Ταξιδια

Το δίδυμο του Instagram που ταξιδεύει τον κόσμο για να φωτογραφίσει μέρη από διάσημες σειρές

Αυτές είναι οι μακρινές τους περιπέτειες

29547098_1827832773915581_698147108_n.jpg
Έλενα Χάλαρη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
29716110_343634369462382_6355682769145692160_n.jpg

Μπορούν οι αγαπημένες σου σειρές να γίνουν αφορμή για να γυρίσεις τον κόσμο; Έτσι φαίνεται. Το τελευταίο διάστημα οι Tiia Ohman και Satu Walden έχουν εγκαταλείψει το Ελσίνκι, τη γενέτειρά τους, και ταξιδεύουν τον κόσμο προκειμένου να εντοπίσουν και να φωτογραφίσουν χαρακτηριστικές τοποθεσίες που απεικονίζονται στις πιο δημοφιλείς σειρές.

Δημιουργώντας το ταξιδιωτικό blogger ντουέτο με το όνομα Fangirl Quest, οι Tiia και Satu βρήκαν το δικό τους μοναδικό τρόπο να απαθανατίσουν τις μακρινές τους περιπέτειες.

Για κάθε τους πρότζεκτ, έχουν μαζί τους ένα τάμπλετ όπου απεικονίζεται μία συγκεκριμένη σκηνή κάποιας σειράς την οποία εντάσσουν στο φυσικό χώρο, μέσω μιας διαδικασίας που αποκαλούν 'scene-framing'. «Κάναμε μερικές λήψεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις αναρτήσαμε και είχαμε σχεδόν 60.000 κοινοποιήσεις σε λίγες ημέρες», εξηγούν.

Ύστερα από την επιτυχία του πρώτου αυτού εγχειρήματος, το δίδυμο αποφάσισε να στήσει το δικό του ταξιδιωτικό blog, το οποίο θα παρουσιάζει τοποθεσίες εμπνευσμένες από σειρές. Legion, Stranger Things, Game of Thrones είναι μερικές μόνο από τις σειρές με τις οποίες έχουν ασχοληθεί έως τώρα, ενώ η λίστα τους φαίνεται πως είναι μεγάλη. «Πλέον, όταν βλέπουμε μία ταινία ή σειρά που μας αρέσει, σχεδόν πάντα ψάχνουμε την τοποθεσία στην οποία γυρίστηκε. Έχουμε μία μεγάλη λίστα με μέρη που θέλουμε να επισκεφθούμε, στην οποία συμπεριλαμβάνονται η Νέα Ζηλανδία, η Ισπανία, η Νότια Αφρική», δηλώνουν.

Το να εντοπίσει κανείς τις ακριβείς τοποθεσίες παραμένει το πιο δύσκολο και χρονοβόρο κομμάτι στο όλο εγχείρημα, καθώς συχνά οι διαθέσιμες από την πλευρά της παραγωγής πληροφορίες είναι ελάχιστες και η στάση πολλών φαν παραπλανητική. Παρόλα αυτά, οι δύο συντελεστές του Fangirl Quest υποστηρίζουν πως δεν φοβούνται την έρευνα και τη σκληρή δουλειά, ενώ σχετικά με την τακτική που ακολουθούν αναφέρουν: «Εντοπίζουμε σημάδια, αναγνωρίσιμα μνημεία ή όποια άλλη λεπτομέρεια μπορεί να μας χρησιμεύσει ως στοιχείο».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ