Ταξιδια

Τα Κύθηρα του Μonsieur Minimal

Θα χρειαστείς αυτοκίνητο (καλύτερα όχι το δικό σου όμως) και σίγουρα 6-7 μέρες για να γυρίσεις σχεδόν όλες τις παραλίες.

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 622
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
363108-751078.jpg

Κύθηρα: Ο Μonsieur Minimal γράφει για το αγαπημένο του νησί στην Athens Voice

Στα Κύθηρα βρέθηκα πριν 5 καλοκαίρια για επαγγελματικούς λόγους και από τότε τα επισκέπτομαι κάθε χρόνο. Μου άρεσε γιατί το νησί έχει πλούσια και διαφορετική φυσική ομορφιά, πολλές και διαφορετικές παραλίες, δεν πνίγεσαι από την πολυκοσμία και μπορείς ανά πάσα στιγμή τόσο να απομονωθείς όσο και να βρεθείς ανάμεσα σε κόσμο.

Θα χρειαστείς αυτοκίνητο (καλύτερα όχι το δικό σου όμως) και σίγουρα 6-7 μέρες για να γυρίσεις σχεδόν όλες τις παραλίες. Προτείνω τις παραλίες στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού. Δικές μου αγαπημένες η Φυρή Άμμος, ο Χαλκός, το Μελιδόνι. Εξίσου ωραία παραλία αυτή στο Καλάδι αλλά με υπερβολικά πολύ κόσμο. Η Χώρα είναι μικρή και γραφική. Περπατιέται γρήγορα και τo Κάστρο στην κορυφή της είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό. Δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις τη βόλτα με το καΐκι στις σπηλιές, στο νησάκι της Γάστρας. 

Θα πρέπει να φας στη Φιλιώ τους γεμιστούς κολοκυθοανθούς και τα σαλιγκάρια στιφάδο. Η νύχτα ανήκει στην παραλία του Καψάλη και στο Fox Agnail, όπου έχω και τη χαρά να παίζω κάθε χρόνο με τον κόσμο να διψά για χορό και πάρτι μέχρι το πρωί. Αξίζει να μένεις στον εντυπωσιακό Αβλέμονα. Τέλος το νησί έχει πηγές, καταρράχτες, σπηλιές στον Μυλοποτάμο, παραλίες που θα πρέπει να κατέβεις με σχοινί, ένα οργανωμένο κάμπινγκ, αλλά και αρκετές παραλίες για ελεύθερο. Νησί για περιπέτειες.

*Το νέο single του Μonsieur Minimal «Αγκαλιά» μέσα από το επερχόμενο νέο άλμπουμ του «Erotica» αναμένεται τον Σεπτέμβριο από τη Mo.Mi. Records.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ