Ταξιδια

Τα Κουφονήσια του Δημήτρη Τάρλοου

Η νυχτερινή εικόνα του όγκου της Κέρου κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι μού έδειξε το δρόμο για τις νυχτερινές ονειροπολήσεις της Μαρίνας της «Μεγάλης xίμαιρας»

A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 444
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Δημήτρης Τάρλοου γράφει στην ATHENS VOICE για το Κουφονήσι.

Το Κουφονήσι είναι για μένα συνώνυμο της ηρεμίας και των καταπράσινων νερών του. Φέτος στην παρέα μας ήταν ο ηθοποιός και φίλος Αλέξανδρος Μυλωνάς. Χρειαζόμουν επειγόντως τη χαλάρωση κι αυτή ήρθε, μαζί όμως με την αποκάλυψη που μου είναι απαραίτητη για τη συγκίνηση της νέας δημιουργίας. Ο Αλέξανδρος, γεμάτος δυσπιστία, μου ζήτησε να διαβάσει το «Blasted» της Kane, καθότι ποτέ δεν υπήρξε αγαπημένη του. Του αποκαλύφθηκε μέσα κι από τη δική μου αφήγηση μια διαφορετική Kane, πιο ακραία ρομαντική και εικαστική.

Η νυχτερινή εικόνα του όγκου της Κέρου κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι μού έδειξε το δρόμο για τις νυχτερινές ονειροπολήσεις της Μαρίνας της «Μεγάλης xίμαιρας», του επόμενου σχεδίου μας που όμως ήδη στοιχειώνει την καθημερινότητά μου. Ο παντοδύναμος ήλιος των Κυκλάδων μού έγιανε τα τραύματα του χειμώνα, ώστε να καταδυθώ εκ νέου στους ψυχρά φλεγόμενους κόσμους της «Ευρυδίκης» της Sarah Ruhl και των «Ερειπίων» της Sarah (τι σύμπτωση!) Kane. Τι άλλο να ζητήσει κανείς, όταν νιώθει ότι τον αγαπάνε;


Δημήτρης Τάρλοου είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και ιδρυτής του θεάτρου «Πορεία»