- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Χαλκιδική του Γιάννη Σερβετά
Βούτηξα 53 φορές σε διάφορες παραλίες της Ελλάδας και ένα έχω να σας πω. Σαν της Χαλκιδικής δεν έχει.
Χαλκιδική: Ο Γιάννης Σερβετάς γράφει για το αγαπημένο του μέρος στην Athens Voice
Το καλοκαίρι του 2014 στήσαμε με έναν φίλο μου έναν διαγωνισμό με έπαθλο ένα ποτό. Αυτός που θα έκανε τα περισσότερα μπάνια θα έπινε το ποτό που θα κερνούσε ο ηττημένος και οι όροι του διαγωνισμού ήταν πολύ απλοί – αστείοι. Όσες φορές και να έμπαινες στη θάλασσα σε μία μέρα θα μετρούσε φυσικά για ένα μπάνιο, όχι σαν κάτι γριές που από το πρωί ως το μεσημέρι μπαίνουν-βγαίνουν από τη θάλασσα και μετράνε ίσαμε και 460 μπάνια σε μία μέρα, και κάθε φορά που κάναμε μπάνιο θα έπρεπε να ανεβάσουμε στη σελίδα μας στο Facebook μία αστεία φωτογραφία που θα το πιστοποιούσε.
Η πρώτη φωτογραφία που ανέβασα ήταν μια άθλια. 22 Μαΐου του 2014, εγώ ασπριδερός, χαμογελαστός και καμαρωτός να δείχνω τον αριθμό ένα με το δάκτυλό μου. Το παπιγιόν το «πρόσθεσα» με photoshop κάνοντας ακόμα πιο γελοία την πρώτη φωτογραφία. Στο δεύτερο μπάνιο έβγαλα φωνογραφία κάνοντας το σήμα της νίκης, σαν αδύνατος Τσόρτσιλ με μαγιό, το τρίτο μπάνιο δείχνοντας με το χέρι μου τα… επίμαχά μου υπονοώντας τον αριθμό τρία και ούτω καθεξής.
Κάποια στιγμή όμως τελείωσαν τα δάxτυλα και τότε άρχισα να χρησιμοποιώ τη φαντασία μου και να ανεβάζω πιο πολύπλοκες φωτογραφίες για να δείχνω τον αριθμό των μπάνιων που είχα φτάσει.
Στις 12 Ιουλίου του 2014 κατέβηκα στην παραλία της Κρυοπηγής στη Χαλκιδική, και κρατώντας δύο εξάδες αυγά έκανα τη 12ή μου βουτιά, αφήνοντας βέβαια κάποιες κυρίες άφωνες να με κοιτάνε κάτω από τα σκιάδια τους στην παραλία. Τι κάνει ένας τρελός κρατώντας δύο καρτέλες αυγά στη θάλασσα;
Όμως αυτό δεν ήταν τίποτα μπροστά στο επόμενο μπάνιο, το 13ο. Στις 18 Ιουλίου, στην παραλία του camping Porto Elea, στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, κρατώντας φωτογραφία του Μητσοτάκη και θυμιατό. Αρκετές κυρίες σταυροκοπήθηκαν που με είδαν να κάνω εκείνο το περίεργο υποβρύχιο μνημόσυνο.
Στις 12 Σεπτεμβρίου έκανα το 50ό μου μπάνιο, που το απαθανάτισα εορταστικά κρατώντας τούρτα και μπαλόνια, ενώ Σέρβοι τουρίστες μου τραγουδούσαν το happy birthday στα σλάβικα. Πού να εξηγούσα τι ακριβώς έκανα; Δέχθηκα τις ευχές τους, τους κέρασα την τούρτα και έγινα 50 χρονών πριν την ώρα μου…
Εκείνο το καλοκαίρι «αναγκάστηκα» να κάνω την τελευταία βουτιά στις 18 του Οκτώβρη και κυριολεκτικά στο νήμα να τα καταφέρω, να κερδίσω και να πιω εκείνο το γλυκό ποτό της νίκης.
Παρεμπιπτόντως βούτηξα 53 φορές σε διάφορες παραλίες της Ελλάδας και ένα έχω να σας πω. Σαν της Χαλκιδικής δεν έχει.
*O Γιάννης Σερβετάς είναι δημοσιογράφος, συγγραφέας, ραδιοφωνικός παραγωγός και συμπαρουσιαστής στις τηλεοπτικές εκπομπές «Ράδιο Αρβύλα» και «Βινύλιο» στον ANT1.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εναλλακτικοί προορισμοί για μήνα του μέλιτος με εμπειρίες, χαρακτήρα και ουσία
Βόλτα στη γερμανική πρωτεύουσα με τα φιλμ της Berlinale
Η κοσμοπολίτικη Βηρυτός και το ασφαλές Σουλτανάτο του Ομάν
Η λογική πίσω από το «hack» είναι απλή
Reel στο Instagram με Παρθενώνα, Ψυρρή και θέα Ακρόπολης από ψηλά
Σε υψηλά επίπεδα οι πληρότητες σύμφωνα με την Aegean
Πού να πας και τι να κάνεις αυτό το τριήμερο
Μια οικογενειακή μονάδα στη Σαμοθράκη επενδύει στη βιώσιμη φιλοξενία
Όσα αξίζει να γνωρίζεις πριν ταξιδέψεις
Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφία, blogs και social media φιλοξενούν διαρκώς απόψεις για την «ορθή» θέση του σκιάστρου
Γιατί οι καλύτερες ιστορίες γράφονται καθ’ οδόν
Η εκπαίδευση λειτουργεί σαν αόρατη γέφυρα που ενώνει ανθρώπους, γενιές και προοπτικές.
Το φαινόμενο εντάσσεται σε αυτό που η τουριστική βιομηχανία αποκαλεί πλέον «set-jetting»
Η αμήχανη στιγμή που θέλετε να πάτε στο WC και η πόρτα του είναι οριακά κρυστάλλινα διάφανη
Γιατί στην Κένυα περπατούν όλοι, τα σαμαράκια έχουν όνομα και το Hotel είναι καφέ
Τα δύο ελληνικά νησιά κατέχουν τη δεύτερη θέση στη λίστα
Ανάμεσα στα μέρη του πλανήτη που παραμένουν αυθεντικά, ποιοτικά και αναλλοίωτα
Μιλήσαμε με τον Σταύρο Ιωαννίδη για την αποστολή στο Νεπάλ με την ομάδα του ΣΚΑΪ, και τη σειρά ντοκιμαντέρ Prime Time, που θα προβληθεί σήμερα, Τρίτη 20 Ιανουαρίου, στις 00.15
Τα στοιχεία προέρχονται από την τελευταία μελέτη (Ιανουάριος 2026) του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ)
Με πρώτη στην κατάταξη την Πάρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.