Ταξιδια

Η Χαλκιδική της βουλευτού Έλενας Ράπτη

«Ρε συ, πολύ ωραία είναι εδώ!» και ο άλλος του απαντάει: «Ναι, αλλά σαν τη Χαλκιδική δεν είναι».

ΤΕΥΧΟΣ 577
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
322645-651032.jpg

Χαλκιδική: Η Έλενα Ράπτη γράφει για το αγαπημένο της μέρος στην Athens Voice

Υπάρχουν πολλά λογοπαίγνια για την απαράμιλλη ομορφιά της Χαλκιδικής. Σε ένα από αυτά, κάποιος πηγαίνει στον παράδεισο, βρίσκει εκεί έναν παλιό του φίλο και του λέει: «Ρε συ, πολύ ωραία είναι εδώ!» και ο άλλος του απαντάει: «Ναι, αλλά σαν τη Χαλκιδική δεν είναι». Ατάκες σαν και αυτή αποτυπώνουν τη μοναδική φυσική ομορφιά της Χαλκιδικής. Και όλοι εμείς που ζούμε στη Θεσσαλονίκη αισθανόμαστε τυχεροί που την έχουμε δίπλα μας. Μισή έως μία ώρα και κάτι δρόμος στα περισσότερά της σημεία, ένας πολύ εύκολος προορισμός, ακόμη και καθημερινός στις κοντινότερές της παραλίες.
Βέβαια, για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, υπάρχουν φορές που ο δρόμος κρατάει… περισσότερο, όταν αποφασίσουμε όλοι να πάμε στη Χαλκιδική, ένα καλοκαιρινό σαββατιάτικο πρωί και να γυρίσουμε την Κυριακή το απόγευμα. Και παρά το ότι γίνονται κάποια έργα, θεωρώ πως χρειάζονται περισσότερες υποδομές και επιλογές (κυρίως μια σιδηροδρομική σύνδεση) για να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι χιλιάδες επισκέπτες της.

image

Σε αυτό το μαγικό μέρος κάνω κάθε καλοκαίρι τις διακοπές μου. Η Χαλκιδική είναι γεμάτη ονειρεμένες παραλίες και πολύ πράσινο. Λιμανάκια, κόλπους, δαντελωτές ακτές, χρυσές αμμουδιές, πεύκα που φτάνουν μέχρι το νερό. Έχει βραδινή ζωή ήρεμη και… λιγότερο ήρεμη. Πολλή νεολαία, δεκάδες beach bars, τοπικές εκδηλώσεις παράδοσης, συναυλίες και βραδιές πολιτισμού σε ανοιχτά αμφιθέατρα.
Έχει παιχνίδια με τη θάλασσα, πολλές επιλογές διασκέδασης και το κυριότερο, βλέπεις… όλη τη Θεσσαλονίκη.
Η φράση «τα λέμε Χαλκιδική» είναι πολύ συνηθισμένη, αφού το καλοκαίρι εκεί βρισκόμαστε όλοι. Όπως χιλιάδες συμπολίτες μου, είμαι και εγώ fan της. Ζω υπέροχα καλοκαίρια με την οικογένειά μου και με φίλους, με πολύ κολύμπι, με διάβασμα, με την αύρα της θάλασσας και τη δροσιά του βουνού. Για αυτό όταν ξένοι συνάδελφοι από το Συμβούλιο της Ευρώπης, στο οποίο συμμετέχω, και Έλληνες συνάδελφοι από τη Βουλή μού λένε πού θα πάνε διακοπές, τους απαντώ, καλά είναι εκεί που θα πας… αλλά σαν τη Χαλκιδική…!

image

Έλενα Ράπτη είναι βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ. 


Φωτό: Κώστας Αμοιρίδης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ