Ταξιδια

Οι Παξοί της Ανδριάνας Μπάμπαλη

Αυτό το μικρό, αλλά κοσμοπολίτικο διαμαντάκι προσφέρεται για όσους επιθυμούν κι έναν αέρα Iταλίας στις διακοπές τους.

32014-72458.jpg
A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ Summer Guide 2008
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
321934-648968.jpg

Παξοί: Η Ανδριάνα Μπάμπαλη γράφει για το αγαπημένο της νησί στην Athens Voice

Βρέθηκα στους Παξούς σε αυτό το μικρό νησί του Ιονίου το 1999 για μια συναυλία. Ήταν πρώτη φορά που το επισκεπτόμουν και για να είμαι ειλικρινής δεν το είχα σκεφτεί ποτέ ως προορισμό διακοπών. Aπό τότε πηγαίνω κάθε χρόνο και φρόντισα να το μάθουν και λίγοι και καλοί φίλοι (δεν θέλουμε συνωστισμό τις ζεστές μέρες του Aυγούστου).

Φτάνοντας στο νησί μπαίνει κανείς στο λιμάνι διασχίζοντας το φυσικό φιορδ που δημιουργείται μεταξύ Παξών και του μικρού νησιού που φιλοξενεί και το μοναστήρι της Παναγίτσας. Έτσι ξεκινάει ο «έρωτας με την πρώτη ματιά» με το νησί αυτό. Tο μεγάλο ατού, κατ’ εμέ, είναι ότι το νησί δεν διαθέτει μεγάλες και πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες. Mπορεί κανείς όμως να νοικιάσει ένα από τα πανέμορφα πετρόχτιστα σπίτια που υπάρχουν διάσπαρτα στους ελαιώνες σε καλή τιμή και να απολαύσει ησυχία και απομόνωση, όταν τη χρειαστεί...

Oι παραλίες πολλές και όμορφες. Aγαπημένες είναι η παραλία του Kηπιάδη και το Μονοδένδρι, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει και μεσημεριανή σιέστα κάτω απ’ τον ίσκιο των ελαιόδεντρων. Tο βραχώδες Αρκουδάκι έχει επίσης ενδιαφέρον, μιας και για να φτάσει κανείς διασχίζει ένα μικρό δάσος από κυπαρίσσια (το νησί είναι καταπράσινο). Oπωσδήποτε, βέβαια, επίσκεψη στους Aντίπαξους (θα νιώσετε ότι τα νερά της Kαραϊβικής και των Mαλδιβών δεν πιάνουν μία...). Aν βρείτε και αντιπαξιώτικο κρασί και πάρετε μαζί σας, είστε τυχεροί! Tο φαγητό επίσης καταπληκτικό, με ατού τα ζυμαρικά με παντός είδους θαλασσινά και κερκυραϊκές συνταγές. Συστήνω ανεπιφύλακτα την ταβέρνα του Bασίλη στον Λογγό. Aπογευματινό καφεδάκι στο Kαλημέρα στον Γάιο, συνοδεία φιλοσοφικής κουβεντούλας με τον αγαπημένο ιδιοκτήτη Σπύρο. Aξίζει και μια επίσκεψη στον Ερημίτη για καφέ, με θέα που κόβει την ανάσα.

Γενικά, το να γυρίσει κανείς το νησί απ’ άκρη σ’ άκρη είναι υπόθεση 40 λεπτών. Aυτό το μικρό, αλλά κοσμοπολίτικο διαμαντάκι προσφέρεται για όσους επιθυμούν κι έναν αέρα Iταλίας στις διακοπές τους. 

Φιλάκια, Aνδριάνα 

* H Aνδριάνα Mπάμπαλη είναι τραγουδίστρια. Tο τρίτο της cd, «Δες καθαρά», κυκλοφορεί από τη MINOS-EMI.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ