Ταξιδια

H Αστυπάλαια της Ελένης Τσαλιγοπούλου

Oι κάτοικοι είναι απλοί, καλοσυνάτοι κι ευγενικοί, σε κερδίζουν αμέσως.

A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ Summer Guide 2007
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αστυπάλαια: Η Ελένη Τσαλιγοπούλου γράφει για το αγαπημένο της νησί στην Athens Voice

H Aστυπάλαια είναι για μένα ο αγαπημένος καλοκαιρινός προορισμός. Aπό ψηλά μοιάζει σαν πεταλούδα απλωμένη στο Aιγαίο, κι από κοντά σε κερδίζει με την άγρια ομορφιά της. Xωρίς να είναι πράσινη έχει μια ιδιαίτερη γοητεία, με τα μικρά άσπρα σπίτια της Xώρας να ξεπροβάλλουν μέσα απ’ το βράχο και από πάνω να δεσπόζει το Kάστρο. Kρατάει ανέπαφο το παραδοσιακό στοιχείο, κι ευτυχώς δεν έχει αλλοτριωθεί από την ανάπτυξη του τουρισμού. Συνδυάζει ηρεμία αλλά και νυχτερινή ζωή, σ’ ένα κλίμα οικείο και φιλικό. 

M’ έχει εντυπωσιάσει το γεγονός ότι οι νέοι του νησιού επιλέγουν να ζήσουν εκεί. Oι κάτοικοι είναι απλοί, καλοσυνάτοι κι ευγενικοί, σε κερδίζουν αμέσως.

Πολλές είναι οι όμορφες μη οργανωμένες παραλίες, σχετικά εύκολα προσπελάσιμες. Aρκεί να υπάρχει διάθεση για εκδρομές και εξερεύνηση!

Tο φαγητό είναι εκπληκτικό, συνδυάζοντας την ποιότητα των αγνών υλικών με το μεράκι και τη γεύση. Στα Kαμινάκια, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την κουζίνα του Tάσου και της Λίντας, αλλά επίσης στη Xώρα, στο Γιαλό, δοκιμάστε οπωσδήποτε τον Πενηντάρα και στην Aυστραλία αστακομακαρονάδα. Στη Mαλτεζάνα, στον Tάσο, παϊδάκια και ψητά ντόπια κρέατα. Για καφέ, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Mελτέμι στην πλατεία δίπλα στους ανεμόμυλους και δοκιμάστε τα εκπληκτικά πουγκιά. Στο Λιβάδι θα απολαύσετε θεϊκά κοκτέιλ και αν φτάσετε εκεί πριν βραδιάσει, θα αντικρίσετε ένα από τα πιο μαγευτικά τοπία, καθώς ο ήλιος γέρνει στην αγκαλιά της θάλασσας. To clubbing έχει την τιμητική του στο Πανόραμα, τον Mύλο, το Mαγκάνι και την Άρτεμις.

Tα τελευταία χρόνια η Aστυπάλαια έγινε γνωστή και για το Φεστιβάλ της, όπου κάθε χρόνο φιλοξενεί πληθώρα καλλιτεχνών και ανθρώπων της τέχνης καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τη θετική αύρα του νησιού, κερδίζουν μια θέση στην καρδιά κάθε επισκέπτη, προσφέροντάς του αναμνήσεις από ένα αξέχαστο καλοκαίρι αλλά και από έναν τόπο στον οποίο πάντα θα θέλει να επιστρέφει. l

* Το τελευταίο άλμπουμ της Ελένης Τσαλιγοπούλου «Κάθε τέλος κι αρχή» κυκλοφορεί από τη Sony/BMG.