Πολεις

Νέα Θεσσαλονίκη

Τάσεις, δημιουργικές ομάδες, καινούργια μαγαζιά, άνθρωποι της πόλης

61858-136429.JPG
Χρήστος Εξαρχόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
362487-750239.jpg

Η ομάδα SoulFood Thessaloniki, μοναδική στη δημιουργία events φαγητού και μουσικής! Μετά το 1ο Street Food Festival της Θεσσαλονίκης, που άφησε τους πάντες να μετράνε αντίστροφα για το επόμενο, φέρνουν το 1ο Beer Festival στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου, στο Νέο Δημαρχείο, αλλά και το Halkidiki Beach Food Festival στο Μaori Beach Bar στις 11, 12 και 13 Αυγούστου.

Video Street Food:   

Νέα Θεσσαλονίκη


To «καφάσι αλλιώς», δηλαδή οι δημιουργίες του Τάσου Αγγελίδη από καφάσια. Ζήτω η ανακύκλωση, και συναντήσαμε χρωματιστά φωτιστικά, διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα στο Flea Market, που μας τράβηξαν το ενδιαφέρον. Τα βρίσκετε στο Fb: Tο καφάσι αλλιώς.

Νέα Θεσσαλονίκη


Καινούργια τάση street food κατευθείαν από το πέλαγος, αφού τα παιδιά στο «Χαρτί και Καλαμάρι» έφεραν σε χωνάκι καλαμαράκια, γαρίδες, αθερίνες μαζί με πατάτες τηγανητές. Ό,τι πρέπει για τo καλοκαίρι και όχι μόνο. Στη Γρηγορίου Παλαμά!

Νέα Θεσσαλονίκη


Η Rhoeco είναι μια εταιρεία που ανακάλυψα τυχαία ένα πρωινό πετυχαίνοντας, στο υπέροχο κατάστημα Οlicatessen, τη γευστική δοκιμή και παρουσίαση των προϊόντων της. Πέντε  βιολογικά μείγματα ελληνικών βοτάνων σε καινοτόμες βιοδιασπώμενες συσκευασίες που σου δίνουν την ευκαιρία, μόλις τελειώσει το περιεχόμενό τους, να καλλιεργήσεις τα βότανα που περιέχονται σε αυτές, μέσω του στικ σπόρων που βρίσκεται στο καπάκι.

Νέα Θεσσαλονίκη


Ο Αλέξανδρος Μαραντέλος, μικρός σε ηλικία, αλλά με πείσμα, καταφέρνει να οργανώνει με την ομάδα του το Street Art Festival και να μπλέκεται σε άλλα τόσα επιτυχημένα projects που δίνουν ενδιαφέρον στην πόλη. Καλός πολίτης, Αλέξανδρε!

Νέα Θεσσαλονίκη


Ο Γιώργος Βαλμάς, ο πιο groovy γραφίστας και όχι μόνο, της πόλης. Τσέκαρε το site και τις δουλειές του και φώναξε: Φοβερό! Info: georgevalmas.com

http://georgevalmas.com/


Καινούργιοι χώροι που θυμίζουν εξωτερικό και σφύζουν από δημιουργικότητα,  το ΑpoDecκ της Τένιας και της Μαριάννας, αλλά και το Space Lab του Πάτροκλου στον Βαρδάρη. Συναυλίες, events, workshops, σεμινάρια, εκθέσεις!


Το Mahalo Food Truck που θα συναντήσεις σε όλες τις street εκδηλώσεις στην πόλη αλλά και στη χώρα, και θα σε ταΐσει από αυθεντικό κουβανέζικο σάντουιτς μέχρι mac & cheese, παστράμι, ιταλική καρμπονάρα, μπεργκεράκι με ανανά και ό,τι άλλο βάλουν στο μυαλό τους και στο στομάχι τους ο Αχιλλέας, ο Σωτήρης, αλλά και ο Μπάρσεφ Σάββας Σμάλης. Πείνασα.

Νέα Θεσσαλονίκη


Tα Σουτζουκάκια του Λάμπρου στα Άνω Λαδάδικα, ίσως το πιο τίμιο μαγειρείο, ψητάδικο με ανανεωμένα classics, και τιμές χωριού.

Νέα Θεσσαλονίκη


Η Μασσαλία συνεχίζει το ταξίδι στις μεσογειακές γεύσεις και αποτελεί εγγύηση καλοφαγίας και ποιότητας στο κέντρο της πόλης.

Νέα Θεσσαλονίκη


Burger με μαρμελάδα σύκο και Blue Cheese στο αγαπημένο Brothers In Law, και προφιτερόλ με σοκολάτα γάλακτος και σου γεμισμένα με παγωτό στο πολυβραβευμένο Choureal.

Νέα Θεσσαλονίκη

Νέα Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη μέσα στην κρίση και τη γενική μιζέρια παλεύει, γεννάει επιχειρηματικότητα, ιδέες, γεύσεις και συνταγές, δουλεύει και είναι ακόμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ