Περιβαλλον

Πιγκουινάκια βουτούν από 15 μέτρα ύψος στον Νότιο Ωκεανό

Το μοναδικό βίντεο που δημοσίευσε το National Geographic

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η στιγμή που ένα μικρό πιγκουινάκι βουτά από 15 μέτρα ύψος στον Νότιο Ωκεανό
Πιγκουινάκια βουτούν από 15 μέτρα ύψος στον Νότιο Ωκεανό © YouTube

Πιγκουινάκια βουτούν από 15 μέτρα στον Νότιο Ωκεανό - Το μοναδικό βίντεο που δημοσίευσε το National Geographic

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το National Geographic και δείχνει δεκάδες πιγκουινάκια να βουτούν από έναν βράχο ύψους 15 μέτρων για να κολυμπήσουν για πρώτη φορά στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής.

Το μοναδικό θέαμα αποθανάτισε με τον φακό του ο βραβευμένος κινηματογραφιστής του National Geographic, Μπέρτι Γκρέγκορι. Ο Γκρέγκορι πέρασε δύο μήνες παρακολουθώντας μια αποικία αυτοκρατορικών πιγκουίνων με 10.000 μέλη στην Ανταρκτική Χερσόνησο. Σε αυτό το διάστημα, λοιπόν, κατέγραψε με τον φακό του και αυτή την ασυνήθιστη σκηνή, όπως την χαρακτήρισε ο ίδιος στην εκπομπη «Good Morning America».

«Όταν οι νεοσσοί κάνουν την πρώτη τους βουτιά συνήθως πηδούν στη θάλασσα από πάγο περίπου μισού μέτρου. Παρατηρήσαμε ότι πολλοί νεοσσοί προσπερνούσαν εκείνα τα σημεία για να πάνε κάπου αλλού. Έτσι χρησιμοποίησα το drone για να δω τι ακριβώς συνέβαινε και συνειδητοποίησα ότι συγκεντρώνονταν στην άκρη ενός τεράστιου γκρεμού ύψους 15 μέτρων. Έπειτα άρχισαν να πηδούν ένα-ένα για να κάνουν το πρωτο τους μπάνιο στον Νότιο Ωκεανό» είπε ο Γκρέγκορι περιγράφοντας την υπέροχη σκηνή.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο YouTube κανάλι του National Geographic και δείχνει τα πιγκουινάκια να πλησιάζουν στον γκρεμό. Εκεί, ένα από αυτά πηδάει στο κενό και πέφτει στο νερό. Λίγο αργότερα εμφανίζεται στην επιφάνεια σώο και έτσι ξεκινούν να τον ακολουθήσουν κι άλλοι νεοσσοί που βουτούν επίσης από το ίδιο σημείο.

Μεταξύ άλλων, ο Γκρέγκορι παραδέχθηκε πως αισθανόταν αγωνία όσο παρακολουθούσε τις βουτιές τους αφού στο νερό επέπλεαν μεγάλα κομμάτια πάγου και η σύγκρουση με αυτά «θα ήταν σαν να πέφτεις πάνω σε τσιμέντο». Τα μικρά πιγκουινάκια, ωστόσο, τον διέψευσαν και έβγαιναν αμέσως στην επιφάνεια.

Το πλάνο αυτό, όπως αναφέρει η New York Post, θα συμπεριληφθεί στο ντοκιμαντέρ «Secrets of the Penguins» που θα κάνει πρεμιέρα την Ημέρα της Γης (22 Απριλίου) του 2025.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ