Ταξιδια

To Condé Nast Traveler βρήκε στο Πήλιο την «τέλεια γωνιά της Ελλάδας» (εικόνες)

«Νόμιζα ότι ήξερα όλη την Ελλάδα μέχρι που κάποιοι φίλοι μού άνοιξαν τα μάτια»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αφιέρωμα στην «τέλεια γωνιά της Ελλάδας», το Πήλιο, δημοσιεύει το αμερικανικό ταξιδιωτικό περιοδικό Condé Nast Traveller. Όλοι γνωρίζουν τα νησιά και αγνοούν την ενδοχώρα, σημειώνει ο ταξιδιωτικός συντάκτης του άρθρου. «Νόμιζα ότι ήξερα την Ελλάδα, αλλά δεν είχα ποτέ ακούσει για το Πήλιο μέχρι που κάποιοι φίλοι μού μίλησαν για τα απέριττα πέτρινα σπίτια, στα οποία έμειναν, για τέλεια μπάνια τους στη θάλασσα, για το φαγητό, τις γεμάτες ελιές βουνοπλαγιές και τις ερημικές παραλίες με βότσαλα. Μου μιλούσαν για την ξεχασμένη γωνιά της Ελλάδας. Νόμιζα ότι υπερέβαλαν, αλλά όχι, είχαν απόλυτο δίκιο», γράφει ο Άντονι Σάτιν.   

Tom Parker

Το γνωστό περιοδικό -το οποίο κυκλοφορεί από το 1987- αναφέρεται και στις χειμερινές αποδράσεις των κατοίκων των μεγάλων αστικών κέντρων της Ελλάδας στο Πήλιο, Ο Σάτιν έμεινε στην Αργαλαστή, σημείο στρατηγικό αν θέλει κανείς να περιηγηθεί όλες τις ομορφιές του Πηλίου: από το φιόρδ στο νότιο άκρο του Παγασητικού μέχρι τα πελώρια κύματα του Χορευτού.

Tom Parker

Το Condé Nast Traveler δεν ξεχνά τα διάσημα και πολύ καλά συντηρημένα και μονοπάτια του Πηλίου, τις παραδοσιακές του ταβέρνες και το τσίπουρο, με τον συντάκτη να υπογραμμίζει πως, αν και πρέπει να αναχωρήσει από το Πήλιο για ένα ακόμη ταξίδι, σίγουρα θα θέλει να επιστρέψει σύντομα.

Tom Parker