Ταξιδια

Η Ίος της τραγουδίστριας Idra Kayne

Επειδή θα μπορούσα να γράφω για μέρες γι’ αυτό το νησί που έχω λατρέψει, το συμπέρασμα είναι ένα: πάμε Ίο ΤΩΡΑ!

ΤΕΥΧΟΣ 401
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
24220-53699.jpg

Ίος: Η Idra Kayne γράφει για το αγαπημένο της νησί στην Athens Voice

Ήταν μέσα Ιουλίου πριν από 7 περίπου χρόνια... Ήμουν απελπισμένη και αποκλεισμένη στην Αθήνα για το καλοκαίρι μαζί με τους περισσότερους φίλους μου καθώς –τι έκπληξη, Θεέ μου!– ήμασταν άφραγκοι. Και τότε γίνεται το θαύμα. Μια φίλη μού προτείνει να πάμε στην Ίο και να συνδυάσουμε δουλειά και διακοπές, καθώς μόλις είχε επιστρέψει από τριήμερο εκεί και πολλά μαγαζιά ζητούσαν προσωπικό. Φύγαμε!

Φτάνοντας στο λιμάνι, αντικρίσαμε ένα κλασικό κυκλαδίτικο τοπίο. Χαμηλά άσπρα σπιτάκια με μπλε παραθυρόφυλλα, ταβερνούλες δίπλα στη θάλασσα, ηρεμία... Πού να ’ξερα! Αφού τακτοποιηθήκαμε στο δωμάτιο, αποφασίσαμε να κάνουμε την πρώτη μας βουτιά στην πιο κοντινή παραλία, την παραλία του Κάμπου. Ψιλή άμμος μέσα κι έξω από το νερό, χαλαρά beach bars και γενικότερα πιο «οικογενειακό» κλίμα, ακριβώς απέναντι από το λιμάνι του νησιού. Πολύ ωραία!

Ώρα για φαγητό και βραδινή βόλτα, ώρα να δούμε τη Χώρα. Παίρνουμε το λεωφορείο από το λιμάνι και σε 7 περίπου λεπτά είμαστε εκεί. Στο κέντρο της Χώρας δεν επιτρέπονται τα αυτοκίνητα. Είναι όλο πλακόστρωτο, με μικρά στενά σοκάκια. Ανεβαίνοντας προς το κέντρο συναντάμε πρώτο το παραδοσιακό καφενείο «Η Νιος». Για καφέ, πρωινό, παγωτό από το πρωί και για ρακόμελα και ζωντανή μουσική το βράδυ, είναι ένα από τα ωραιότερα σημεία της Χώρας της Ίου και φυσικά όλοι μα όλοι θα περάσουν από εκεί.

Η Χώρα, βέβαια, είναι και ο απόλυτος προορισμός για τη νυχτερινή διασκέδαση. Εστιατόρια, σουβλατζίδικα, μπαρ και μουσική για όλα τα γούστα: house, rock, metal, mainstream, chill out, hip hop, r’n’b, ελληνικά λαϊκά, τα πάντα! Οικονομικά ποτά, αμέτρητα σφηνάκια, χαρούμενος κόσμος παντού. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη γνωρίσεις κόσμο και σίγουρα δεν υπάρχει περίπτωση να βαρεθείς. Και μπορεί τα μαγαζιά να κλείνουν γύρω στις 4.30, η διασκέδαση συνεχίζεται έξω από το φούρνο, το απόλυτο σημείο-πασαρέλα και με πεντανόστιμες λιχουδιές, φυσικά. Εκτός από την νυχτερινή ζωή για την οποία το νησί φημίζεται, εξαιρετικές είναι και οι παραλίες της.

Η πιο πολυσύχναστη είναι σίγουρα ο Μυλοπότας. Τεράστια παραλία, γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά, watersports, ταβέρνες, beach bars. Αγαπημένος προορισμός το beach bar Far Out Village, δίπλα ακριβώς στο γνωστό κάμπινγκ. Πισίνα, μπιλιάρδο, χαλαρή μουσική και απίθανα cocktails μέχρι τη δύση του ήλιου! Δεύτερη αγαπημένη παραλία είναι το φημισμένο Μαγγανάρι με τη λευκή άμμο και τα καταγάλανα νερά. Αυτή η παραλία δεν έχει τίποτα απολύτως να ζηλέψει από εξωτικούς προορισμούς. Κι επειδή θα μπορούσα να γράφω για μέρες γι’ αυτό το νησί που έχω λατρέψει, το συμπέρασμα είναι ένα: πάμε Ίο ΤΩΡΑ! Καλό καλοκαίρι!


* Η Idra Kayne είναι τραγουδίστρια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ