Πολεις

Θεσσαλονίκη τώρα. Άνοιξη!

Τα καλύτερα έρχονται ή είναι ήδη εδώ!

61858-136429.JPG
Χρήστος Εξαρχόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
343180-713605.jpg

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ κάθε χρόνο και καλύτερο! Το No Silence για την ηλεκτρονική σκηνή, και όχι μόνο, της πόλης.

Θεσσαλονίκη τώρα. Άνοιξη!


Τα πιο ωραία ελληνικά σουβενίρ που έχεις δει ποτέ. Tilt! Gifts στο Τσινάρι. Τσάντες, σημειωματάρια, μπλουζάκια, μαγνητάκια τα θέλω όλα.

Θεσσαλονίκη τώρα. Άνοιξη!


Το φρέσκο «Χαρτί και Καλαμάρι» στη Γρηγορίου Παλαμά, μια μερίδα τηγανητό γαριδάκι με πατάτες, παρακαλώ, και μια τονοσαλάτα.

Θεσσαλονίκη τώρα. Άνοιξη!


Το Υπόγειο του Toms στην Τσιμισκή. Βινύλια, σιουφιχτά με παντσέτα, ελληνικές μπίρες, δικός τους καφές, ετερόκλητος αλλά και υπερκούλ κόσμος, σα να μπαίνεις σε άλλη πόλη.

Bord De L 'Eau στην Εγνατία για έκτο χρόνο, φέτος και με σνακ, όπως το διάσημο Pulled Pork Burger, και στο Design Room o Γιάννης Γουναρίδης να μεγαλουργεί πάλι με το «Ψάρι» του, αλλά και τα μοναδικά χειροποίητα κοσμήματά του.

Θεσσαλονίκη τώρα. Άνοιξη!


Το «Τερψιλαρύγγιο» στην Μπότσαρη με το παλαιότερο hot dog στην πόλη, συνοδεία ροδίτικης μπίρας και συζήτησης με τους φανατικούς του θαμώνες.

Ποσειδώνιο για μπασκετάκι, το δικό μας Bronx, από πέρσι και με διχτάκια α λα Παλέ Ντε Σπορ 1990.

Λώτος, Vinyl Salvation, Ζαχαρίας, Πάρε Δώσε, Μπιτ Παζάρ για βόλτα βινυλίου.

Καινούργιο σχετικά στέκι στο κέντρο, «Miss Blance», μακριά από τη βοή της Βαλαωρίτου, με αυθεντικούς barmen, σωστές μαύρες, κυρίως, μουσικές και ωραίες χαλαρές Κυριακές.

Νέα άφιξη street food, «Jerrys Foodtruck» στην Παύλου Μελά, σφολιατίνια με λιωμένη σοκολάτα, χοτ ντογκ ντόνατ, pizza και άλλα τόσα για τις πείνες μέχρι αργά.

Θεσσαλονίκη τώρα. Άνοιξη!


Καφενείο αλητεία στην Κάτω Τούμπα, «Αλμύρα και χόβολη», με σπεσιαλιτέ μπακαλιάρο σκορδαλιά, χόρτα, κουτσομουράκια μούρλια, καυτερές πιπεριές και πολύ καλό εξαερισμό (σπάνιο για καφενείο).

Η Μάρθα, από τη νέα γενιά ζαχαροπλαστικής της πόλης, και τα υπέροχα cup cakes και τούρτες τις, στη Σκρα (προς στιγμήν σαν εργαστήριο). Σλουρπ Martha's Sweet Philosophy.

Θεσσαλονίκη τώρα. Άνοιξη!


Η «Pizza Please» και με επίσημη σφραγίδα πλέον, αυθεντική Ναπολιτάνα, η καλύτερη πίτσα της πόλης με διαφορά, και με ποιότητα ζύμης-υλικών αξεπέραστη

Θεσσαλονίκη τώρα. Άνοιξη!


Το In Edit Festival με τα καλύτερα μουσικά ντοκιμαντέρ στον πλανήτη, και παράλληλες προβολές με Pulp και Freddie Mercury να ζεσταίνουν από νωρίς το κοινό. 30 Μαρτίου με 5 Απριλίου στο Ολύμπιον.

Θεσσαλονίκη τώρα. Άνοιξη!


Οι βασιλιάδες της funk μουσικής Nasa Funk με καινούργια κυκλοφορία, «Stand Up», σε παραγωγή του Basement Freaks, που θα βγει και σε 12" βινύλιο.


Τechno event με 2 από τους καλύτερους djs και παραγωγούς στο κόσμο, Function και Silent Servant, στο We από την ομάδα Synthetic στις 1 Απριλίου.

Οι Γερμανοί Karl Hector and The Malcouns, στις 8 Απριλίου στη Μαύρη Τρύπα, για λάτρεις της afro funk kraut, και όχι μόνο, μουσικής. Άχαστο.


Marys Flower Superhead με πρώτο single από τον επερχόμενο δίσκο τους, ακόμα περισσότερο ωμοί και κιθαριστικοί. (8 Μαρτίου στο Rover μαζί με τους Vagina Lipps)


Olympos Label Night στις 9 Μαρτίου στο Coo.

Το 1ο Street Food Festival έρχεται στις 29 και 30 Απριλίου στο Νέο Δημαρχείο, με γεύσεις, αρώματα, χρώματα, μπέργκερ, φαλάφελ, παγωτά, food trucks, μουσικές, workshops και άλλα τόσα. Πάρε μέρος.Θεσσαλονίκη τώρα. Άνοιξη!


Όλοι έξω, η άνοιξη είναι εδώ!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ