Ταξιδια

Η Αμοργός του Γιώργου Αργύρη (Jeremy)

Το απέραντο γαλάζιο που βλέπεις από το παράθυρο... Δεν νομίζω ότι έχω λόγια να περιγράψω την αίσθηση

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 667
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Jeremy

Αμοργός: Ο Γιώργος Αργύρης (Jeremy) γράφει για το αγαπημένο του νησί την Athens Voice

Η λέξη γραφικός έχει διπλή σημασία. Τη χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να περιγράψουμε κάποιον που αναζητά την εκκεντρικότητα με την αρνητική έννοια και όταν θέλουμε να περιγράψουμε ένα πολύ όμορφο μέρος. Το καλό λοιπόν είναι ότι η Αμοργός είναι τόσο γραφική που δεν αφήνει κανένα περιθώριο στους γραφικούς να λάβουν δράση. Μπερδεύτηκα και εγώ ο ίδιος με αυτό που είπα. Αλλά κατάλαβα τι ήθελα να πω.

Δεν θα αναφέρω τι υπάρχει. Ή, μάλλον, αυτό θα κάνω. Απλά θα αναφέρω τι υπάρχει στο νησί, γιατί όχι... Στη Χώρα έχει ένα κεντρικό σοκάκι με ταβερνάκια, που την πρώτη φορά που θα πας θα πεις ότι είναι σαν ταινία. Πρωτότυπη ατάκα, δεν τη λες. Είχαμε μείνει 3 μέρες κάπου κοντά στο λιμάνι. Και άλλες τρεις στην Αιγιάλη. Η Αιγιάλη για μένα είναι το καλύτερο σημείο για να μείνεις στην Αμοργό, αλλά μην το πείτε παραέξω. Μοναστήρι Χοζοβιώτισσας. Το οποίο είναι χτισμένο πάνω σε βράχια. Ενδιαφέρον έχουν και οι ιστορίες που θα σου πουν εκεί. Έχει πολλά σκαλιά. Τα ανεβαίνεις. Ανεβαίνεις. Ανεβαίνεις. Ανεβαίνεις… τις σκάλες, φτάνεις όμως επιτέλους. Μπαίνεις μέσα και έχει κάτι άλλες σκάλες οπότε αυτή τη φορά ανεβαίνεις μέσα από ένα στενό πέρασμα και κάποια στιγμή φτάνεις σε ένα μικρό δωμάτιο, όπου έχουν καθίσει και άλλοι τουρίστες. Υπάρχει επίσης ιερέας που φέρνει ψημένη ρακή. Το απέραντο γαλάζιο που βλέπεις από το παράθυρο... δεν ξέρω.

gopr5103_1.jpg

Δεν νομίζω ότι έχω λόγια να περιγράψω την αίσθηση. Η παραλία της Αιγιάλης μού άρεσε αρκετά μιας και έχει αμμουδιά και το προτιμώ. Εκεί κοντά έχει μια ταβέρνα που πας με τα πόδια και βρίσκεται στη δεύτερη από τις 3 παραλίες που έχει στην Αιγιάλη. Ωραίοι οι τύποι που έχουν την ταβέρνα και πολύ χαλαροί και φιλικοί. Εν κατακλείδι είναι ένα ήσυχο μέρος για να πας διακοπές και υπάρχουν ήρεμα νυχτερινά μαγαζιά στη Χώρα αλλά και στην Αιγιάλη για να περάσεις το βράδυ σου.

Jeremy είναι κωμικός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ