Ταξιδια

Ο Πόρος του δημάρχου Γιάννη Δημητριάδη

Το νησί σού προσφέρει τα προνόμια να ζεις δίπλα στη θάλασσα και στο δάσος

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 622
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
363113-751084.jpg

Ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδη γράφει για το αγαπημένο του νησί στην Athens Voice

Το να ζει κανείς και να μεγαλώνει τα παιδιά του σε έναν τόπο σαν τον Πόρο αποτελεί ευλογία και ευτυχία. Το νησί σού προσφέρει τα προνόμια να ζεις δίπλα στη θάλασσα και στο δάσος και να πηγαίνεις στη δουλειά σου μέσα σε πέντε λεπτά και εσύ, από τη μεριά σου, αγαπάς τον τόπο σου και θαυμάζεις και απολαμβάνεις τις ομορφιές του. 

Στη δική μου περίπτωση, τα παραπάνω συνδυάζονται και με το γεγονός ότι η «δουλειά» μου είναι να φροντίζω για τη διοίκηση, τη διατήρηση και τη βελτίωση του τόπου αυτού. Παρά τις μεγάλες δυσκολίες που σχετίζονται με τη διοίκηση ενός Δήμου, ειδικά στη σημερινή εποχή, η πρόκληση είναι μεγάλη και η δραστηριότητα είναι ιδιαίτερα ευχάριστη, ειδικά εφόσον αποδίδει καρπούς και επιφέρει παραγωγικό έργο.

Μιλώντας λοιπόν για το νησί μου, έρχονται καταρχήν στο μυαλό μου τα πλεονεκτήματα του να ζει κανείς σε αυτό: ζωή μέσα στη φύση, διαβίωση σε μία «μικρή» κοινωνία χωρίς ακραία φαινόμενα όπου όλοι είναι γνωστοί μεταξύ τους, λιγότερα έξοδα από την πόλη, μικρή απόσταση από την Αθήνα και τις κοντινές πόλεις της Πελοποννήσου και εύκολη πρόσβαση σε αυτές μέσω του πορθμείου του Γαλατά.

Οι λόγοι αυτοί είναι λίγο πολύ οι ίδιοι για τους οποίους αξίζει κανείς να επισκεφθεί τον Πόρο και να τον επισκέπτεται συστηματικά, εφόσον δεν είναι κάτοικός του: θα θαυμάσει τη μοναδική γεωμορφολογία του, το απίθανο πάντρεμα θάλασσας και στεριάς, τον παραδοσιακό οικισμό του, το παρθένο πευκοδάσος του, τις ακτές και τους βυθούς του. Θα γνωρίσει τους κατοίκους του, τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου που θα μένει, τον εστιάτορα, τον σερβιτόρο, τον οδηγό ταξί, τον ψαρά και θα τους νιώσει σαν φίλους. Θα βρεθεί γρήγορα και οικονομικά στο νησί διά θαλάσσης ή διά ξηράς, χωρίς να χάσει τίποτα σε ό,τι αφορά τις προσδοκίες του για ξεκούραση, διασκέδαση, απόλαυση και επαφή με τη φύση. 

Από τη μεριά μας, ως δημοτική αρχή αυτού του υπέροχου τόπου, προσθέτουμε όσες διευκολύνσεις είναι εφικτές σε επίπεδο υποδομών, φροντίζουμε για τον αποκλεισμό των αυτοκινήτων από την παραλία του νησιού, για την ανάδειξη των φυσικών και ανθρωπογενών πλεονεκτημάτων του, καθώς και για τη διοργάνωση συχνών και αξιόλογων πολιτιστικών εκδηλώσεων, ακόμα και το χειμώνα, ώστε η ζωή στο νησί για τους επισκέπτες μας, αλλά και για εμάς του ίδιους, να είναι ποιοτική και να συνδυάζεται με ευχάριστα δρώμενα. 

Γιάννης Δημητριάδης είναι ο Δήμαρχος Πόρου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ