Ταξιδια

Διακοπο-ιστορίες του Πάνου Μουζουράκη

Δεν έχω πάει κάπου και να περάσω άσχημα.

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 622
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
363610-752127.jpg

Ο Πάνος Μουζουράκης γράφει για τα αγαπημένα του μέρη διακοπών στην Athens Voice

Για τα Χανιά δεν μπορώ να πω πολλά γιατί κατεβαίνω πάντα λόγω οικογένειας, οπότε δεν είναι ακριβώς παραθερισμός. Αλλά θυμάμαι μια τοπ παραλία που έχω κολυμπήσει, ήταν στους Αντίπαξους που έχει και δυο υπέροχες ταβέρνες εκεί, εγώ στη μία έφαγα για να πω την αλήθεια, όπως κοιτάς από τη θάλασσα προς τα μέσα, την αριστερή. Τις εξαιρετικές λιχουδιές στην οικογενειακή ταβέρνα στο Μαράθι. Και τρίτος αγαπημένος προορισμός η Αντίπαρος. Αξέχαστο ένα υπέροχο πιάτο από σαλάχι που έφαγα εκεί. Δεν έχω πάει κάπου και να περάσω άσχημα.

Πάντως, πρώτες μου διακοπές ήταν στην Πάρο στα 15 μου. Με τον αδελφό μου και την παρέα του που ήταν μεγαλύτεροι. Πήραν μαζί τους και τον πιτσιρικά. Είχα πάρει και την κιθάρα μου μαζί, μήπως βγάλω κανένα γκομενάκι αλλά τίποτε. Μούφα. Δεν το είχα καθόλου. Aκούγαμε Zeppelin τότε. Πωρωμένοι. Πηγαίνουμε στη Νάουσα αναζητώντας το Hard Rock Café να ακούσουμε hard rock. Ψάχνουμε εδώ, ψάχνουμε εκεί, δεξιά, αριστερά, τίποτε. Ήμασταν και ντροπαλή παρέα, δεν είμαστε ξεψαρωμένα παιδιά. Κάποια στιγμή δεν αντέχουμε άλλο, σταματάμε κάτι ιταλούς τουρίστες, είχαμε και ένα Ιταλό στην παρέα, και τους ρωτάμε σκούζι, χαρντ ροκ καφέ; Kαι λένε αυτοί «ο γιες, χαρντ ροκ καφέ», και γελάνε. Λέμε πού είναι; «Parikia, parikia…» Ήμασταν στη Νάουσα...

Πάνος Μουζουράκης είναι τραγουδοποιός και έχει ήδη ξεκινήσει την καλοκαιρινή του περιοδεία.  Το νέο album του «Μονόλογος για δύο» κυκλοφορεί από τη MINOS EMI σε στίχους και μουσική του Μανώλη Φάμελλου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ