Ταξιδια

Η Κέρκυρα του Τιμολέοντα Βερέμη (Leon of Athens)

Είναι το δικό μου νησί, ο τόπος που με βοηθάει να βρω το κέντρο μου

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 667
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kerkira_leon-of-athens-o.jpg

Κέρκυρα: Ο Τιμολέων Βερέμης (Leon of Athens) γράφει για το αγαπημένο του νησί στην Athens Voice

Δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός. Πηγαίνω στην Κέρκυρα από μικρό παιδί και την έχω συνδυάσει με αγαπημένους μου ανθρώπους και με αναμνήσεις που θα μείνουν για πάντα στο μυαλό μου. Είναι το δικό μου νησί, ο τόπος που με βοηθάει να βρω το κέντρο μου, το μέρος στο οποίο συναντιέμαι με τους παιδικούς μου φίλους κάθε καλοκαίρι και αποτελεί για μένα βάση και σημείο αναφοράς για τις αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή μου, στην πορεία του χρόνου. Έχω γράψει και τραγούδι γι’ αυτό στον νέο μου δίσκο, το «Corfu».

Η Κέρκυρα είναι μεγάλο νησί. Αυτό έχει τα καλά και τα κακά του. Αν δεν γνωρίζεις ποια είναι τα μέρη που πρέπει να επισκεφθείς μπορεί να χάσεις χρόνο και να μη δεις αυτά που πραγματικά αξίζουν. Επίσης, χρειάζεσαι μεταφορικό μέσο. Η πόλη είναι ένα ζωντανό μουσείο και η αρχιτεκτονική της είναι καταπληκτική. Αξίζει να περπατήσεις και να παρατηρήσεις τα σπίτια, πολλά από αυτά είναι ιστορικά μνημεία τα οποία έχουν αναφορές στην Ιταλική Αναγέννηση. Στον δρόμο σου, που εύχομαι να είναι μακρύς, αντί για Κύκλωπες θα συναντήσεις απλωμένες μπουγάδες να κρέμονται από τα μπαλκόνια και γάτες που κάνουν ακροβατικά στις οροφές. Ωραία βόλτα είναι παραλιακά από το άγαλμα του Καποδίστρια μέχρι το Παλαιό Φρούριο επάνω, και το απόγευμα στο Λιστόν για καφέ στο πάρκο. Αφού πάρεις ένα δροσερό παγωτό και περιπλανηθείς στα καντούνια, μπορείς να καταλήξεις για ποτό στο Πολύτεχνο στο νέο φρούριο. Νωρίς το πρωί αυτό που αξίζει πολύ να κάνεις, είναι να νοικιάσεις με τους φίλους σου ένα καραβάκι και να περάσετε όλη τη μέρα πηγαίνοντας σε διαφορετικές παραλίες. Μπορείς να το κάνεις στη δυτική ή στην ανατολική πλευρά του νησιού. Θα βρεις βάρκες στην Παλαιοκαστρίτσα, στη Δασσιά και σε διάφορες άλλες παραλίες. Μερικές απ’ αυτές που αξίζει να επισκεφθείς είναι η Ροβινιά, το Σιδάρι, o Λογγάς στους Περουλάδες, Μπαρμπάτι, Χαλικούνας, Αγνή και οι πιο εμπορικές Γλυφάδα και Κοντογιαλός. Η Κέρκυρα, και το Ιόνιο πέλαγος συνολικά, έχει απίστευτα νερά, δροσερά γαλαζοπράσινα και έντονη βλάστηση. Θυμίζει πολύ ιταλική ριβιέρα και Νότια Γαλλία, μόνο που είναι πιο όμορφη. 

Αν έχεις αρκετό χρόνο αξίζει να κάνεις μια εκδρομή στην παλιά Περίθεια. Είναι ένα εγκαταλελειμμένο ενετικό χωριό τέρμα πάνω στο βουνό και έχει πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Δεν υπάρχουν μόνιμοι κάτοικοι, μόνο μερικές ταβέρνες. Ωραίο εστιατόριο εκεί είναι ο Φόρος. Για φαγητό πολύ ωραία ψαροταβέρνα είναι επίσης η Κληματαριά του Μπέλλου. Να επισκεφθείς χωριά και οικισμούς που βρίσκονται διάσπαρτα στο νησί. Θα σε μαγέψει η ηρεμία και η γαλήνη τους, η φύση, η παράδοση, η αρχιτεκτονική και οι άνθρωποι.
Κάθε φορά που φεύγω από την Κέρκυρα σκέφτομαι πότε θα ξαναγυρίσω. Φέτος, μετά από μια χρονιά συνεχούς περιοδείας, περιμένω πώς και πώς τον Αύγουστο για να επιστρέψω.

* Ο Τιμολέων Βερέμης (Leon of Athens) είναι μουσικός, αυτό τον καιρό βρίσκεται σε περιοδεία προωθόντας το τελευταίο του άλμπουμ «Xenos».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ