Ταξιδια

Η Σέριφος του Ρένου Χαραλαμπίδη

Το γυμνό της τοπίο με αναγκάζει να στρέψω το βλέμμα μου προς τα έσω. Όσο πιο έρημη αυτή, τόσο πιο γεμάτος εγώ.

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 444
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
45146-101429.jpg

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης γράφει στην ATHENS VOICE για τη Σέριφο.

Την ξέρω και με ξέρει. Τη διάλεξα και πιστεύω ότι κάπου μεταφυσικά με διάλεξε και αυτή. Με διάλεξε σαν δάσκαλος το μαθητή και όχι σαν προορισμός τον παραθεριστή. Για να με μάθει να κοιτάω μέσα μου. Το γυμνό της τοπίο με αναγκάζει να στρέψω το βλέμμα μου προς τα έσω. Όσο πιο έρημη αυτή, τόσο πιο γεμάτος εγώ.

Με φέρνει στις πραγματικές μου διαστάσεις. Σαν να μου λέει: αυτός είσαι...

Η Σέριφος. Το ιδανικό μέρος για να ταξιδεύω μόνος. Για να ξαναγυρνάω. Εκεί το ταξίδι με συναντάει. Εκεί προορισμός γίνομαι εγώ.

Εκεί και για πάντα να με περιμένει το ίδιο συμπέρασμα. Ούτε το ταξίδι έχει σημασία, ούτε ο προορισμός. Σημασία έχει ο ταξιδιώτης.

Υ.Γ. 1 Το καλοκαίρι φτάνει πάντα πρώτα στη Σέριφο. Σαν γενική δοκιμή φιλόδοξης παράστασης ερασιτεχνών. Δεν είναι μέρος για παραθερισμό, αλλά για να τσεκάρεις αν ο μύθος του θέρους συνεχίζει να ζει μέσα σου.

Υ.Γ. 2 Καθε φορά που αποβιβάζομαι στο λιμάνι, η πρώτη σκέψη είναι ότι η Χώρα της Σέριφου θα μπορούσε να είναι ο Λυκαβηττός του Αιγαίου. Και αυτοί που πρέπει να καταλάβουν, θα καταλάβουν.


Ρένος Χαραλαμπίδης είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης. Από τις εκδόσεις Ianos κυκλοφορεί το βιβλίο του «Εγχειρίδιο κινηματογραφικής ανυπακοής».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πειραιάς - Μήλος - Ηράκλειο: 191 ναυτικά μίλια σε Αιγαίο και Κρητικό Πέλαγος
Πειραιάς - Μήλος - Ηράκλειο: 191 ναυτικά μίλια σε Αιγαίο και Κρητικό Πέλαγος

Ένα νέος προορισμός, η Μήλος, έχει προστεθεί στο παραδοσιακό δρομολόγιο Πειραιάς - Ηράκλειο φέρνοντας το νησί ακόμα πιο κοντά και αναβαθμίζοντάς το σε ακτοπλοϊκό κόμβο των Κυκλάδων

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.