικές δραστηριότητες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το νεοσύστατο διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Χίου που επιδιώκει να συνδυάσει τα μαγευτικά τοπία της Χίου με πρωτότυπες καλλιτεχνικές δράσεις. Πάνω από όλα, όμως, επιλέγω τη Χίο γιατί είναι ένας καλοκαιρινός προορισμός που προσφέρεται για πραγματική ξεκούραση και ηρεμία, ενώ παράλληλα έχεις και την επιλογή για πιο έντονη νυχτερινή ζωή.

Λεωνίδας Γιαννακόπουλος είναι εικαστικός (leonidasgiannakopoulos.gr)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ