Ταξιδια

Ο ήλιος δύει υπέροχα στη Μικρή Βενετία της Μυκόνου

40 φωτογραφίες από το ανοιξιάτικο ηλιοβασίλεμα σε ένα από τα ομορφότερα σημεία των Κυκλάδων

320120-629278.jpg
Ηρώ Παρτσακουλάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
350182-726427.jpg

Μας έκανε πολύ ωραίες μέρες φέτος το Πάσχα στη Μύκονο. Το σκηνικό μας ήταν άπνοια, λιακάδα και γλυκός ανοιξιάτικος καιρός. Είδαμε ότι το νησί ετοιμάζεται πυρετωδώς για σεζόν, κι όσο τα σοκάκια της χώρας μυρίζουν ακόμα φρέσκια μπογιά, ασπρίζουν και στολίζονται, στα καταστήματα γίνονται οι τελευταίες εργασίες. Τα περισσότερα μόλις άνοιξαν και στην είσοδο τα πλαστικοποιημένα Α4 ζητούν πωλήτριες «με αγγλικά και ιταλικά και απόφοιτες ΑΕΙ/ΤΕΙ». Έχει απαιτήσεις φαίνεται ο τουρισμός.

gallery

Αφού κάναμε όλα τα καθιερωμένα και πριν περάσουμε στα εθιμοτυπικά, το ηλιοβασίλεμα του Μεγάλου Σαββάτου το είδαμε από τη Μικρή Βενετία. Συναντηθήκαμε λίγο μετά τις έξι και περιμέναμε τον ουρανό να γίνει ροζ και ύστερα βαθύ πορφυρό πορτοκαλί μέχρι ο ήλιος να χαθεί στο Αιγαίο. Κι έγιναν όλα όπως τα θέλαμε, ίσως ακόμα πιο όμορφα απ’ ό,τι φανταζόμασταν. Η νύχτα έπεσε, η περατζάδα άρχισε να αραιώνει και συναντήθηκε αργότερα για την Ανάσταση στα γραφικά, αμέτρητα εκκλησάκια της Χώρας ή στο μοναστήρι στην Άνω Μερά.

Ο ήλιος δύει υπέροχα στη Μικρή Βενετία της ΜυκόνουΟ ήλιος δύει υπέροχα στη Μικρή Βενετία της ΜυκόνουΟ ήλιος δύει υπέροχα στη Μικρή Βενετία της ΜυκόνουΟ ήλιος δύει υπέροχα στη Μικρή Βενετία της ΜυκόνουΟ ήλιος δύει υπέροχα στη Μικρή Βενετία της ΜυκόνουΟ ήλιος δύει υπέροχα στη Μικρή Βενετία της ΜυκόνουΟ ήλιος δύει υπέροχα στη Μικρή Βενετία της ΜυκόνουΟ ήλιος δύει υπέροχα στη Μικρή Βενετία της Μυκόνου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ