Ταξιδια

Η Ιθάκη της τραγουδίστριας Ξένιας Ντάνια

Όσα και να διαβάσεις, όσες φωτογραφίες και να δεις, τίποτα δεν συγκρίνεται και με την αυθεντική εμπειρία.

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 622
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
363117-751089.jpg

Ιθάκη: Η Ξένια Ντάνια γράφει για το αγαπημένο της νησί στην Athens Voice

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να ’ναι μακρύς ο δρόμος. Και είναι όντως μακρύς ο δρόμος αν φεύγεις από Αθήνα, αλλά όταν φτάσεις θα ξεχάσεις όλη την ταλαιπωρία της διαδρομής. Θα φτάσεις στο λιμάνι του Πίσω Αετού, έναν υπέροχο κλειστό κόλπο – που με σιγουριά είναι από τα πιο όμορφα λιμάνια του Ιονίου. Πάρε μία βαθιά ανάσα θάλασσα, κλείσε τα μάτια και άσε το αεράκι να σε χτυπήσει. Είσαι έτοιμος πλέον ανακαλύψεις τους θησαυρούς του νησιού.

Είμαι σίγουρη ότι όλοι μας, όταν σκεφτόμαστε διακοπές, δεν λείπει η σκήνη που είσαι σε ένα ταβερνάκι δίπλα στο κύμα με ουζάκι και καλαμαράκι ή ό,τι τραβάει η όρεξη του καθενός, να αγναντεύεις τη θάλασσα. Λοιπόν το Κιόνι είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ιθάκης. Είναι χτισμένο στο βάθος ενός όρμου και ο οικισμός του έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος, ενώ εντυπωσιάζουν και τα παλιά καλοδιατηρημένα σπίτια του. Χτίστηκε τον 16ο αιώνα και πολλές κατοικίες σώζονται από τότε. Πρέπει να περάσεις μια βόλτα, να καθίσεις σε ένα από ταβερνάκια του και να δεις τα σκάφη να περνούν από μπροστά σου.

Βρες κάτι που επιπλέει και πήγαινε στο Γιδάκι και τον όρμο Αφάλες. Ιδανικά νερά, γαλαζοπράσινα και δροσερά. Και μια που πιάσαμε τις, δες και τις Φιλιατρό και Σαρακήνικο (για τους φίλους γυμνιστές).

Όσα και να διαβάσεις, όσες φωτογραφίες και να δεις, τίποτα δεν συγκρίνεται και με την αυθεντική εμπειρία. Ετοιμάζω και εγώ βαλίτσα και πάω να βρω την Ιθάκη μου.

Ξένια Ντάνια είναι τραγουδίστρια, τη γνωρίσαμε ως Τερέζα στην ταινία «Αmerika Square» του Γιάννη Σακαρίδη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ