Ταξιδια

12 Έλληνες travel bloggers για να ακολουθήσεις ως την άλλη άκρη του κόσμου

Πάτησε τώρα το follow και τρύπωσε στην βαλίτσα τους

Κρίστυ Περρή
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Είμαι της άποψης πως ο οποιοσδήποτε καιρός είναι καιρός για ταξίδια, πόσο μάλλον όμως το καλοκαίρι που σε προκαλεί να βάλεις δυο ρούχα και άνετα παπούτσια σε μία βαλίτσα και να εξερευνήσεις τον κόσμο προς αναζήτηση χρώματος, ωραίων τοπίων, γεύσεων και κουλτούρας. Από μία τέτοια διάθεση χαρακτηρίζονται ετούτες οι μέρες και αντίστοιχα οι αναζητήσεις για καινούρια άτομα και λογαριασμούς για να ακολουθήσω στο instagram έχουν μία αύρα περιπέτειας.

Αν και εσύ αναρωτιέσαι αν υπάρχουν ελληνικά προφίλ που γυρίζουν τον κόσμο (ή και την ίδια υπέροχη χώρα μας) βγάζοντας καταπληκτικές φωτογραφίες με σκοπό να μας πάρουν και εμάς μαζί στις βόλτες τους, τότε έχω να σε πληροφορήσω πως ναι, υπάρχουν! Και αν θέλεις να τα ανακαλύψεις έχεις έρθει στο σωστό μέρος. Θα αισθανθείς μία ζήλια, ένα FOMO, μία τάση φυγής αλλά θα σου αρέσει.

Ας ανακαλύψουμε 12 Έλληνες travel bloggers με λογαριασμούς για καρτ ποστάλ!

@areti_frrr

H Aρετή έχει ένα από τα αγαπημένα μου προφίλ, όχι μόνο επειδή ταξιδεύει στα πιο μαγευτικά και εξωτικά μέρη αλλά οι φωτογραφίες της έχουν ένα ιδιαίτερο, προσωπικό στιλ που κάνει τον λογαριασμό της λαμπερό και φρέσκο όμως με δόσεις από κάτι vintage, σαν να βλέπεις παλιές polaroids μίας κοπέλας που ζούσε μία υπέροχη ζωή γεμάτη με όμορφες εμπειρίες.

@yabatravellers

H Βασιλική και ο Γιώργος ζουν τον έρωτά τους και τον ζουν δυνατά, σε όλες τις ηπείρους. Οι φωτογραφίες τους είναι ρομαντικές και φανταχτερές, οι προορισμοί τους ζηλευτοί ενώ θα τους συμπαθήσεις τρομερά και μέσα από τα stories τους γιατί είναι ωραία τυπάκια με χιούμορ. Θα τους παρακαλούσα να με πάρουν μαζί στην επόμενη εξόρμηση αλλά μάλλον θα κρατούσα το φανάρι και την κάμερα.

@travelstoriesfromyworld

H Mαρία είναι travel blogger παλιά καραβάνα (από το 2012) και όχι μόνο έχει ένα προφίλ που αξίζει να υπάρχει στο feed σου αλλά ταξιδεύει και μόνη της, κάτι που φοβάμαι αλλά θέλω τόσο να κάνω και εγώ. Επίσης έχει μία αγάπη στους μπλε τόνους νομίζω.

@blackswatchtravels



Tύπος, στιλ, χιούμορ, συμβουλές ταξιδιού και ιδέες για εκδρομές που ίσως δεν σου έχουν περάσει από το μυαλό. Ακολουθώ την Ντιάνα τουλάχιστον δύο χρόνια τώρα και δεν το έχω μετανιώσει ούτε μίια φορά. Βέβαια ίσως χρειαστεί να την κάνω unfollow όταν πάει στην Κούβα λόγω υπερβολικής ζήλιας. Επίσης λατρεύει τα γλυκά και το street food, επομένως συνεννοούμαστε.

@aris_katsigiannis




O Άρης είναι ένα παιδί πολύ rock'n'roll και οι φωτογραφίες του θα σε αφήσουν με κομμένη την ανάσα. Εκτός από τα επικά ταξίδια του στο εξωτερικό (δες αυτό το βίντεο από την Sri Lanka για να καταλάβεις), γνωρίζει να εκτιμά και τα ελληνικά τοπία μέσα από τον φακό του και τα αποτελέσματα τον δικαιώνουν.

@alexandros_tsoutis

To focus εδώ δεν είναι ο ίδιος ο blogger αλλά περισσότερο οι εικόνες που μαζεύει ταξιδεύοντας σε συχνά δύσβατα μέρη που δεν τολμούν να εξερευνήσουν πολλοί. Η ομορφιά και η αγριότητα της ανθρώπινης φύσης σε όλο της το μεγαλείο. Ένα must follow!

@vassiliki_stv



Ένα υπέροχο πλάσμα που μέχρι πριν από δύο χρόνια δεν είχε ταξιδέψει σχεδόν πουθενά στο εξωτερικό και τώρα ζει την καλύτερη ζωή της συλλέγοντας εμπειρίες και εκτιμώντας ότι όμορφο έχει να προσφέρει αυτός ο κόσμος. Ακολούθησέ την για θετική ενέργεια και υπέροχα τοπία.

@travelen.eu



Άλλο ένα ζευγάρι που έχει πάρει τα βουνά και τα λαγκάδια για να μου θυμίζουν καθημερινώς πως είμαι και single και βράζω στην Αθήνα. Μου αρέσει ιδιαίτερα ο λογαριασμός τους εξαιτίας των λαμπερών χρωμάτων και επειδή και οι δυο τους είναι μονίμως χαμογελαστοί.

@marykalymnou



Για μία πιο fashion προσέγγιση στα ταξίδια (δηλαδή για να ζηλεύεις όχι μόνο το που βρίσκεται αλλά και αυτά που φοράει) δεν χρειάζεται να ψάξεις άλλο. Η Μαίρη είναι ο άνθρωπός σου. Το προφίλ της μου θυμίζει ρομαντική ταινία. Πάρε με και εμένα μαζί!

@trambakoulas



Aπλά καταπληκτικές φωτογραφίες που μοιάζουν σαν να ανήκουν στο National Geographic. Πάντα σου προκαλούν δέος. Μερικές φορές υψοφοβία.

@sprs_/ @nina_kom



Τα έχουμε ήδη πει για τον Νίκο και την Νίνα! Αυτήν την στιγμή βρίσκονται σε ένα τουρ των ελληνικών νησιών και θα σε κάνουν να ξαναερωτευτείς τις Κυκλάδες.