- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Η Γερτρούδη, το φλαμίνγκο, παραλίγο μαμά στα 70 της – αλλά δεν ήθελε
Ένα 70χρονο φλαμίνγκο ερωτεύθηκε και έκανε το πρώτο του αυγό, όμως, αποφάσισε να μη συνεχίσει με την οικογένεια
Το πρώτο αυγό του γηραιότερου φλαμίνγκο κάπως άργησε, αλλά η μητρότητα είχε plot twist
Η Γερτρούδη, ένα φλαμίνγκο που έζησε σχεδόν διπλάσια χρόνια απ’ όσα το είδος επιτρέπει, έγινε μαμά στα 70 της. Κανείς από το καταφύγιο άγριας ζωής Pensthorpe στο Νόρφολκ της Αγγλίας, δεν περίμενε κάτι τέτοιο από την ήσυχη, ευγενική ηλικιωμένη που μέχρι σήμερα δεν είχε δώσει δείγματα τέτοιου... ενδιαφέροντος.
Μέχρι που γνωρίστηκε με τον Τζιλ, ένα άλλο φλαμίνγκο μόλις 37 ετών και κάτι άρχισε να συμβαίνει.
Κανείς, φυσικά, δεν πίστευε ότι αυτό το φλερτ ανάμεσα στην ηλικιωμένη και τον νεαρό, θα οδηγούσε κάπου. Πόσω μάλλον σε ένα αυγό..! Όμως, το ζευγάρι, κόντρα σε όλες τις πιθανότητες, διέψευσε τους πάντες και σεμνά και ήσυχα έγιναν γονείς, μετά από σχέση λίγων μηνών και συγκεκριμένα από τα τέλη του Απριλίου.
«Χαιρετούσαν κάθε μέρα ο ένας τον άλλο. Με τα φτερά τους. Έκαναν υποκλίσεις και κάποιες από τις 136 φιγούρες ερωτοτροπίας και ζευγαρώματος των φλαμίνγκο», εξηγεί ο Μπεν Μάρσαλ, διευθυντής του καταφυγίου του Νόρφολκ. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι η Γερτρούδη μέχρι σήμερα δεν είχε δείξει κανένα απολύτως ενδιαφέρον να ζευγαρώσει και οι επιστήμονες στο καταφύγιο απέδιδαν αυτή την άρνηση στην προχωρημένη ηλικία του πανέμορφου πτηνού. Έλα, όμως, που πριν από έναν μήνα ένας από τους υπαλλήλους στο καταφύγιο παρατήρησε κάτι ασυνήθιστο: η Γερτρούδη είχε φτιάξει μία βαθιά φωλιά από λάσπη και δεν απομακρυνόταν από το σημείο, σα να κλωσούσε κάτι. Και ήταν ένα αυγό! Αυτό ήταν και το πρώτο αυγό της ζωής της, σύμφωνα και με τους ανθρώπους από το προηγούμενο καταφύγιο από το οποίο είχε περάσει η ανεξάρτητη και children free Γερτρούδη.
Γιατί, όμως, το φλαμίνγκο αποφάσισε να μη συνεχίσει με τη μητρότητα;
Ο Μάρσαλ προσθέτει ότι αυτό εξέπληξε όλη την ομάδα και η Γερτρούδη είχε γίνει το gossip του καταφυγίου. «Ενθουσιαστήκαμε με αυτό που είχε συμβεί, γιατί θα ζούσε αυτή την πολύτιμη εμπειρία».
Για την εκκόλαψη των αυγών του είδους χρειάζονται 26 – 31 ημέρες και η αλήθεια είναι ότι η 70χρονη Γερτρούδη την έκανε την προσπάθειά της και για 10 ημέρες έμεινε πιστή στο αυγό της, κάνοντας μικρά διαλείμματα μόνο για φαγητό και νερό. Όμως, πριν εκπνεύσει ο Μάιος, η Γερτρούδη αποφάσισε να εγκαταλείψει το αυγό. Τώρα οι επιστήμονες πιθανολογούν ότι η 70χρονη γνώριζε ότι ο νεοσσός της δεν θα τα κατάφερνε και παραιτήθηκε της προσπάθειας.
«Η πράξη αυτή θα μπορούσε να οφείλεται και στο ότι, λόγω του προχωρημένου της ηλικίας της, ενδεχομένως να αποφάσισε ότι όλο αυτό ήταν υπερβολικό για εκείνην», εξηγεί ο Μάρσαλ, προσθέτει ο Μάρσαλ και συνεχίζει: «Παρά το γεγονός ότι ήταν κάπως στενάχωρο για εμάς που πια γνωρίζαμε ότι το αυγό δεν επρόκειτο να εκκολαφθεί, ωστόσο για τη Γερτρούδη ήταν μία σημαντική νίκη. Αποφάσισε η ίδια να μην κλωσήσει το αυγό και μπόρεσε να βιώσει αυτά τα μητρικά ένστικτα που είναι ριζωμένα στα φλαμίνγκο και κάτι εντελώς καινούριο για την ίδια».
Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο καταφύγιο φιλοξενεί πάνω από 60 φλαμίνγκο, κάποια από τα πλέον μεγαλόσωμα του είδους.
Με πληροφορίες από Washington Post
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είναι η πρώτη φορά που μια πόλη λαμβάνει τέτοια μέτρα
Για πρώτη φορά θα ξεπεραστεί το συμβολικό φράγμα του 1,5°C της παγκόσμιας ανόδου της θερμοκρασίας
Οι διακυμάνσεις της παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο και τον άνεμο δημιουργούν μεγάλες προκλήσεις στη διαχείριση του ενεργειακού μας συστήματος, με την αποθήκευση και το υδρογόνο να είναι οι κύριες απαντήσεις
Ποια είδη δεν πρέπει να φυτεύονται σε πόλεις
Και το πρώτο που θα σπάσει το φράγμα του 1,5° Κελσίου
Τι δείχνουν τα σενάρια του Network for Greening the Financial System – Δίκτυο για ένα Πράσινο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα (NGFS)
H Γουίσντομ εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1956 - Ήταν με έναν νέο σύντροφο φέτος
Οι προκλήσεις, τα κενά και οι προοπτικές για τις θάλασσές μας που δοκιμάζονται
Πώς ερμηνεύεται το φαινόμενο που έχει να εμφανιστεί από τη δεκαετία του 1980
Αντικείμενα που χρησιμοποιούμε όλοι και καταστρέφουν το περιβάλλον
Υποθαλάσσιες έρευνες σε βάθος 5.000 μέτρων αποκάλυψαν ένα τεράστιο κοίτασμα μαγγανίου που περιέχει και αρκετό κοβάλτιο για να καλύψει τις ανάγκες της Ιαπωνίας για περίπου 75 χρόνια
«Ποιος είναι υπεύθυνος;» - Η τοπική κοινότητα προσπαθεί να ανακαλύψει τον ένοχο
Η εξάρτηση από τα μικρά, «φορητά» μπουκάλια και το περιβαλλοντικό κόστος
Στη σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας του είδους σε όλη τη Μεσόγειο
«Δεν είμαι τρελαμένος οικολόγος ούτε ακτιβιστής, επιθυμώ να υπάρχει ισορροπία στη φύση και να διατηρηθεί κάθε είδος ζωής» έλεγε
Τεράστιος ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος - Πώς καταστρέφονται ολόκληρες κοινότητες
Συνέντευξη με τον Δρ. Κώστα Ανδριοσόπουλο με θέμα τις Ενεργειακές Κοινότητες και τη χρηματοδότηση μέσω crowdfunding.
Με οδηγό την τεχνητή νοημοσύνη, το μέλλον προβλέπεται πιο βιώσιμο
Χρειαζόμαστε το αττικόψαρο (Pelasgus-marathonicus), όπως μας χρειάζεται και αυτό. Η απώλεια της φύσης μοιραία θα οδηγήσει στη δική μας φτώχεια και δυστυχία
Στο Βόρειο Αιγαίο καταγράφηκαν έντονοι και μεγάλης διάρκειας θαλάσσιοι καύσωνες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.