Ταξιδια

Κάλυμνος

Iδανικός προορισμός για κάθε επισκέπτη

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το νησί των σφουγγαράδων είναι ο ιδανικός προορισμός για κάθε επισκέπτη. Είτε θέλει να ζήσει μια έντονη νυχτερινή ζωή, είτε προτιμά την ησυχία, τη φύση και το καλό φαγητό, ακόμα κι αν θέλει να περνάει τις μέρες του σαν ένας σύγχρονος Ροβινσώνας, επισκεπτόμενος τα διπλανά νησάκια, κατοικημένα ή όχι.

Αξίζει να δεις

Την πρωτεύουσα και λιμάνι του νησιού, που θα ακούσεις να την αποκαλούν Κάλυμνο ή Πόθια. Είναι χτισμένη στις πλαγιές δύο λόφων και στην πεδιάδα ανάμεσά τους φιλοξενεί 10.000 μόνιμους κατοίκους, οι πρόγονοι των οποίων άρχισαν να φτιάχνουν αυτή την πολιτεία από το 1850, όταν σταμάτησαν οι επιδρομές των πειρατών. Επισκέψου το Ναυτικό και το Λαογραφικό Μουσείο όπου, μεταξύ άλλων, θα δεις και την περίφημη «σκανταλόπετρα», την πέτρα βάρους περίπου 14 κιλών με τη βοήθεια της οποίας οι δύτες κατέβαιναν σε βάθη μεγαλύτερα των 30 μέτρων, χωρίς άλλα εφόδια. Μην παραλείψεις και μια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, που φιλοξενεί μια εξαιρετική συλλογή προϊστορικής κεραμικής (το νησί πρωτοκατοικήθηκε τη νεολιθική περίοδο από τους Πελασγούς). Και βέβαια... επισκέψου τα διπλανά νησάκια Τέλενδο και Ψέριμο.

Πού να κολυµπήσεις

Στον Αργινώντα θα δεις τη φύση να οργιάζει και πολύ κόσμο, κυρίως μαμάδες, μπαμπάδες και πιτσιρίκια να παίζουν με τα λευκά βότσαλα και τα γαλαζοπράσινα νερά. Αν, πάλι, θέλεις παραλίες με πιο περιορισμένη κινητικότητα θα πας στα Λινάρια, τις Μυρτιές και τον Αρµεό. Άµµος ή βότσαλο; Στα Βλυχάδια θα διαλέξεις αυτό που σου κάνει πιο πολύ κέφι, ενώ στον Εµποριό θα κολυµπήσεις χαλαρά. Πολυσύχναστο είναι το Καντούνι, στον Πάνορµο. Εννοείται πως δεν θα φύγεις από το νησί αν δεν επισκεφτείς την πιο διάσημη παραλία του, το χαλικωτό Πλατύ Γιαλό, που χρειάζεται όμως προσοχή καθώς με μερικά βήματα βρίσκεσαι στα άπατα.

Κωδικός: 22430

Αστυνοµία: 29301

Λιµεναρχείο: 29304

∆ήµος: 59144

Πρ. Βοήθειες: 23025