Ταξιδια

Ναύπλιο Guide

Γεμάτη νεοκλασικά κτίρια, παλιές εκκλησίες, καταπράσινες μεγάλες πλατείες, το κάστρο του Παλαμηδίου να δεσπόζει επιβλητικό και το Μπούρτζι, το νησάκι-φρούριο, να ξεχωρίζει στην είσοδο της παραλίας.

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Γεμάτη νεοκλασικά κτίρια, παλιές εκκλησίες, καταπράσινες μεγάλες πλατείες, το κάστρο του Παλαμηδίου να δεσπόζει επιβλητικό και το Μπούρτζι, το νησάκι-φρούριο, να ξεχωρίζει στην είσοδο της παραλίας.

Τι να δεις

Η πρώτη πρωτεύουσα του ελεύθερου ελληνικού κράτους, από το 1828 έως το 1834, είναι γεμάτη μνημεία κι ένα… άρωμα ιστορίας. Πανέμορφη είναι η Παλιά Πόλη με τα γραφικά δρομάκια της και τα δεκάδες καφέ μπαρ και εστιατόρια να δίνουν το δικό τους τόνο. Το Αρχαιολογικό Μουσείο είναι ένα πανέμορφο δείγμα βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής. Να επισκεφτείς τη Δημοτική Πινακοθήκη, το Πολεμικό Μουσείο, την πλατεία του Ιωάννη Καποδίστρια με τον αδριάντα του και, φυσικά, το κάστρο του Παλαμηδίου, με υπέροχη θέα στη θάλασσα και 999 σκαλιά για να το ανέβεις (φτάνεις όμως και με το αυτοκίνητο).

Πού να κολυμπήσεις

Υπάρχουν δύο πολύ ωραίες και σε κοντινή απόσταση από την πόλη παραλίες. Η Αρβανιτιά, 2 χλμ. νότια, και η Καραθώνα, 4 χλμ. νοτιοανατολικά. Αν είσαι της εκδρομής, στην Ερμιόνη θα βρεις τις ωραίες παραλίες Μανδράκια, Μαδέρι, Κουβέρτα και Σεντόνι, στο Άργος την παραλία Τημενίου, στο Πόρτο Χέλι θα κολυμπήσεις στον Άγιο Αιμιλιανό και στις Ελιές. Ολόκληρος ο νομός είναι γεμάτος από καταπληκτικές παραλίες – κι αν δεν υπάρχει μεταφορικό μέσο δεν πειράζει, οι συγκοινωνίες είναι συχνές.

Πού να μείνεις

Δεκάδες οι επιλογές, από μεγάλα πολυτελή ξενοδοχεία έως μικρά κουκλίστικα και προσιτά στην τιμή τους δωμάτια μέσα στην καταπληκτική παλιά πόλη. Ξενοδοχεία: Αμφιτρύων (70800), με εστιατόριο και πισίνα 100 μ. από τη θάλασσα, Ναυπλία Παλάς Λουξ (28981), επίσης με πισίνα, Διόσκουροι (28550), που λειτουργεί όλο το χρόνο. Ενοικιαζόμενα δωμάτια: Κλυμένη (96194), Λιγεία (27715), Ευδοκία (27374).

Πού να φας και να πιεις

Για τη γοητεία του τα είπαμε. Με δεδομένο κιόλας ότι απέχει μόλις 148 χλμ. από την Αθήνα, το Ναύπλιο είναι μια καλά οργανωμένη τουριστικά περιοχή, όπου δεν θα δυσκολευτείς να βρεις τις ταβέρνες, τα εστιατόρια, τα καφέ και τα μπαρ που βρίσκονται έξω και κυρίως μέσα στην παλιά πόλη. Εννοείται ότι καφέ και ποτό θα πιεις στην παραλιακή, βλέποντας απέναντί σου το Μπούρτζι. Οπωσδήποτε να επισκεφθείς το Circulo Cooperativa (Βασ. Κωνσταντίνου 6, 47090), έναν χώρο για πρωί και βράδυ ιδιαίτερης αισθητικής, με διακριτικά χρώματα και διάσπαρτες εικαστικές παρεμβάσεις. Δοκιμάστε τον εξαιρετικής ποιότητας καφέ, μοναδικές ποικιλίες τσαγιού και επιλέξτε από τη μεγάλη ποικιλία από μπίρες, κρασιά και ποτά. Με ethnic μουσικές, εκθέσεις και μια εναλλακτική βιβλιοθήκη με περισσότερους από 400 δυσεύρετους τίτλους από την παγκόσμια βιβλιογραφία.

Στο νομό Αργολίδας

Να επισκεφθείς την Επίδαυρο και το Αρχαίο Θέατρο με την καταπληκτική ακουστική, τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, τους Μύλους, εκεί όπου ο μύθος θέλει να ζούσε η Λερναία Ύδρα, το όμορφο πευκοδάσος Μπίστη στην τουριστική περιοχή της Ερμιόνης, το επίσης τουριστικό Τολό και το ιστορικό Άργος, με την αρχαία αγορά να δεσπόζει στον αρχαιολογικό χώρο της πόλης.

 

Κωδικός: 27520

Αστυνομία: 98705

Τουριστική Αστυνομία: 98728

Δήμος: 97808

Νοσοκομείο Ναυπλίου: 27523 61100