Ταξιδια

Η Σέριφος της τραγουδίστριας Ρένας Μόρφη

Η ανάμνηση που σου μένει είναι απλά μια αίσθηση, που δεν μπορείς να την περιγράψεις

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 667
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρένα Μόρφη

Σέριφος: Η Ρένα Μόρφη γράφει για το αγαπημένο της νησί στην Athens Voice

Περίεργο που όσο μεγαλώνουμε, χάνουν το νόημά τους πράγματα που ως παιδιά μας φαίνονταν τόσο πολύτιμα και σημαντικά. Σκέψου όλες τις γιορτές, τα Χριστούγεννα, τις Απόκριες, το Πάσχα, πώς τα περίμενες και πώς τα περιμένεις πια… Και φυσικά τις καλοκαιρινές διακοπές. Εκείνες που πρωτοπήγες μόνος, χωρίς τους γονείς, με τους φίλους σου. Κι ένιωθες τόσο ενήλικας και ελεύθερος, κάθε στιγμή στο νησί χαραζόταν τόσο έντονα. Μα πώς γίνεται, ακόμη κι όταν παίρνει ο αέρας τη σκηνή σου, όταν γίνεσαι σαν αστακός από τον ήλιο και δεν μπορείς να φορέσεις ούτε πουκάμισο από το έγκαυμα και όταν σχεδόν πάντα θα σου τελειώσουν τα λεφτά...

Στη Σέριφο πήγα πολύ αργότερα από τις πρώτες μου διακοπές. Για κάποιο λόγο όμως είναι το νησί που μου άφησε αυτό το αίσθημα της ξεγνοιασιάς, τη μνήμη των τέλειων διακοπών. Είμαι περίεργη μ’ αυτά τα καλοκαιρινά ταξίδια, δεν μου πολυαρέσει η θάλασσα, δεν ξενυχτάω έξω με μεγάλες παρέες, δεν είμαι το πιο κοινωνικό πλάσμα που θα γνωρίσεις, όμως στη Σέριφο τα έζησα όλα στο φουλ λες και ήμουν 16 χρονών. Μα είναι τόσες οι παραλίες που έχεις να διαλέξεις και το νερό μαγευτικό. Η Ψιλή Άμμος, το Γάνεμα, ο Άγιος Σώστης κι άλλες τόσες που καθεμία έχει τον χαρακτήρα της και κάπου εκεί γύρω την τέλεια γραφική ταβέρνα της. Εντάξει, θα μου πεις, παραλίες έχουν όλα τα νησιά, ταβέρνες επίσης!

Ρένα Μόρφη

Τελικά όμως τι είναι αυτό που ξεχωρίζει έναν προορισμό στην καρδιά σου; Κάτι γίνεται και στη Σέριφο περνάς καλά, ρε παιδί μου. Έχει μια καθαρή ενέργεια. Είναι ο πρώτος σταθμός στο πλοίο της γραμμής, μόλις δυόμισι ώρες από τον Πειραιά, και ενώ διαθέτει όλες τις προδιαγραφές του μαγευτικού κυκλαδίτικου νησιού, δεν έχει αλλοιωθεί από κακόγουστη τουριστική φιλοδοξία. Κρατάει κάτι απλό και εξωστρεφές. Ακόμη δημιουργούνται παρέες στο camping, ακόμη υπάρχει το κλασικό ροκάδικο κι ακόμη θα αναγκαστείς να φύγεις το πρωί, όταν θα κλείνει ο Ναυτικός Όμιλος, αφού όλο το βράδυ δεν μπορούσες να σταματήσεις τον χορό και το τραγούδι. Στον Ναυτικό Όμιλο έχω περάσει τα πιο ωραία βράδια της ζωής μου!

Απ’ όλα τα ταξίδια που κάνει κανένας, τελικά η ανάμνηση που του μένει είναι απλά μια αίσθηση, που δεν μπορείς να την περιγράψεις. Και η Σέριφος δεν γίνεται να μη σου αφήσει γλύκα στην καρδιά.

Ρένα Μόρφη aka Σούλη Ανατολή είναι τραγουδίστρια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ